Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
O první miminko, které jsem čekala před 3lety, o to jsem přišla v 6.měsíci. Krevní testy mi vyšly v pořádku, ale na ultrazvuku ve 23.týdnu, všechno v pořádku nebylo, tak jsem se ocitla na genetice, kde mi domluvily odběr plodové vody. Mezitím se zjistilo, že mimi (byla to holčička) dýchá jen na půl, plus další komplikace.....no zkrátím to, nakonec jsem se rozhodla podstoupit potrat. Pak se zjistilo, že mimi mělo Edwardsův syndrom. Nebylo by schopné života, 90% dětí umírá po narození do 1/2roka.
Ted se snažíme o miminko skoro rok a pořád nic a všechny moje kamarádky jsou už těhotné nebo už mají malé. Všem to moc přeju......
Ahoj Jindruš, je to smutné co vás potkalo. Určitě se to znova podaří a budete mit zdravé a krásné miminko. Když to šlo jednou, tak podruhé to musí jít taky. Sama nemám takovou zkušenost, ale moje kamarádka potratila a potom měla problém otěhotnět, ale nakonec se jim to myslím po roce podařilo a teď má krásného chlapečka. Doufám, že se vám to podaří. Budu držet palečky, hodně štěstí.
Ahoj Jindruš,
jestli chceš podívej se na naše deníčky ve snažilkách „psychika snažilky“. je nás tam partička holek, co jsou na tom podobně jako ty. Neříkám, že Ti pomůžeme na trápení zapomenout, ale pomůžeme Ti lépe to snášet.
Koukni na nás a uvidíš ![]()
[Ahoj Jindro,
mám možná trochu podobný problém,s tím menším rozdílem,že přirozeně jsme se snažili 4 roky,cestou IVF - ket 3 roky.V červenci jsem konečně otěhotněla,ale v 7tt jsem byla na revizi dělohy - dokonce dvakrát. Teď čekám,kdy mi přijde MS.Vím,jak ti je.Už nemám nikoho,kdo by nebyl těhotný nebo nerodil apod. Dřív mě to drželo nad vodou,že mám někoho s podobnými problémy,ale to už je dávno pryč, ty lidi když se jim zadaří pak zase rychle zmizí.....color=green] ![]()
Ahojky obnovuji diskusi.. jsou tu nějaké dlouhodobé snažilky? nemůžu nějak zapadnout do žádných diskusí ![]()