Pach ze septiku v bytě – co s tím udělat?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2642
20.2.14 09:18

Díky holky.. já vážně nevím co poradit, chápu její obrovské nadšení a cítím se blbě, že ji od toho zrazuji (zvlášť když čističkám fakt nerozumím, jen si to „myslím“ že to musí smrdět), tak každé info od někoho kdo s tím má zkušenost pomůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41069
20.2.14 09:25
@kjhui píše:
Díky holky.. já vážně nevím co poradit, chápu její obrovské nadšení a cítím se blbě, že ji od toho zrazuji (zvlášť když čističkám fakt nerozumím, jen si to „myslím“ že to musí smrdět), tak každé info od někoho kdo s tím má zkušenost pomůže

A co si jít udělat procházku okolo? Vytáhni ji ven s tím, že jsi půjdete prohlédnout okolí a běžte to tam v klidu „očuchat“ :-)) Ono, obzvlášť v létě to může být dost hardcore, když bude chtít větrat…ale opravdu záleží, je to případ od případu. Takže já bych si to obešla a klidně se i poptala starousedlíků :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
20.2.14 09:50
@kjhui píše:
Díky holky.. já vážně nevím co poradit, chápu její obrovské nadšení a cítím se blbě, že ji od toho zrazuji (zvlášť když čističkám fakt nerozumím, jen si to „myslím“ že to musí smrdět), tak každé info od někoho kdo s tím má zkušenost pomůže

pocourejte pár dní po okolí - hele, my měli barák cca 400 m od čističky, když vanulo naším směrem, tak by člověk od rána do večera max :poblion: smrad neskutečnej, fakt v létě peklo - zkus se u takového puchu fakt najíst :think: po zkušenostech bych do toho nešla.. nevyvětráš, prádlo smrdí, najíst se nemůžeš. Třeba týden v kuse.. pak pár dní klid a pak zas.. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
21.11.19 22:47

Ahoj, prosím o radu, kdo máte doma/na chatě septik. Koupili jsme dům se septikem a pořád zapáchá. Někdy méně, někdy více a v posledních týdnech je za trest, když chci doma vyvětrat. Smrad zaleze domů a než to vyčichne, tak to trvá. :roll: Používám WC Net Aktivátor septiků, minimálně 1 kapsli týdne, někdy i 2, přitom podle dávkování by měla 1 stačit. Už jsem pochopila, že rozhodně nepoužívat Savo apod. V srpnu jsme jej nechali vyvézt, doufala jsem, že to pomůže, ale moc ne. No a jak jde cítit ty poslední týdny, je to fakt mazec. Teď mě napadá, dříve jsme byli napojeni na studnu, nyní nám teče voda z vodárny (samozřejmě ošetřená chlórem), může to mít také vliv? Jinak se chci zeptat, co používáte vy, co fakt pomáhá? Když se dívám po těch bakteriích, přijdou mi docela drahé, tak bych chtěla zkusit něco osvědčeného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
21.11.19 23:22

Máte ten septik jen na vyvážení nebo ústí do trativodu. Kolik má komor?

• Citovat
  • Upravit
9374
21.11.19 23:52

@Janli Ústí do trativodu a má 2 komory, objem nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
22.11.19 00:07

Ten septik nestíhá odehnívat. Zřejmě do něj vypouštíte víc než zvládá a studený počasí to ještě zhoršuje. Nechci tě děsit, ale to žádný aktivátor nezachrání. Předpokládám, že se jedná o starší dům a septik je tam původní. Máte v podstatě jen dvě možnosti buď septik zvětšit nebo často vyvážet. Měli jsme ten samý problém a čekali jsme na kanalizaci jako na smilování boží. Eventuálně byste měli začít uvažovat nad domovní čističkou.

• Citovat
  • Upravit
20861
22.11.19 05:38

@Petule030 spis si myslim, ze ten septik maly na vase potreby. Ale i s tim chlorem muzete mit pravdu. Zalezi na davkovani a kolik se ho k vam do kohoutku dostane, muze to mit vliv na mnozeni tech bakterii. Ale to bez presneho mereni je jen tezke hadani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
22.11.19 10:08

Aha, to jste mě moc nepotěšili, ale děkuji za příspěvky. Kanalizace u nás právě taky vůbec není, zatím vrážíme peníze různě do baráku, úspory se pomalu úží a tak eventuálně čistička nebo větší septik bude muset počkat.
@Davideq69 Kdyby sis vzpomněl, dej vědět. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
22.11.19 10:24

@Petule030 Já bych to ve vašem případě řešila co nejdříve. Pokud vám ze septiku odchází místo čisté vody splašky, které nestihly odehnít a znečistily někomu zdroj pitné vody, můžete z toho mít pořádný průšvih. A to nemluvím o zápachu. Já bych teda radši oželela novou kuchyň a měla tohle vyřešený.

• Citovat
  • Upravit
9374
22.11.19 10:57

@Janli Jo takhle, to jsem netušila, že ta odváděná voda nemusí být dobrá, když septik není vyloženě plný hustého. Děkuji za informaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný