Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, prosím o radu. Pojišťovna hradí pouze tři pokusy IVF. S manželem dítě přirozenou cestu mít nemůžeme, už jsme tři pokusy „promarnili.“ Slyšela jsem, že prý to jde se přehlásit k jiné pojišťovně a ta další tři pokusy proplatí. Máte s tím nějakou zkušenost? Moc díky za radu.
Ahoj, já do IVF teprve půjdu, ale co jsem načetla a vyzvěděla, tak takhle to tedy nejde…
Ale vím, že holky potom zkoušejí tzv. nativní = přirozený cyklus (pokud to samozřejmě jde), kdy užívají minimální hormonální stimulaci formou tablet (Clomidu - Clostylbegyt apod.), kdy ti uzraje např. 4-6 vajíček, které se oplodní a 1-2 ti vrátí zpět. Nativ pak vychází levněji, než klasický IVF cyklus, holky počítají tak s 10.000,–- Kč, přičemž se pak snaží léky shánět, pokud je třeba, kde se dá. Na www.neplodnost.cz je o tom hodně článků a zkušeností, tak se koukni
. Hodně štěstí. B.
Ahoj, já přesně nevím jak to je, ale mám pocit, že i když změníš pojišťovnu tak už na další pokusy nárok nemáš!!! Co jsem vždy četla tak psali, že jsou to 3 pokusy a hotovo!!!
![]()
Zkus se podívat na
http://www.neplodnost.cz/…a/uhrada_ZP/
nebo zavolej přímo do pojišťovny!!!
Je mi líto, že se Vám nedaří a držím palce a přeji hodně štěstí do dalšího pokusu!
Pokud by jsi chtěla tak přijď za náma do diskuse - do Snažilek z CAR :- )
https://www.emimino.cz/modules.php?…
Ahoj, tak to určitě možné není. Některá centra dávají pacientkám, které u nich neúspěšně absolvovaly tři cykly IVF na 4. a 5. cyklus velké slevy. Pak ještě některé pojišťovny schvalují léky na 4. pokus.
Přeji hodně štěstí a ať je 4 vaše šťastné číslo ![]()
Holky, moc děkuji za zprávy. Dívala jsem se na ty stránky, o té neplodnosti, tak podle zákona máme nárok na tři hrazené cykly IVF za život. Což by mohlo i být více, že ano? Říkal mi doktor, že v některých státech hradí i cyklů pět, jenomže potom se může transferovat jen jedno embryo. Prý je těch placených cyklů proto více, protože si spočítali, že je vyjde levněji platit více cyklů po jednom embryu, než pak hradit vícečetná těhotenství.
Když se chci přehlásit do jiné pojišťovny, tak na stránkách jsou formuláře, kde musíte vyplnit tu předchozí pojišťovnu. Může to být proto, protože se chtějí té předchozí zeptat, jestli u nich nedlužíte, ale může to být také proto, protože si třeba chtějí vyžádat vaši dosavadní zdravotní dokumentaci. A v tom může být ten kámen úrazu. Protože pokud jim to ta předchozí pojišťovna nesdělí, že už Vám ty cykly hradila, tak se to nemají od koho dozvědět. Chtělo by to zeptat se někoho, kdo tam přímo pracuje. Ale nikoho takového mezi svými známými nemám. Ale zkusím si najít nějaký zákon o zdravotních pojišťovnách. Ještě jednou děkuji za odpovědi.
Formuláře tam sice jsou, ale po pravdě jsou ti na prd! Pokud příjdeš do pojišťovny s papírama tak ti je stejně nechají vyplnit znovu přímo u nich na pobočce (přecházela jsem k jiné pojišťovně v březnu, vím to z vlastní zkušenosti!!!). Nevím sice jak je to se zjišťováním údajů o tobě a o tvé léčbě, ale myslím si, že si pojišťovny mezi sebou vyměňují informace takže je asi určitě neoblafneš!!!
IVF, stejně jako ostatní týkající se pojišťoven, je vázáno na tvoje rodné číslo a když změníš pojišťovnu, informace jdou s tebou, takže ti rozhodně nikdo nezaplatí víc než 3 cykly
Hm, to je fakt, s tím rodným číslem. Určitě mají mezi sebou nějakou dohodu, stejně jako třeba banky, když si žádáte o hypotéku. Taky si mezi sebou vyměňují informace o klientech a těm, kteří dluží u jiné banky nebo mají moc půjček, další hypotéku neschválí. Tak ty pojišťovny to asi taky tak budou dělat. Takže začínám šetřit! ![]()
Lénny ahojky ![]()
taky Te musim bohuzel sklamat,takhle to nejde a nefunguje,to by potom mohl delat kazdy a kdo by to platil pojistovnam,ze?
Samozdrejme vim,ze je to pro snazici se rodice nakladne,ale za vsechno se plati,bohuzel i za umele oplodneni!Je to nespravedlive,ale na druhou stranu je chapu,sponzora nikomu delat nemuzou a myslim,ze 3pokusy je hodne!Pokud se vam nezadarilo,je to uz divne,musi byt chyba jeste jinde!
Jinak Ti radim ted pojistovnu 100% nemenit!Pokud potrebujes peci lekaru a casto Ti pojistovna proplaci sluzby a leky…nemusela by Te nova pojistovna vzit!Jsi pro ni neperspektivni,kdyz to reknu osklive!!!
Kamarad prisel o nohu,transportovali ho vrtulnikem do Brna,stranÿch nakladu na vsen,2mesice na jipce v nemocniny,strasnych leku,operaci a kdyz mu potom prslo od pojistovny na vyzadani kolik to stalo bylo to silenych skoro 400tisic!!!Potom proteza 200tis. a nakonec mu schvalili tu nejnovejsi v CR za pul milionu!!!
Chtel menit pojistovnu,ale nechteji ho!!!Vim,ze je to jiny pripad,ale jen pro info,jak se chovaji k lidem!Takze urcite nemen a bohuzel se neda delat nic jineho,nez setrit!!!Hodne stesti a na 4to vyjde!!! ![]()