Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Kyarra píše:
Jo a jedná se o bytovku (cihlový dům)…
No my máme ten stejný problém…starý barák, staré odpady, taky všude dávám špunty a nic nepomáhá, vše myju savem, domestostem a stejně to nepomáhá ![]()
@Zuzee87 píše:
Nebo jeste muze byt ucpane odvzdusneni odpadovych trubek ve chvili kdy je to tam vsecko „stare“..
Zuze, moc Ti děkuji,,,bohužel je to starší dům, vše je tu staré, já nejsem vlastník, takže bohužel s tím nemohu nic dělat. Smrdí to stále z odpadů (i když zde byla pořízena nová kuchyňská linka a nový sprchový kout, nezáleží na počasí, prostě to jde cítit furt ![]()
@Anonymní píše:
Zuze, moc Ti děkuji,,,bohužel je to starší dům, vše je tu staré, já nejsem vlastník, takže bohužel s tím nemohu nic dělat. Smrdí to stále z odpadů (i když zde byla pořízena nová kuchyňská linka a nový sprchový kout, nezáleží na počasí, prostě to jde cítit furt
a smrdi to jen u vas nebo i v ostatnich bytech? ja bych to videla na tu ucpanou odvetravaci trubku..nebo spatnou protipachovou klapku.. vlastnikovi jste to hlasili? ten s tim nic nedela? jestli to smrdi i v dalsich bytech tak se spojte vsichni proti vlastnikovi at s tim neco dela, bude se lip vyjednavat.. nebo se s nim domluvit ze zavolate instalaterskou firmu at se na to podiva, ale fakturu predlozite jemu..
@Zuzee87 píše:
a smrdi to jen u vas nebo i v ostatnich bytech? ja bych to videla na tu ucpanou odvetravaci trubku..nebo spatnou protipachovou klapku.. vlastnikovi jste to hlasili? ten s tim nic nedela? jestli to smrdi i v dalsich bytech tak se spojte vsichni proti vlastnikovi at s tim neco dela, bude se lip vyjednavat.. nebo se s nim domluvit ze zavolate instalaterskou firmu at se na to podiva, ale fakturu predlozite jemu..
No ja se tedy zkusim zeptat i v ostatnich bytech, jsou ještě dva nede mnou. Zkusím případně i toho instalatéra. Zuzi, moc děkuji!!!Myslím, že v tomto případě nepomůže ani ten wc žrout zápachu, jak zde psali…
@Anonymní píše:
No ja se tedy zkusim zeptat i v ostatnich bytech, jsou ještě dva nede mnou. Zkusím případně i toho instalatéra. Zuzi, moc děkuji!!!Myslím, že v tomto případě nepomůže ani ten wc žrout zápachu, jak zde psali…
tak zkusit ten zrout muzes, kdyztak muzes pak argumentovat panu majiteli ze jsi to zkousela a tam problem neni..
.. jestli to smrdi i v ostatnich bytech tak to vidim na tu zavzdusnovaci trubku a jestli je to jen u vas tak zjistit jestli spravne fungujou klapky ![]()
@Zuzee87 píše:
tak zkusit ten zrout muzes, kdyztak muzes pak argumentovat panu majiteli ze jsi to zkousela a tam problem neni.... jestli to smrdi i v ostatnich bytech tak to vidim na tu zavzdusnovaci trubku a jestli je to jen u vas tak zjistit jestli spravne fungujou klapky
Zuze, DĚKUJI MOC! Zjistím to a pak sem dám vědět. Já o těchto věcech nemám ani páru, jsem ráda za radu
.Ještě jednou díky ![]()
@Anonymní píše:
Zuze, DĚKUJI MOC! Zjistím to a pak sem dám vědět. Já o těchto věcech nemám ani páru, jsem ráda za radu.Ještě jednou díky
prosim te nemas zac jen tipuju
uvidime co z toho bude, hlavne aby to prestalo vim jak to umi protivit zivot… ![]()
@Zuzee87 Prosím tě, a co je to ta odvětrávací (zavzdušňovací) trubka? Kde se nachází a jak se dá spravit? Asi hloupý dotaz, ale slyším o tom poprvé…
díky
@Zuzee87 A ještě ty klapky…ty mám hledat kde, nekde pod vanou, třeba? Nebo v odtoku? ![]()
@Kyarra nikdy sem nebyla dobry vysvetlovatel
ale proste ta trubka je trubka vedena az na strechu viz obrazek co jsem nasla, a ona odvetrava ten „smrad“ z kanalizace (odpadnich trubek) a tim padem se nevraci zpatky pres armatury (zarizeni koupelen a kuchyni zpatky do bytu.. takhle jako na tom obrazku to treba muze vypadat na strese panelaku
- ten obrazek s tim chlapem..
a ten druhy obrazek je keramicky nastavec na strechu treba zas na rodinny domecek ![]()
@Kyarra protizapachova klapka funguje v podstate tak ze:
tesne za odtokem je „kolinko“ co drzi vodu v odtoku - hezky je to videt treba pod umyvadlem - pres tu vodu jakoze neprojde ten zapach zpatky, ve chvili kdy je ta klapka spatna, voda tam prestane zustavat nebo ji tam nezustava dost a zapach z odpadu jde zpatky do mistnosti.. odtok vody za tim „kolinkem“ musi byt ve vetsi vysce jak to kolinko samotne - chapat tak ze voda musi zalivat cely prostor trubky takze tam nejaka musi zustat
uf.. pochopila si to?
jestli ne tak se musim vic soustredit na vysvetlovani ![]()
Bydlí někdo poblíž čistírny odpadních vod?
Kamarádka (samoživitelka s malými dětmi, takže peněz není nazbyt) našla krásný byt za velmi hezkou cenu a je z něj nadšená, na kraji města s výhledem do zeleně. Jenže ta zeleň je ochranné pásmo a cca sto metrů od bytovku je čov.
Já si myslím že je to hloupost, krásný byt je super ale když tam bude stále zápach? Ptát se po sousedech nechce, chce po tom skočit a né to rozhlašovat po okolí aby jí ho někdo nevyfoukl. Já sama netuším jak tyhle technologie dnes fungují (nejsou tam otevřené nádrže, jen domeček) tak ji nechci kazit sen o dostupném bydlení. Tak se ptám tu moudrých hlav, je tu někdo kdo bydlí v sousedství u čističky? Páchne nebo ne?
díky
@kjhui tak to bych jí neradila.. obzvlášť v létě je to echt cool ![]()
Nezbyde jí nic, než se zeptat sousedů. My bydlíme vzdušnou čarou asi 500 m od čističky, nic necítíme. Ale když sejdeme z kopce směrem k čističce, smrdí to tam.
Jo a jedná se o bytovku (cihlový dům)…