Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Okolo ovulace je lepší testovat víckrát denně. Mám zkušenost, že během dne hladina LH rychle vzroste a zase rychle klesne, takže ráno pozitivní není, během dne obě stejně silné a večer už zase testovací čárka slábne. Takže raději testovat častěji. Testy mám oblíbené Livsane, tyto GS jako takové hodně slabé.
Každopádně pokud cítíš příznaky, tak vzhůru do snažení ![]()
@Rozzmarýnka píše: Více
Skvělý, mockrát děkuji za rychlou reakci
vůbec jsem netušila, ze se můžou tak rychle měnit během dne. Takže možná můj instinkt, ze je ovu dnes, není tak špatný ![]()
Ještě jednou moc děkuji, zkusím teda testnout ještě jednou během dne, možná spíše dvakrát? ![]()
@Anonymní píše: Více
klidně teď a večer zase, hodně štěstí 🍀
Ani jeden test není pozitivní, ale jelikož je na tom dnešní čárka vidět nejvíce tak bych řekla že se to blíží. Škoda že netestuješ více, u mě je ten náběh dost rychlý, takže třeba ráno test negativní, okolo oběda pozitivní, odpoledne už negativní a ovulace večer. Takže pokud testuješ jen jednou v období kdy ji očekáváš nemusíš zachytit peak.
Z tohoto obrázku by ti mělo být jasné, že testovat jednou denně nestačí.
Ahoj
pardon, že se pripichnu k tomuhle tématu. Ale co si myslíte o těchto ovu testech? Mám problém s anovulačním cyklem. A najednou tohle.
@Misulin666 píše: Více
Zdá se, že najednou máš ovulaci
Gratuluji.
@Misulin666 chybí mu malinkatý kousíček aby byl úplně pozitivní ale řekla bych že tento měsíc ovulace bude ![]()
Za me je lepší měřit bazální teplotu, s ovu testy jsem to zkoušela asi 2 mesice, pozitivní jsem nemela žádný a přišlo mi, ze ma na to vliv tolik faktorů, ze to je nanic..pokud mas dlouhodobě vypozorovane příznaky a jakž takž stabilní cyklus, tak bych jim asi věřila víc nez testům, ale uplne nejlépe bych šla do toho měření ![]()
@Beruska999999 píše: Více
Mě vždycky zajímalo, jak je to s bazální teplotou při horečce.
@Beruska999999 taky jsem nad tím přemýšlela. Ale mám PCOS, nepravidelný cyklus, dělám na směny a často se v noci budím. Takže si říkám, že asi nejsem úplně vhodný adept na měření. Ale možná to i přes to zkusím.
@Misulin666 píše: Více
No tak to asi ne no…nevim, jak je to u PCOS, ale ten směnný režim na to moc dobry nebyva, to jako je pravda…
Ahoj holky
dá se tenhle ovu test brát už jako pozitivní?
ja si myslela, ze mám dávno ovulaci za sebou
nemám žádný ovu hlen (který byl cca 3 dny po skončení ms), ani bolesti, ale asi mě to teprve čeká
jsem 15DC a cyklus mám většinou dlouhy 25 dni
případně kdy je tedy nejvhodnější mít sex, aby se zadarilo? Děkuji za odpověď ![]()
Ahoj, prosím o radu

První cyklus se snažím testovat ovulaci, testuji vždy ráno, pak během dne už na to bohužel není čas. Test nemá úplně dobré barvivo, mohli by jste mi cca říct, kdy by mohla ovulace, podle testu, nastat? Dnes mě bolí břicho, prsa, klasicky bych řekla, že ovulace je dnes, tak jak jsem si poslední roky myslela, ale podle testu nikoliv
Cykly mám dlouhé většinou 27 dní.
Mockrát děkuji předem za odpověď