Domácí listové těsto

jpichova
3.12.11 14:03

Domácí listové těsto

Ahojky,

nemáte někdo recept hlavně i s postupem na výrobu domácího listového těsta? Moje babička ho dělá,ale je 250km daleko,nemá telefon,je jí 81 a tak by mi asi ani dopis nenapsala. Děkuji moc za případné návody.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
3.12.11 14:10

http://recepty.vareni.cz/…stove-testo/

Zatím ale není vyzkoušený

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jpichova
3.12.11 14:13

Zrovna jsem na něj koukala,díky. Včera mě totiž zaujala ta můra,jak dělala trubičky v pořadu Prostřeno,jen jsem koukala na TV jedním očkem a recept nikde na jejich stránkách nemůžu najít :,(

• Citovat
  • Upravit
15674
3.12.11 14:16
jpichova píše:
Zrovna jsem na něj koukala,díky. Včera mě totiž zaujala ta můra,jak dělala trubičky v pořadu Prostřeno,jen jsem koukala na TV jedním očkem a recept nikde na jejich stránkách nemůžu najít :,(

Já na prostřeno už dlouho nekoukala, ale domácí listové těsto bych ráda vyzkoušela. Možná tam recept bude později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jpichova
3.12.11 14:23
hkac píše:
jpichova píše:
Zrovna jsem na něj koukala,díky. Včera mě totiž zaujala ta můra,jak dělala trubičky v pořadu Prostřeno,jen jsem koukala na TV jedním očkem a recept nikde na jejich stránkách nemůžu najít :,(
Já na prostřeno už dlouho nekoukala, ale domácí listové těsto bych ráda vyzkoušela. Možná tam recept bude později.

Co jsem hledala,tak je tam měli z června. Moc na to nekoukám,ale holka ráda vaří v TV a tak jsem s ní jedním okem koukala. Navíc to byla taková namachrovaná …,že jsem se na ní ani dívat nechtěla. Ale trubičku bych si dala :*

• Citovat
  • Upravit
7182
3.12.11 14:53
http://www.iprima.cz/…lnena-snehem
jpichova píše:

Já ho normálně vidím :nevim: Nejde mi ten odkaz hodit na konec, tak ho máš na začátku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jpichova
3.12.11 15:07
Raduš.ka44 píše:
http://www.iprima.cz/…lnena-snehem
jpichova píše:
Já ho normálně vidím :nevim: Nejde mi ten odkaz hodit na konec, tak ho máš na začátku..

Zlatá,já koukala asi na nějaký jejich jiný stránky.

• Citovat
  • Upravit
3230
3.12.11 16:19

Jenom jestli můžu poradit - ona v tom pořadu to těsto jen zabalila a rozválela, já když jsem pékávala s babičkou, tak jsme to těsto několikrát přeložily (trochu rozválet, složit na třetiny, znovu rozválet, v opačném směru na třetiny) - udělá to víc lístečků, je to nadýchanější (mastné těsto pustí tuk, moučné těsto udělá list).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jpichova
3.12.11 17:24
kacakaca píše:
Jenom jestli můžu poradit - ona v tom pořadu to těsto jen zabalila a rozválela, já když jsem pékávala s babičkou, tak jsme to těsto několikrát přeložily (trochu rozválet, složit na třetiny, znovu rozválet, v opačném směru na třetiny) - udělá to víc lístečků, je to nadýchanější (mastné těsto pustí tuk, moučné těsto udělá list).

Díky za postřeh,moje babča ho taky válela několikrát,tak snad to zvládnu.

• Citovat
  • Upravit
jpichova
4.12.11 11:41

Takže píši pozantek. Výsledek katastrofa. Nevím,kde udělali soudruzi z NDR chybu… Už při samotném válení se mi první testo zamotalo,jak proteklo,na váleček,a to jsem musela přidávat mouku,páč to bylo hrozně řidké. Pak už byl jen boj,kdy jsem se naštvala splácala vše dohromady a udělala kouli,ze které jsem vyválela 3 pruhy na štrůdl. teď se peče a ne a ne vyskočit,takže budeme mít placky s jablkem,manžel se těší,ale já jsem zklamaná :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
TehotnaTerezka
4.12.11 14:06

ja jednou zkousela domaci listove testo podle tohoto receptu http://www.cuketka.cz/?…
chutove bylo dobre, ale taky mi nevyskocilo tak jak bych si predstavovala, asi to chce vic praxe

• Citovat
  • Upravit
jpichova
4.12.11 21:43

Díky tak zkusím toto :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení