Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Náš recept na domácí čokoládu je:
1/4kg tuku - ceres, iva
20dkg moučkového cukru
7dkg holandského kakaa
16dkg sušeného mléka
1 vaniclkový cukr
1 lžice škrobové moučky - solamyl
Tuk roztopíme ve vodní lázní a postupně přidáváme sypké suroviny. Mícháme, dokud se vše nespojím v jednu polotekutou hmotu.
Dáváme do formiček, nebo do papírových košíčku.
Je to jediné cukroví které na vánoce dělám a taky ho sama i sním, nikdo to nemá rád. A já zas nemám ráda perníčky, linecké apod.
Jj, maminka dělávala
Jako malá jsem to milovala. Zdravý to teda díky tukiu vůbec nebude, ale tak co, pro jednou.
Já právě miluju takové to „sunarové“ cukroví a vůbec nejsem schopná najít jak se to jmenuje a jak se to dělá…jen vím, že to je ze sunaru nebo sušeného mlíka??? A je to super!!!
PetkaK píše:
Náš recept na domácí čokoládu je:1/4kg tuku - ceres, iva
20dkg moučkového cukru
7dkg holandského kakaa
16dkg sušeného mléka
1 vaniclkový cukr
1 lžice škrobové moučky - solamylTuk roztopíme ve vodní lázní a postupně přidáváme sypké suroviny. Mícháme, dokud se vše nespojím v jednu polotekutou hmotu.
Dáváme do formiček, nebo do papírových košíčku.
Je to jediné cukroví které na vánoce dělám a taky ho sama i sním, nikdo to nemá rád. A já zas nemám ráda perníčky, linecké apod.
MŇÁM
My děláme podle tohoto receptu.
MLÉČNÁ ČOKOLÁDA
1/4 kg 100 % tuku
14 dkg cukru
16 dkg sušeného mléka
Možno přidat kokos podle chuti.
Jen to musí být v chladnu, jinak pak strašně teče a nejlépe aby byla v košíčkách, strávníci nejsou tak zapatlaní.
Aspera píše:
My děláme podle tohoto receptu.MLÉČNÁ ČOKOLÁDA
1/4 kg 100 % tuku
14 dkg cukru
16 dkg sušeného mléka
Možno přidat kokos podle chuti.
Jen to musí být v chladnu, jinak pak strašně teče a nejlépe aby byla v košíčkách, strávníci nejsou tak zapatlaní.
Tak tohle zkusím…
Nám teda neteče, může být i klidně přes noc vytažená na tácku s cukrovím a v pohodě. Jinak to uchovávám v ledničce nebo na balkoně v krabici, vytahuju postupně a když se z tácku nesní a leží tácek na stole třeba do rána tak se nerozteče.
DaiquiriQ píše:
Já právě miluju takové to „sunarové“ cukroví a vůbec nejsem schopná najít jak se to jmenuje a jak se to dělá…jen vím, že to je ze sunaru nebo sušeného mlíka??? A je to super!!!
tak tento recept je na MMB pod názvem sunarové cukroví
Já jsem to kdysi udělala a za boha jsem to nemohla vyklopit
Nevíte, čím to bylo? Mě to tehdy tak nas*alo, že jsem to od té doby nedělala
![]()
Přitom recept to byl od tchyně, ta je dělá a vyklápí to asi normálně…
tak to ti určitě zapomněla něco říct tak jak to dělá ta moje
![]()
Já ty svoje taky neumím z železných vyklopit, recept dělám stejný jako babička a ta to vyklopí dobře. Ale jsou super formy na led ze silikony - IKEA 29kč
, teď už i tescoma ale za 149kč myslím na 15 čokoládek.
lucavlachova píše:
tak to ti určitě zapomněla něco říct tak jak to dělá ta moje![]()
Ta moje snad taková není - nebo že by se vybarvila jenom u těch čokolád?
![]()
Mám ty růžové kytičky - na čokoládku fakt super http://www.ikea.com/…ts/60138113/
A tohle prodává tescoma http://eshop.tescoma.cz/…-silikonove/
moje teta dělala užasné čokoládové figurky. Bílé i hnědé..
Lilo se to do takových těch formiček jako jsou na pracny a pod. Vím že to bylo ze sušeného mléka, tuku (máslo ani hera to nebylo..něco jiného..) a ještě něčeho. Dělalo se to ve vodní lázni… A skladovalo v zimě za oknem v krabici… Nemáte někdo recept? Bylo to moje nejoblíbenější vánoční cukroví…mňamky.