Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, holky, je to asi běžný a hodně častý problém, ale stalo se mi to poprvé, tak jsem z toho docela paf. Začaly mi hodně padat vlasy. Přijde mi, že kam se podívám, tam jsou. Furt jich mám plno na sobě. Když si do nich sáhnu, tak ani ne, ale hlavně při česání a nejvíc po umytí. Co s tím???
Ahoj,
nejsi náhodou 2-6 měsíců po porodu? Pokud jo, tak je to normální stav. V těhotenství se zcela zastaví vypadávání vlasů a ty pak vypadnou až se srovnají hormony po porodu. Bohužel se s tím nedá nic moc dělat, jen vydržet ![]()
Doporučuju poradit se v lékárně a pro podporu růstu si koupit nějaké vitamíny např. Biosil, Revalid, Hair booster od Nature bounty. Nebo si můžeš koupit speciální šampón a kúru proti padání vlasů od Vichy, bohužel je ale dost drahá (cca 800 Kč) ![]()
Přeji hodně trpělivosti a ať už je to za tebou ![]()
Petta
Jestli jsi po porodu, tak je to opravdu normál, mě padaly vlasy tak, že už sem myslela že mi tam nic nezůstane, ale opravdu to přejde, musíš vydržet,
K.
Ahojky,
jestli jsi po porodu,tak je to fakt normální.Mě začaly padat vlasy přesně na den 4měsíce od porodu.Byly naprosto všude a já byla zoufalá.Kuba lozil po zemi a měl plnou pusu mých vlasů, když jsem ho rozbalila z plínky měl moje vlasy přilepený i na zadečku.Hrůza…hrůza,ale opět úderem 8.měsíce po porodu se to ze dne na den zastavilo
Myju si vlasy a byl úplně čistý sifon, což byl po denodenním čištění fakt šok.Takže neboj,ono to fakt přejde !!!!
pa Yasmin
Mně zas padaly v těhotenství, přestože jsem baštila vitamíny, ovoce i zeleninu. Po porodu jsem kojila 10m a vlasy nepadaly. Každopádně by se to mělo časem srovnat, asi jen více pečovat, kúry a tak.
Ahoj, i mně padaly vlasy, ovšem po porodu. Nevím, jestli i ty jsi po něm. Ale co mě zabralo, jsou Panthenovolé kapsle. Zabraly až po druhém měsíci užívání, ale opravdu zabraly. Pokud jsi kojící, můžou se brát i během kojení. Zkus to, jsou volně prodejné v lékárně!!
Držím pěsti!!
Já se jen připojím k předcházejícím- i mě začaly padat vlasy, a to asi 4 měsíce po porodu, trvalo to asi 2 měsíce, pak ustalo, vlasy zase dorostly. Podle toho, co o tom vím je to opravdu normální. Obecně jsou na vlasy dobré vit. B- stačí koupit Pangamin v lékárně. Ale i když tomu necháš úplně volný průběh, tak se to prostě upraví, až se srovnají hormony.
Neboj, zejména pokud máš doma nespavce (já teda ano), tak stejně nebudeš mít čas se pozorovat v zrcadle, ucpaný sifon vyčistí manžel a vlasy z podlahy vezme vysavač a než se prckovi podaří naučit několik dalších kousků, tak bude vše v normálu, pohodička ![]()
Ahoj,
taky mě trápí stejný problém. Vlasy jsou všude po bytě. Malá je má i v plínkách. Zkusím ten pangamin a snad to trochu ustoupí, nebo budu brzo plešatá. Mě začaly padat asi 1 měsíc po porodu
.
Vlasům zdar Bibinka
Ahojky, tak mě padají vlasy, ale opravdu šíleně už teď v těhu. Vitamíny jím, pestrý jídelníček mám taky a přesto padají.
Vlasy jsou prostě všude. Denně sbírám a vyčesávám chuchvalce a po umytí neodtéká odpad. Už jsem na něj musela i s „chemií“.
Neustále musím pobíhat s vysavačem nebo smetákem. Říkala jsem si, jestli to není tím, že čekám dvojčata, že jen prostě o něco víc „vyžírají“, tak se to projevuje už teď.
Akorát mě každý děsí, že nejvíc padají po porodu. Když mi padají ve velké míře už teď, zbyde mi tam pak něco? Abych nebyla pak plešatá.
Nemáte někdo zkušenost?
Holky, děkuju za Vaše příspěvky. Kluk máš už 2,5 roku a vlasy mi nepadaly ani v těhotenství a ani po porodu, až teď…
Ahoj Sabko,
tak jak bojuješ s vlásky? Pomohlo ti něco? Kdyby jo, budu ráda, když napíšeš co. Díky moc. Mám stejný problém. Ale vlasy mi začaly padat také právě , když malé byly už 2 roky. U padají rok a do teď nevím proč. Oběhala jsem hodně doktorů, ale nikde se nic nezjistilo. Tak jsem se nechala ostříhat úplně nakrátko. Ale padají pořád a moc mě to trápí.