Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj všem, kdo nakouknete.........
jsem docela nešťastná, dneska jsme s přítelem absolvovali vyšetření spermiogramu a bylo nám řečeno, že máme nadprůměrný počet spermijek- 145 mil/ml, ale velký počet těch, co se nehýbou a ty ostatní se také po krátké době přestávají pohybovat-doktor vyslovil a napsal do zprávy podezření na antispermatické protilátky-to znamená, že si přítel vytváří protilátky proti vlastním spermijkám-které je napadají a znemožňují jim pohyb...........čekala jsem všechno možný, ale né toto
![]()
Protože kdyby byl třeba nízký počet, tak to se dá vylepšit vitamíny, ale jestliže se potvrdí diagnóza antispermatických protilátek-tak s tím asi dělat nic nejde............musíme se objednat do Caru a podstoupit imunologické vyšetření.....chtěla jsem se zeptat, jestli máte někdo podobnou nebo stejnou zkušenost a jak se to u vás vyvíjelo…díky za jakoukoli odpověď.....
Ahojky Ditto77… Ja te plne chapu,co prozivate..My se 2 roky snazime o miminko a nenachazela se u nas zadna pricina,proc nam to neslo…
Byla jsem na laprce-OK,veskera vysetreni OK…manzel spermiogram OK.Nabidli nam IVF… ..Zdalo se mi jit na IVF takove „rychle“ „uspechane“… Nic nebylo pricinou..Tak jsem pani Dr.pozadala jeste o nejake vysetreni,nabidla nam IMUNO… Nooo a svete div se..Pricina se nasla… Manzel si tvori protilatky na spermie.. Jen se divim,ze u vas se to dalo predbezne zjistit „pouze“ ze spermiogramu… U nas to zjistili prave az z IMUNA… No takze nas nakonec ceka 1.IVF,ale jsem rada,ze jsme na IMUNO sli… aspon vime v cem je problem a ze „to“ jde nejakym zpusobem…A netrapime se otazkami „proc“ k nam mimisek neprichazi… Jestli si chces o tom popovidat blize…tak na SZ ti pisnu ICQ… Kdyz budes chtit ozvi se .Mej se pa Jina
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď