Jestlipak umíte vyrobit domácí čokoládové figurky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
dada1511
5.12.11 13:33

Petta,to je sympatický recept :think: ,to bych zkusila,mě právě to suš, mléko v ostatních receptech irituje :lol: je to dobré???Určitě,že.

• Citovat
  • Upravit
1026
5.12.11 21:07
dada1511 píše:
Petta,to je sympatický recept :think: ,to bych zkusila,mě právě to suš, mléko v ostatních receptech irituje :lol: je to dobré???Určitě,že.

Dado, nám to chutná ;) Je to taková vzpomínka na dětství, když jsem byla malá, tak jsme tu čokoládu balili do barevného staniolu a věšeli na stromeček. Vždycky zmizela první :D Jo a hlavně, doporučuji použít kvalitní kakao.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
6.12.11 07:58

Moje teta ty čokoládičky dělá taky, jen bohužel nemám recept :,( - ale to nevadí, protože bych je stejně sežrala sama :lol: , ale lije to do takových papírových košíčků. Dají se sehnat snad v každých domácích potřebách a nedávno jsem na ně narazila i v Obi. Mají různé velikosti i barvy, a krásně se to vyloupne z toho košíčku. Teta to vždycky servíruje i s košíčkem a děti se nezapatlají :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
6.12.11 12:28

Jo,to je jasné,kvalitní kakao,kdysi jsem koupila v Lidlu :poblion: ,a fuj,ani bábovka se nedala pozřít.Vyzkouším v blízké době recept a dám vědět :)

Mě se zdá,že moje maminka taky právě dělala čokočky bez suš. mléka :think: ,tak si myslí,že tohle bude ono :palec:

• Citovat
  • Upravit
50725
6.12.11 23:41
Petta píše:
Není to tedy ze sušeného mléka, ale my děláme čokoládu odjakživa podle tohoto receptu:
250g ztuženého tuku
250g cukru moučky
1 kakao
2 lžíce Solamylu

Rozpustit tuk, vše přesít a vařit ve vodní lázni.

K vyklápění- u kovových formiček je dobré je před plněním vymazat, používám ten papír od tuku a je to tak akorát.

Angu, a použila jsi opravdu 100%ní ztužený tuk (Stella, Iva, Ceres)? To je jediné co mě napadá, proč by ta čokoláda vůbec neztuhla :think:

Jj, opravdu :mrgreen: Ona jako tuhá byla dost, ale vyklopit to nešlo :nevim: :lol:

Ale teď to čtu celé a asi jsem je nevymazala… :think: To mi tchyně neřekla - tak že by to byl nakonec ten problém? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
8.12.11 11:01
Angua píše:
Jj, opravdu :mrgreen: Ona jako tuhá byla dost, ale vyklopit to nešlo :nevim: :lol:Ale teď to čtu celé a asi jsem je nevymazala… :think: To mi tchyně neřekla - tak že by to byl nakonec ten problém? :lol:

Mně to bylo jasné, ale zeptat jsem se musela ;)

Tak pokud byla čokoláda ztuhlá, je chyba rozhodně ve formičkách. Je dobré když, jsou vymazané a ještě lepší, když jsou nové nepoužívané na pečení těsta, pak jsou čokoládky krásně lesklé.

Jo a je tam ještě jedna možnost, formičky měly špatný tvar. Musejí být trochu pružné, tj. jednoduché bez zpevněného okraje http://www.tescoma-eshop.cz/…ia-12-ks.jpg. Při vyklápení se uchopí na protilehlých stranách, trochu se zakvedlá a čokoláda se tím uvolní.

Jakmile je tam ten okraj, jdou vyklopit o dost hůř, některé vůbec. Někdy na to zapomenu a pár jich naplním, pak při vyklápění nadávám jako špaček, někdy to skončí u vyjídání lžičkou.

Tady jsou s tím okrajem http://www.tescoma-eshop.cz/…ks-1903.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
8.12.11 13:38

Tyjo, možná, že s tím okrajem byly… :think: A staré, jak Metuzalém :lol: To mě teda nenapadlo, že je to až taková věda :lol: :lol: :lol:

Každopádně díky za tipy, možná se letos teda pokusím, bude-li o to drahý stát :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18066
8.12.11 13:46

Žádný recept bez toho 100% tuku není, co? Ten tuk nic moc, radši bych něco zdravějšího, nešla by prostě přetavit čoko na vaření do těch formiček?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pokymar
8.12.11 14:50

z čokošky na vaření to určitě jde, každou čokoládu můžeš rozpusit, nekam jí nalít a nechat ztuhnout 8) Někdo doporučoval takhle nechat rozpustit ty kvanta čokolády od mikuláše :)

já včera zkoušela první várku a musím říct, že to není ono… Že by to bylo použitým mlíkem? Máte nějakou osvědčenou značku? Je to takové…bublinkové, jako by nebylo úplně rozpuštěné.. je v tom to mlíko hodně moc cítit…jako až moc, ne takovým tím dobrým způsobem..A musím teda říct, že když to člověk vyrábí sám a vidí rozpouštět tu kostku tuku, tak už mi to tak nechutná :D :D :D

• Citovat
  • Upravit
dada1511
8.12.11 14:57
Eliška píše: Žádný recept bez toho 100% tuku není, co? Ten tuk nic moc, radši bych něco zdravějšího, nešla by prostě přetavit čoko na vaření do těch formiček?
Šlo,ale zdravější to nebude,s čeho myslíš,že ta čokoláda je :) ?Akorád je už v tvaru.
  • Citovat
  • Upravit
18066
8.12.11 15:55

Hmm jsem si neprostudovala složení :think: a z nějaký vysokoprocentní to asi nepůjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
8.12.11 23:27

Základ na každou čokoládu je 100proc. tuk,kakao,cukr,i do hořké,pak podle druhu se přidávají příměsi,do mléčné mléko,oříškové oříšky atd,nebo mléko i oříšky atd.Tak tě musím zklamat.

• Citovat
  • Upravit
18066
9.12.11 14:59

Ale některý mají kakaový máslo a to je snad lepší varianta tuku, ne? třeba :Čistá vysokoprocentní živá čokoláda ochucená jemnou přírodní vanilkou
Bez mléčných produktů a rafinovaného cukru, ale nikoli hořká.

Složení: kakaové máslo bio, kakaový prášek bio, raw sirup z agáve bio, mletá vanilka bio; obsah kakaové sušiny nejméně 80

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
9.12.11 16:43

Eliško,taky jsem potom pídila,a opravdu kakaové máslo je údajně dobrá náhrada,no ale jak to chutná,těžko říct,jestli to budeš zkoušet,dej vědět.

• Citovat
  • Upravit
50725
9.12.11 21:10

A hlavně kde se to kupuje…? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat