Pajdák dálkově Olomouc

9556
7.6.15 09:06

@Attila8 no raději ani studovat nechod, když už ted nevíš, jaké vzdělání je potřeba pro to, abys mohla učit :roll:
mateřinky - Bc.
1. stupeň - Mgr.
nechápu, proč to chceš studovat dálkově, když se budeš hlásit po maturitě…

a absolventu těchto oborů je taková spousta, že zřejmě neseženeš ani práci v oboru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66821
7.6.15 09:07
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
7.6.15 11:00

Studovala jsem učitelství pro II. a III. stupeň, takže na otázku s předměty ti neodpovím. Jen mě zarazila ta forma studia. Proč dálkově??? Chceš se něco naučit, nebo ti jde o titul? Pokud o to první, jdi do prezenčního studia.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
7.6.15 11:27

@Attila8 holky to nejspíš nemyslely zle…většina středoškoláků maturuje před 20. rokem života, tak třeba i to přispělo ke zkreslení ;)
A studium určitě vyzkoušej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
7.6.15 11:35

??? Jaké narážky??? Slušně se ptám, proč kombinované studium. Nikde tady nezaznělo, kolik ti je let. Jen to, že budeš příští rok maturovat. Předpokládala jsem, že je ti 18. A promiň, ale i obsah tvého dotazu tomu věku odpovídal. Hned se nečerti ;)

Délka studia bývá minimálně 5 let. Předměty jsou tam od plavání a bruslení přes klavír a matematiku a třeba syntax ČJ až po speciální pedagogiku a psychologii… Prostě od každého oboru něco. Je pravda, že dálkařům se dávají zkoušky celkem zadarmo a zas tak moc se toho nenaučí (na VŠ jsem učila, tak mám celkem přehled).
A ano - Mgr. mít musíš. Bc. je vcelku nic a nestačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
7.6.15 12:33

@lulje
:palec:

A ano, školu si uděláš, pedák není těžkej, ale práci nenajdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
7.6.15 12:46

No, oni chtějí v klavíru základy - prostě melodie v pravé a akordický doprovod v levé, nějaká ta stupnice… Záleží taky na tom, kdo tě pak učí a zkouší. Někde je třeba pro někoho těžká matika nebo čeština… Zvládly to tisíce lidí, tak proč do toho nejít, když víš, že po tom toužíš a bavilo by tě to. Spíš mě pořád zaráží ten věk, že se až ve 30 rozhoduješ, co bys chtěla dělat. Ale to nic proti tobě, prostě jen je to neobvyklé. Záleží pak taky na tom, jestli bys dostala práci - mateřinky jsou celkem plné :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.15 12:48

@lulje to si vůbec nemyslím, studovala jsem jak prezenčně, tak dálkově a mnohem těžší bylo dálkové studium. A zkoušky zadarmo jsem vůbec nedostávala, naopak u dálkového to bylo horší získat zkoušku.

• Citovat
  • Upravit
854
7.6.15 12:49

@Attila8 na školku někde stačí když budeš mít střední pedárnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
7.6.15 12:51
@misa.859 píše:
@Attila8 na školku někde stačí když budeš mít střední pedárnu

Což zakladatelka nemá. Střední stačila kdysi. Dneska po tobě budou všude chtít si VŠ dodělat. Dneska musí mít VŠ pomalu i zedník a uklízečka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66821
7.6.15 12:53

@lulje zatím podle platné legislativy stačí SŠ, jasné, že se to zřejmě posune.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
7.6.15 12:56
@Anonymní píše:
@lulje to si vůbec nemyslím, studovala jsem jak prezenčně, tak dálkově a mnohem těžší bylo dálkové studium. A zkoušky zadarmo jsem vůbec nedostávala, naopak u dálkového to bylo horší získat zkoušku.

přesně tak, ja ted na UPOLu studuji dálkově na FF a zkoušky zadarmo rozhodně nemáme a dokonce seminárek do každého předmětu máme víc jak denní studenti…

@Attila8 promin, myslela jsem, že jsi 18tka před maturitou. nicmene i tak nechapu, pokud chces něco studovat, není nic jednoduššího, než mrknout na stránky VŠ :nevim: nevedet, ze na mateřinky stačí střední pedag. škola nebo Bc. a že na ZŠ musí byt Mgr. - no prostě podle me, pokud chce člověk studovat VŠ, musí mít všeobecný přehled a toto k tomu patří a je jedno, jestli je ti 18 nebo 30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
7.6.15 13:00
@Anonymní píše:

To tak připadá všem dálkařům, protože jak nechodí denně na přednášky a musí se vše doučovat sami, připadá jim studium těžší. Ale z praxe vím, že se toho po nich u zkoušek zase tolik nechce a bere se na tuto skutečnost (že se vše musí doučovat sami) ohled. Z pohledu studenta je tedy kombinované studium náročnější. Ale to množství znalostí ve srovnání s denními studenty je nižší, což je logické. Když sedíš 5 let denně i víc jak 8 hodin ve škole, musíš toho znát víc než ti, kteří přijedou jednou za 14 dní konzultovat. A taky se pak po tobě víc chce… To „zadarmo“ jsem vyjádřila blbě a hodně nadneseně, za což se omlouvám )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.15 13:01

@matkabagristy Mělo by stačit, jenže realita trochu jiná, také jsem chtěla pracovat v mš, všude mi říkali, že ať si udělám vš.

• Citovat
  • Upravit
66821
7.6.15 13:03

@lulje jo, studovala jsem denně i dálkově. Fakt mám pocit, že přitom dálkovém nás tolik nedřeli a vítali poznatky z praxe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze