Máte někdo poslední Apetit - recept na perníčky

3627
1.12.11 18:34

Máte někdo poslední apetit-recept perníčky

kdo máte poslední Apetit? je tam recept na zmrzlinu se švestkovou omáčkou a perníčky, ty perníčky bych chtěla udělat, ale v receptu není žádný tuk! 8o Nezkoušeli jste někdo takové perníčky bez tuku? zdá se mi to divné :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
1.12.11 18:42

Taky dělám perníčky bez tuku… už asi 15 let, moc dobré=)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
1.12.11 18:46

Jak to takhle píšeš, vlastně jsem nikdy neviděla těsto na perníčky s tukem. Z tekutých věcí dávám med, rum a vejce. Jinak mouku, cukr, perníkové koření, sodu a kakao.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
1.12.11 18:55

no jinak mám samé recepty s tukem a nebude to moc suché? křehké?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
1.12.11 18:57
Ewule0712 píše:

Ne, jsou fakt moc dobré. Jen většinou chtějí chvíli odležet, ať zase změknou. Hezky se při pečení nafukujou, moje nejoblíbenější pečení=)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
1.12.11 19:12
Pipet píše:
Ewule0712 píše:
Ne, jsou fakt moc dobré. Jen většinou chtějí chvíli odležet, ať zase změknou. Hezky se při pečení nafukujou, moje nejoblíbenější pečení=)

v tom receptu je jen mouka, koření do perníku, kypř. prášek, med a vejce 8o Tak se nemám bát, jo? Aby se to dalo ukousnout :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
1.12.11 19:14
Ewule0712 píše:
Pipet píše:
Ewule0712 píše:
v tom receptu je jen mouka, koření do perníku, kypř. prášek, med a vejce 8o Tak se nemám bát, jo? Aby se to dalo ukousnout :D

Proto se perníčky dělají 14 dní před vánocemi aby změkly, já je dneska dělala a taky tam žádný tuk nedávám, jsou moc dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
1.12.11 19:31

muzu poprosit o recept :)

Laskecka píše:
Ewule0712 píše:
Pipet píše:
Ewule0712 píše:
v tom receptu je jen mouka, koření do perníku, kypř. prášek, med a vejce 8o Tak se nemám bát, jo? Aby se to dalo ukousnout :D
Proto se perníčky dělají 14 dní před vánocemi aby změkly, já je dneska dělala a taky tam žádný tuk nedávám, jsou moc dobré.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
1.12.11 19:52
market.s.87 píše:
muzu poprosit o recept :)
Laskecka píše:
Ewule0712 píše:
Pipet píše:
Ewule0712 píše:
Proto se perníčky dělají 14 dní před vánocemi aby změkly, já je dneska dělala a taky tam žádný tuk nedávám, jsou moc dobré.

jasně že můžeš :) U nás v rodině se pečou už děsně dlouho :)

Babiččiny české perníčky

* 14 dkg hladké mouky * 14 dkg polohrubé mouky * 21 dkg cukru krystal * 7 dkg medu * 2 celá vejce * ½ dkg sody (3 špičky kulatého nože) * 1 lžíce koření: koriandr, anýz, skořice. vanilka, hřebíček (utlouct)

Uvedené koření můžete nahradit balíčkem koření do perníku.
Do těsta můžete přidat trochu kakaa nebo nutely, perníčky budou tmavší

1. Vypracujeme těsto tuhé asi jako na vánočku. Necháme uležet nejméně do druhého dne. Můžeme ho ale nechat odpočívat i déle (v chladu, ale ne v lednici), nejlépe v keramické nádobě.
2. Těsto vyválíme na pomoučeném vále a vykrajujeme perníčky.
3. Plech potřeme včelím voskem nebo vyložíme pečicím papírem a klademe na něj perníčky. Pečeme ve středně teplé troubě.
4. Ke konci pečení potřeme rozšlehaným vejcem. Po vychladnutí zdobíme polevou z bílků a moučkového cukru.
Do těsta můžete přidat trochu kakaa nebo nutely, perníčky budou tmavší

Příspěvek upraven 01.12.11 v 19:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
1.12.11 19:53

95dkg hladké mouky, 30dkg rozpuštěného tekutého medu, 25dkg cukr moučka, 4 vejce, 2,5dkg jedlé sody, lžička perníkového koření.

Té mouky raděj dejte méně a když tak dosypat, každá mouka je jiná. Těsto je tuhé, nechat alespoň 12h odpočívat v lednici, péct rychle v dobře vyhřáté troubě (190-200°C).
Nafouknou se, nechávat na plechu větší mezery mezi tvary.
Nechat vychladnout na rovné podložce, jinak se slepí a zdeformujou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí