Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Mě to na MMB žádné sunarové cukroví nenašlo, jen nějaké sunarové čtverečky a to není ono… ![]()
Tak to z té Ikei si koupím…a udělám i sunarové cukroví…mňamiii, se mi to začíná hromadit, jak jsem letos říkala, jen 3 druhy…tak oooops..
Jooo, ty tescomové jsem vlastně nedávno kdesi viděla. Ale tvořítko na led je lepší nápad ![]()
tak jsem myslela asi něco jiného
jinak tam mají plno receptů ma čokoládu
Angua píše:
Jooo, ty tescomové jsem vlastně nedávno kdesi viděla. Ale tvořítko na led je lepší nápad
Hlavně levnější ![]()
PetkaK píše:Angua píše:Hlavně levnější
Jooo, ty tescomové jsem vlastně nedávno kdesi viděla. Ale tvořítko na led je lepší nápad
No právě. Za ty prachy můžu mít mnohem víc čokolád
![]()
S tím vyklápěním myslím pomůže ve formičkách vymrazit a vyklopit. Ale taky se nám toho vždy dost polámalo, což hned bylo s povděkem kvitováno ![]()
3 dny jsem ty bestie měla na balkoně na mrazu a nic
Ne, že by se mi polámaly, já jsem je nedostala prostě vůbec ven
Takže mytí formiček bylo opravdovým požitkem ![]()
Ahoj-já dělám tu čokoládu také a leju to do plastových platíček z bonboniér.Vyklápět do jde suprově-jen musíte myslet dopředu a pár si jich během roku schovat ![]()
Jo do bonbonier jsem to dávala předtím než jsem objevila ty silikonové na led. A u nás se to nemuselo střádat během roku, máme narozeniny říjen, listopad, prosinec - celkem 5lidí
- takže se nastřádalo hned.
Jo, teď jsem si vzpomněla, že to mamina dávala i do těch plat od adventních kalendářů.
Já mám doma jenom jedno plato od bombošky, ale to má dole ďolíky - jsou to ty mořské plody, jakože belgické pralinky, ale s těma výstupkama by vypadaly fakt divně ![]()
Fakt? Já jsem to nikdy nesledovala… Tak to neberu, to by mě esteticky dráždilo ![]()
Není to tedy ze sušeného mléka, ale my děláme čokoládu odjakživa podle tohoto receptu:
250g ztuženého tuku
250g cukru moučky
1 kakao
2 lžíce Solamylu
Rozpustit tuk, vše přesít a vařit ve vodní lázni.
K vyklápění- u kovových formiček je dobré je před plněním vymazat, používám ten papír od tuku a je to tak akorát.
Angu, a použila jsi opravdu 100%ní ztužený tuk (Stella, Iva, Ceres)? To je jediné co mě napadá, proč by ta čokoláda vůbec neztuhla ![]()