Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojky. Mám velkou prosbičku. Máte někdo opravdu vyzkoušený recept na vánoční plněné ořechy?Strašně ráda bych je letos na vánoce udělala. My máme doma ten recept ještě po babičce a vůbec nám to nejde upéct. Většinou se to přilepí ve formičkách a je to pak tak akorát na vyhození a netuším co je špatně. Proto holky děkuju předem za nějaký tip.
ahojky já dělám 10let ten to recept a chutná nám:
20dkg hl.mouky
12dkg hery
12dkg cukru
3 dkg kakaa
1 žloutek
náplň:
25dkg másla
10dkg ořechů
10dkg cukru
rum
ja jsem dostala ke svatbe silikonove formicky na orechy a v tom jdou udelat kazde - vyskakuji z formicek samy.
Dát do těsta jiný tuk než jakým vymazáváš formičky a poctivě vymazávat před každým natlačením těsta.
Já dávám do těsta Heru a vymazávám máslem. Upeču, vykopím, znova vymažu, když je třeba, vytřu předtím papírovou utěrkou.
Silikonové?to slyším poprvé,já mám ještě po babičce ty plechové
a jsou pořád o.k. ![]()
levmah28 píše:
www.toprecepty.cz/…nene-orechy/ dělala jsem ho,a je to výborný recept
Dodám jen,že jsem vymazávat nemusela.Šly nádherně ven.
levmah28 píše:levmah28 píše:Dodám jen,že jsem vymazávat nemusela.Šly nádherně ven.
Ahoj já peču ořechy a nikdy jsem formičky nevymazávala to by mě asi jeblo
peču zásadně z másla
to Ti řekne každá kuchařka i cukrář…že máslo není „hera“ a jedla jsem z hery ořechy a ty byly tvrdé no
tady je recept 1/2kg hl.mouky,1máslo,20dkg mouč.cukru,20dkg vlašských ořechů,2-3lžíce kakaa, 2 žloutky a náplň 1máslo,15dkg mouč.cukru,10dkg kakaa,rum podle chuti a námáčím je do čokolády
![]()
terinka4444 píše:
A prosím tě, na kolik a jak dlouho jse pečeš? Asi bych letos zkusila, potřebuji je něco osvědčeného, nějak mě to pečení zmáhá![]()
levmah28 píše:levmah28 píše:Dodám jen,že jsem vymazávat nemusela.Šly nádherně ven.
Já je peču na 150.Sleduju je.Nejdřív se nafouknou,a pak splasknou a po splasknutí je tam nechám tak 10 minut,pak zkusím jednu formičku vyklepnout a zjistím jestli je upečený.Na tom tmavém těstě to nejde poznat zda je to upečené,musíš zkusit
ale dobře se s tím těstem pracuje.
22O g hladké mouky 140 g másla 80 g moučkového cukru 60 g mletých vlašských ořechů krém : čokoládový nebo ořechový
… peču z hery, nejsou tvrdé, nevymazávám a bez problémů jdou z formiček hned po vytáhnutí z trouby a jsou chutově výýýýýýýborné
.
plním krémem:
… letos jsem napekla 4 várky, loni jsme totiž na druhý svátek vánoční už neměli
. ořechy nejsou sladké, krém ano … takže ideální kombinace, jak já říkám „nebe v hubě“
- krém možná pro někoho příliš „dětský“ ale já nejsem zastáncem syrových vajec v nepečeném, a tenhle nám všem chutná - dětem i dospělým
.
Příspěvek upraven 03.12.11 v 19:52
Ahoj,
já je dělám z polohrubý mouky, mají úspěch a vyklápět jdou bez problémů… Jestli chceš recept, dodám zítra, teď nejsem u zdroje ![]()