Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Recept: 1/4l mléka, 1/4l vody, 3 vejce, 3 velké lžíce oleje, 1 vanilkový cukr, špetka soli (dávám tak půl čajové lžičky), 30dkg hladké mouky, dvě čajové lžičky práškového cukru.
Těsto je potřeba pořádně promíchat a nechat tak půl hoďky odležet. Nebojte se když bude těsto vypadat řídce. Je to v pohodě.
Mně pomohlo vypilovat ten pohyb pánví v prvních sekundách po nalití těsta, aby se maximálně rozprostřelo. Liju na horkou pánev, se kterou mocně kroutím ![]()
Palačinkovač miluju, opravdu jsou tenké a velké a hlavně zcela bez tuku <3
@Niemeyer píše:
Palačinkovač miluju, opravdu jsou tenké a velké a hlavně zcela bez tuku <3
Dámy, poradíte levnější pánev, na které to půjde také bez tuku? ![]()
Nevíte prosím, jestli je příprava palačinek v palačinkovači rychlejší než na pánvi?
Obvykle děláme velké množství a docela to trvá.
Díky za radu.
Ne, není. Lepší je dát na sporák 2 panvičky. To pak jde rychle.
Nechci nikoho urazit, ale já nikdy nejedla dobré palačinky udělané na pánvi. Nikdy a u nikoho. Palačinkovač je super! Bez toho přístroje skvělé palačinky prostě udělat nejdou.
@Kelen S jakym palacinkovacem mate dobrou zkusenost? Diky za doporuceni, zrovna ho vybirame pod stromecek ![]()
@dana.dv píše:
@Kelen S jakym palacinkovacem mate dobrou zkusenost? Diky za doporuceni, zrovna ho vybirame pod stromecek
Máme obyč z Lidlu a je bezvadný. Máme ho již několik let a používáme ho často. Myslím si, že na značce nesejde. ![]()
@dana.dv píše:
@Kelen V Lidl shopu uz ho nemaji ani v nabidce. Skoda.
Tak třeba nějaký dražší bude i hezčí. Mně by se líbil tenhle: https://www.sandi.cz/…a-palacinky/?…