Proč nikdy nevyskočí buchta?

3HE
22413
3.12.11 13:40

Proč mi nikdy nevyskočí buchta...?

Už jsem vyzkoušela řadu receptů typu - kakaový moučník a nebo jakékoli těsto s kakaem… prostě mi nevyskočí a je z něho po upečení „drcek“ Nedá se to jíst, letí to do koše… :zed: Už jsem se zařekla, že kakaové péct nebudu, vyzkoušela jsem jinou mouku, jiný prášek do peč., jiné kakao, výsledek je pořád stejný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20557
3.12.11 13:43

Když dáváš kakao je dobré ubrat trochu mouky, aby těsto nebylo moc husté. Potom vyskočí jedna radost.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1366
3.12.11 13:45

zkus mouku s kakaem prosát, to by také mohlo pomoci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
3.12.11 13:45

Přidávám se k tobě s čerstvým zážitkem - na dnešní návštěvu jsem se chtěla všvihnout a dělala jsem domácí perník(ne z prášku) a ten hajzlík mi zůstal jak chcíplotina u dna :cert: Tak nevím, zda jsem dala moc kakaa nebo jsme ho tam zamíchala pozdě či brzo :think: :nevim:
No návštěva to snědla, čokopoleva se mi povedla, ale za tu placku jsme se styděla :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
3.12.11 13:46
peggy.sl píše:
Když dáváš kakao je dobré ubrat trochu mouky, aby těsto nebylo moc husté. Potom vyskočí jedna radost.. :palec:

I dkyž se řídím dle vyzkoušeného návodu? Jaké dáváš kakao?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1366
3.12.11 13:48

dotaz nebyl sice na mě, ale já používám holandské

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7615
3.12.11 13:50

mě napadla jedna jediná věc… když nikdy nevyskočí… jakou máš troubu? Nemůžeš tam regulovat horkej vzduch a tak… Ona je tam taková jakási vlhkost a ta to dělá… to mi radila moje máma. A měla pravdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
3.12.11 13:55
zoubky píše:
peggy.sl píše:
Když dáváš kakao je dobré ubrat trochu mouky, aby těsto nebylo moc husté. Potom vyskočí jedna radost.. :palec:
I dkyž se řídím dle vyzkoušeného návodu? Jaké dáváš kakao?

Já i podle vyzkoušeného receptu ubírám mouku a přidávám tekutinu. Dělám prostě řidší těsto, jinak je to taky na nic. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
3.12.11 14:11

Já dávám někdy o vajíčko víc. Našlehávám bílek, i když to v receptu není. POkud je tam cukr krupicový, musí se rozpustit. Těsto hodně našlehávám, nakonec zamícham vařečkou ten bílek, pak už nešlehám. No a troubu nesmíš moc často otvírat, do těsta moc píchat, spíš prstem zkouším povrch, dá se to poznat i podle toho. Hodně těst po propichování splaskne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
3.12.11 14:17
peggy.sl píše:
zoubky píše:
peggy.sl píše:
I dkyž se řídím dle vyzkoušeného návodu? Jaké dáváš kakao?
Já i podle vyzkoušeného receptu ubírám mouku a přidávám tekutinu. Dělám prostě řidší těsto, jinak je to taky na nic. :mrgreen:

Aha :D A le bábovka s kakaem mi jde dobře, jenže tu dělám dle oka.
Je pravda, že jsme zpočátku bojovala s přechodem z plynové na elektrickou troubu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
3.12.11 14:20

Trouba mi peče dobře… já myslím, že těsto je moc hutné… asi opravdu ubrat mouky a přidat tekutinu…, i když to už jsem taky zkoušela… ale už nemám chuť to riskovat… třeba se někdy ještě odhodlám… :mrgreen: Dělávám často šup do trouby, tam je taky kakao a buchta je dobrá… ale není tam olej - je tam hera…ty, co se mi nedaří jsou všechny s olejem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
3.12.11 14:32

My máte troubu na plyn, jako sporák..a buchtu v ní neupeču, museli jsme koupit ještě spešl na pečení troubu elektrickou a v ní je to pohoda. Takže trouba to ovlivňuje fakt hodně! I mamka říkala, že v plynové prostě píct neumí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
3.12.11 14:40

A jaký npř.děláš recept? Buchta se mi vždy povedla a to mouku nikdy neubírám a kakaem nešetřím ( i když není v receptu)… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
3.12.11 14:41

Taky nikdy neubírám mouku a kakaa dávám hodně. S vyskočením buchty problém nikdy nebyl. Jak v elektrické, tak ani v plynové troubě.

• Citovat
  • Upravit
5278
3.12.11 14:42

aby buchta vyskočila…je třeba jak zmínila bubulina…udělat sníh z bílků a dát do buchty až na konec…stejně tak prášek do pečiva a nešlehat!!!! ale jen lehce stěrkou zatřít…a stejně tak přidávám kakao až nakonec a zatírám opatrně…aby těsto zůstalo nadýchaný…nikdy se mi nestalo, že by nevyskočilo…péct je třeba v předehřátý troubě a nejlíp pomaleji na nižší teplotu…dortový korpusy peču pomalu na 150°C, aby se uprostřed nevyboulilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí