Padání vlasů - Dieta

6
11.10.17 00:07

Padání vlasů - Dieta

Máte někdo zkušenost s padáním vlasů po dietě. Po 5 mesicich taham několikrát denne chomáče vlasů. Prosím o rady a zkušenosti. Kdy se padání zastaví? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20767
11.10.17 00:08

Padání vlasů při dietě znamená, že dieta je sakra špatná. Problém ale může být i jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.10.17 06:53

Padání vlasů zejména po přísnějších dietách je celkem pravidelným jevem, většinou se pak vlasy spraví, jakmile se upraví stravování do normálu.
Svou roli též hraje celkový zdravotní stav, stres, barvení, žehlení vlasů, účesy, příčesky a trvalá (vadí sponky, gumičky, napletené vlasy, dredy ap.), ale i roční období, často na podzim právě vypadávají vlasy více a je to přirozený proces.
Pokud cítíte, že s vám není něco v pořádku, trvá to dlouho a nelepší se to, počítejte počet vypadaných vlasů denně (pro srovnání) a vyrazte na kožní. Co je normou, jaká je léčba ap. se dozvíte třeba zde .

Příspěvek upraven 11.10.17 v 06:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7735
11.10.17 06:56

@GDominika co je to za dietu? To bude neco hodne prisneho(redukcniho), kdyz ti padaji takove trsy :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.10.17 07:58
  1. Po každém omezování stravy mi padají vlasy. Vždycky řeším, jestli budu tlustá a nebo plešatá (s nadsázkou). Dále pozoruju zvýšené padání zjara a hlavně teď na podzim - každoročně. Když se k tomu přidalo kojení, bylo to ještě mnohem horší. Nevím, jak dlouhé máš vlasy, já celkem dost (nějakých 40 cm) a chomáče, jaké tady máš na fotce, jsem měla při kojení, když bylo dobré období. Když bylo špatné - kojení + třeba po nemoci, tak toho byl třeba 4-násobek při každém česání. O mytí ani nemluvím…
  2. Co mi pomáhá - ořechy, losos, z doplňků zinek, metionin a panthenol; lopuchový výluh+masáž; úplné zrušení drogérkových šamponů.

Držím palce, ať to brzo přejde. Vím moc dobře, jak je to nepříjemný pocit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
11.10.17 11:17

Padani vlasu znamena, ze ta dieta redukuje kalorie prilis, tve telo misto aby bralo energie z tuku, bere ji vsude jinde (nebo alespon castecne). Je ted v modu hladoveni, to znamena, ze az s dietou zkoncis, zacnes jist normalne, tak priberes vse nazpet a k tomu snad i neco navic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí