Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
chtela bych se optat tech, co maji i v 6i, 7i letech dite padajici v noci z postele, vrtici se a cestujici po posteli.
Jezdi Vase deti na samostatne tabory? Nebojite se, ze se potlucou a cely tabor prospi na zemi?
Na dovolenych si to vzdy nejak vyresime, nebo spi na zemi rovnou, ale tady uz nebude pod kontrolou. Dle dosavadnich zkusenosti verim, ze spadane tak 3 noci ze 7i.
Nebo pred taborem zadate vedouci, aby spala u zdi a rozhodne ne na horni palande?
Uz jste to nekdo resil?
Dekuji
Petra
Poprosila bych, aby nespala nahore a na postel bych ji pridelala zabranu.
@trestidlo ja mela jako dite od rodicu papir na tabor, ze musim spat dole. Kontrolovali to. Ale uz je to zpatky temer 30 let ![]()
Rict,aby spala dole a at ji nocni dozor kontroluje. Ja tak jako nocni dozor nekolikrat zvedala jedno dite,chodila jsem ji kvuli tomu kontrolovat casteji.
@vertunka píše:
Poprosila bych, aby nespala nahore a na postel bych ji pridelala zabranu.
Přidělat zábranu není moc reálné myslím. Tam by určitě bylo potřeba nějak přivrtat?
To nikdo nedovolí bych řekla…
Bude spát dole a kdyžtak ji zvednou nebo vyleze zpět sama. Nevidím v tom problém, stačí se domluvit s vedoucím
Nikdy jsem neresila. Na tabory nejezdi. Ale na dovolenych jsem jd sbirala jen kdyz jsem o ne zakopla cestou na zachod. K nejakemu konfrolovani nevidim duvod
@Pherenike píše:
Přidělat zábranu není moc reálné myslím. Tam by určitě bylo potřeba nějak přivrtat?To nikdo nedovolí bych řekla…
Existuji cestovni zabrany na postel. My ji doma mame a vsude vozime s sebou.
upozornila bych na tento problém a požádala o spodní postel. Víc s tím stejně dělat nemůžeš.