Vánoční cukroví plněné ořechy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4780
3.12.11 22:02

No právě, aby mě to šlo z té formičky vyklopit. Máme taky kovový formičky. My jsme je taky dělaly z Hery a formičky jsme mastili sádlem. Tak to bylo v tom receptu. A to možná bylo to špatně. Každopádně doma jsem si na nich ještě nepochutnala, vždycky jen někde na návštěvě. Tak třeba letos už se to povede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
3.12.11 22:06
Anabellka píše:
No právě, aby mě to šlo z té formičky vyklopit. Máme taky kovový formičky. My jsme je taky dělaly z Hery a formičky jsme mastili sádlem. Tak to bylo v tom receptu. A to možná bylo to špatně. Každopádně doma jsem si na nich ještě nepochutnala, vždycky jen někde na návštěvě. Tak třeba letos už se to povede.

Jestli budeš dělat ten můj recept tak formičky nevymazávej.Do těsta dej heru.Máme taky ty staré plechové formičky.Tak ať se ti podaří.

• Citovat
  • Upravit
7421
3.12.11 22:32
Anabellka píše:

Vždycky jsme dělali z másla (když nebyly finance, tak minimálně 1/2 tuku bylo máslo) a nikdy jsme formičky nemastili. Ale taky jsme je pak nikdy nemyli v jarový vodě, ale pouze vytírali od drobků suchou utěrkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
8.12.11 21:39

Ahoj, slíbila jsme ten recept, tak tady je:

40 dkg polohrubé mouky
20 dkg másla
5 dkg sádla
16 dkg cukru moučka
20 dkg mletých ořechů (i méně)
5 dkg kakaa
2 vejce
Náplň : máslo cukr, ořechy, příp. rum

Z celé dávky je toho plná porcelánová mísa, takež doporučuji dělat jen poloviční dávku… ( bývá jich fakt hodně. ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1090
9.12.11 00:03

Hlavně peč z másla, jinak se na to radši v.s.r :D Pač to neni vůbec srovnatelné s Herou.. raději 4 druhy z másla, než 13 s Herou… Manža by se se mnou rozvedl, kdybych z ní pekla :) Vyber cokoli, ale použij máslo ;)!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
754
11.12.12 10:20

Obnovuji diskuzi :-) zkoušela jsem na internetu hledat recept na plněné ořechy ale je jich spousta… Proto prosím o fakt nějaký osvědčený, děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
7.11.14 20:10

Prosím o osvědčený recept na ořechy plněné krémem, ideálně včetně přibližné doby pečení. Ořechy chci péct poprvé, tak nevím, jestli mám nové kovové formičky vymazat nebo ne. :nevim:

EDIT: Budu ráda i za přidané fígle k receptu jako např. formičky nemazat nebo upečené vyklepnout ještě horké nebo až po vychladnutí… :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
7.11.14 20:18

Já si napeču všechny suché části jedno jesti ořechy nebo jiné slepované, prostě to suché si napeču tak začátkem prosince a nechám uležené a pak tak 4 dny před vánoci udělám krémy máslové a plním to (nejvíc nám chutná karamlový, kakaový, vanilkový) konkrétně do ořechů dávám máslový vanilkový nebo ten karamelový.
Na krém ti recept nemáám dělám to podle chuti.

Nové formičky vymaž máslem. Vyklepávám vlažné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11733
7.11.14 20:21

22 dkg hl. mouky, 15 dkg másla, 8 dkg mouč. cukru, 6 dkg mletých ořechů, 1 vejce
krém: 12 dkg másla, 15 dkg cukru, 8 dkg ml. ořechů, 1-2 lžíce rumu, 2 dkg kakaa
Peču při 180 st. dokad nevidím že jsou, nevím jak dlouho to je, možná 5 min, ale fakt nevím, formičky vymazávám olejem a za tepla vyklopím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
7.11.14 20:42

Já mám babičky recept na nejlepší ořechy, jaký jsem kdy jedla, plním je jen krémem máslo+cukr a dovnitř dám čtvrtku vlašáku.

• Citovat
  • Upravit
16209
7.11.14 20:50

Kdyby někdo nechtěl skladovat ořechy v lednici nebo se bál žluknutí krému, tak je výborné ořechy plnit jen nutellou, vydrží to mnohem víc, neroztéká se, u nás moc oblíbené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
7.11.14 21:36

@Samy 26dkg hladké mouky,15dkg moučkového cukru,20dkg másla, jeden žloutek,10dkg mletých ořechů, jedna lžíce kakaa. Těsto nechám odpočinout do druhého dne.Pak malé kousky těsta obalím v hrubé mouce a vtlačuji do formiček, které nevymazávám. Těsto je tučné a tuk pustí při pečení. Upeču to do světle hnědé barvy. Nechám vychladnout a vyklopím. Náplň-utřu 10dkg mletých ořechů,10dkg cukr moučka,10dkg másla, jedno vejce, lžíce rumu. Ořechy spojuji až na poslední chvíli. Pak je zdobím polevou a sypu ořechy nebo čoko rýží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1924
7.11.14 22:13

Ahoj :mavam: tak přidávám jeden osvědčený, opravdu hodně ořechový ;)
40 dkg hladké mouky
20dkg cukru moučka
25dkg másla nebo Hery
20dkg mletých oříšků
1vejce
Všechno smíchám a nechám alespon 1,5 odpočinout ve chladu (nemusí to být nutně lednička).
Peče se na 180 stupňů do zlatava, formičky nevymazáváme, ale pokud máš úplně nové, tak bych je vymazala - pro jistotu ;) Nevím, jaký máš formičky a po zkušenosti s jednima formičkama, kdy jsem celou dávku dělala znovu, už do nových formiček vždy vymazávám :pankac: Vyklápím je vlažné, horké se víc lámou a úplně studené jsou hůř vyklápět.

Krém od jednoho známého, co je cukrář, nekazí se tak rychle a hlavně je do ořechů výborný;)

0,8litru vody
30dkg sušeného mléka
20dkg cukru - rozmíchat a uvařit se 3 vanilkovými pudinky. Po vychladnutí vyšlehat s 1 kostkou másla:)Do krému můžeš přidat dle chuti rozpuštěnou čokoládu, kakao, kávu, oříšky, prostě co tě napadne ;)

Jinak obalujeme je ve trošce kakaa smíchaného s moučkovým cukrem pocákaného čokoládou(to dávám do těsta na ořechy o 10dkg cukru méně), nebo hořkou čokoládou posypanou co je zrovna při ruce a hlavně po chuti:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
8.11.14 07:15
@Samy píše:
Prosím o osvědčený recept na ořechy plněné krémem, ideálně včetně přibližné doby pečení. Ořechy chci péct poprvé, tak nevím, jestli mám nové kovové formičky vymazat nebo ne. :nevim:EDIT: Budu ráda i za přidané fígle k receptu jako např. formičky nemazat nebo upečené vyklepnout ještě horké nebo až po vychladnutí… :pankac:

rozhodne je zcela zasadni figl poridit si silikonove formicky. usetris si spoustu nervu - ja obvykle nemam zadny kazovy kus. jinak mohu dodat rcp. na bezlepkove orechy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
8.11.14 07:35

Děkuji za reakce :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie