Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
dada1511 píše:
Petta,to je sympatický recept,to bych zkusila,mě právě to suš, mléko v ostatních receptech irituje
je to dobré???Určitě,že.
Dado, nám to chutná
Je to taková vzpomínka na dětství, když jsem byla malá, tak jsme tu čokoládu balili do barevného staniolu a věšeli na stromeček. Vždycky zmizela první
Jo a hlavně, doporučuji použít kvalitní kakao.
Moje teta ty čokoládičky dělá taky, jen bohužel nemám recept
- ale to nevadí, protože bych je stejně sežrala sama
, ale lije to do takových papírových košíčků. Dají se sehnat snad v každých domácích potřebách a nedávno jsem na ně narazila i v Obi. Mají různé velikosti i barvy, a krásně se to vyloupne z toho košíčku. Teta to vždycky servíruje i s košíčkem a děti se nezapatlají ![]()
Jo,to je jasné,kvalitní kakao,kdysi jsem koupila v Lidlu
,a fuj,ani bábovka se nedala pozřít.Vyzkouším v blízké době recept a dám vědět ![]()
Mě se zdá,že moje maminka taky právě dělala čokočky bez suš. mléka
,tak si myslí,že tohle bude ono ![]()
Petta píše:
Není to tedy ze sušeného mléka, ale my děláme čokoládu odjakživa podle tohoto receptu:
250g ztuženého tuku
250g cukru moučky
1 kakao
2 lžíce SolamyluRozpustit tuk, vše přesít a vařit ve vodní lázni.
K vyklápění- u kovových formiček je dobré je před plněním vymazat, používám ten papír od tuku a je to tak akorát.
Angu, a použila jsi opravdu 100%ní ztužený tuk (Stella, Iva, Ceres)? To je jediné co mě napadá, proč by ta čokoláda vůbec neztuhla
Jj, opravdu
Ona jako tuhá byla dost, ale vyklopit to nešlo
![]()
Ale teď to čtu celé a asi jsem je nevymazala…
To mi tchyně neřekla - tak že by to byl nakonec ten problém? ![]()
Angua píše:
Jj, opravduOna jako tuhá byla dost, ale vyklopit to nešlo
![]()
Ale teď to čtu celé a asi jsem je nevymazala…
To mi tchyně neřekla - tak že by to byl nakonec ten problém?
Mně to bylo jasné, ale zeptat jsem se musela ![]()
Tak pokud byla čokoláda ztuhlá, je chyba rozhodně ve formičkách. Je dobré když, jsou vymazané a ještě lepší, když jsou nové nepoužívané na pečení těsta, pak jsou čokoládky krásně lesklé.
Jo a je tam ještě jedna možnost, formičky měly špatný tvar. Musejí být trochu pružné, tj. jednoduché bez zpevněného okraje http://www.tescoma-eshop.cz/…ia-12-ks.jpg. Při vyklápení se uchopí na protilehlých stranách, trochu se zakvedlá a čokoláda se tím uvolní.
Jakmile je tam ten okraj, jdou vyklopit o dost hůř, některé vůbec. Někdy na to zapomenu a pár jich naplním, pak při vyklápění nadávám jako špaček, někdy to skončí u vyjídání lžičkou.
Tady jsou s tím okrajem http://www.tescoma-eshop.cz/…ks-1903.html
Tyjo, možná, že s tím okrajem byly…
A staré, jak Metuzalém
To mě teda nenapadlo, že je to až taková věda
![]()
Každopádně díky za tipy, možná se letos teda pokusím, bude-li o to drahý stát ![]()
Žádný recept bez toho 100% tuku není, co? Ten tuk nic moc, radši bych něco zdravějšího, nešla by prostě přetavit čoko na vaření do těch formiček?
z čokošky na vaření to určitě jde, každou čokoládu můžeš rozpusit, nekam jí nalít a nechat ztuhnout
Někdo doporučoval takhle nechat rozpustit ty kvanta čokolády od mikuláše ![]()
já včera zkoušela první várku a musím říct, že to není ono… Že by to bylo použitým mlíkem? Máte nějakou osvědčenou značku? Je to takové…bublinkové, jako by nebylo úplně rozpuštěné.. je v tom to mlíko hodně moc cítit…jako až moc, ne takovým tím dobrým způsobem..A musím teda říct, že když to člověk vyrábí sám a vidí rozpouštět tu kostku tuku, tak už mi to tak nechutná
![]()
Eliška píše: Žádný recept bez toho 100% tuku není, co? Ten tuk nic moc, radši bych něco zdravějšího, nešla by prostě přetavit čoko na vaření do těch formiček?Šlo,ale zdravější to nebude,s čeho myslíš,že ta čokoláda je
Hmm jsem si neprostudovala složení
a z nějaký vysokoprocentní to asi nepůjde.
Základ na každou čokoládu je 100proc. tuk,kakao,cukr,i do hořké,pak podle druhu se přidávají příměsi,do mléčné mléko,oříškové oříšky atd,nebo mléko i oříšky atd.Tak tě musím zklamat.
Ale některý mají kakaový máslo a to je snad lepší varianta tuku, ne? třeba :Čistá vysokoprocentní živá čokoláda ochucená jemnou přírodní vanilkou
Bez mléčných produktů a rafinovaného cukru, ale nikoli hořká.
Složení: kakaové máslo bio, kakaový prášek bio, raw sirup z agáve bio, mletá vanilka bio; obsah kakaové sušiny nejméně 80
Eliško,taky jsem potom pídila,a opravdu kakaové máslo je údajně dobrá náhrada,no ale jak to chutná,těžko říct,jestli to budeš zkoušet,dej vědět.
Petta,to je sympatický recept
,to bych zkusila,mě právě to suš, mléko v ostatních receptech irituje
je to dobré???Určitě,že.