Palačinky - jaké rostlinné mléko?

34
13.5.17 07:37

Palačinky - jaké rostlinné mléko?

Ahoj všem,

prosím zkušenější z Vás o radu - z jakého rostlinného mléka děláte palačinky? Já dnes dělala z kokosového mléka a žádné terno z hlediska přípravy to nebylo (špatně se mi otáčely), minule jsem je dělala z mléka z quinoy a to bylo lepší. Prosím o Vaše typy, díky :kytka:

Jo a ještě dodám, že kvůli alergii také musím používat bezlepkovou mouku.

Jinak kdybyste někdo vedel odkaz na nějakou diskuzi/webové stránky či mi doporučil nějakou dobrou knížku, kde se tohle řeší a recepty mate ověřené, budu ráda :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
324
13.5.17 08:09

Ahoj, já dělám palačinky z rýžového mléka, ale teda se špaldovou moukou. 300 ml mléka, 1 vajíčko, 6 vrchovatych lžic mouky. Když se mi trhají, přidám mouku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
13.5.17 08:13

Díky moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
13.5.17 08:49

Pokud je to na sladko, tak ryzove nebo sojove, pokud na slano, tak jen pohankovou mouku a vodu (originální francouzský recept). ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.5.17 08:52

Z ovesného mléka a osobně já mám tedy nejradší z kokosového…
Soju nepodporuji a vyhýbám se jí, způsobuje hormonální nerovnováhu, nechápu že se jí všichni cpou.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
13.5.17 09:01
@Ghanaian Princess píše:
Soju nepodporuji a vyhýbám se jí, způsobuje hormonální nerovnováhu, nechápu že se jí všichni cpou.. :kytka:

Pokud ji použiješ jednou do měsíce v palacinkach nebo pudinku, problém v ni nevidím. ;) Potravin, ktere toto způsobují, je cela řada - neni to jen sója.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
13.5.17 09:12
@Ghanaian Princess píše:
Soju nepodporuji a vyhýbám se jí, způsobuje hormonální nerovnováhu, nechápu že se jí všichni cpou.. :kytka:

Uveď zdroj této informace. S tou démonizací sóji před časem někdo začal a furt a furt se to drží.

@Emya Na sladké palačinky je moc dobré mandlové nebo makové mléko (mandlové je v obchodě drahé, vyrobíš za zlomek ceny doma). Já ani do palačinek nedávám vejce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
13.5.17 09:27

Všem díky moc za radu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65168
13.5.17 09:28

@Ghanaian Princess ovesné mléko ne, pokud dělají bezlepkové.
Dávám jen vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65168
13.5.17 09:29

@Emya pokud bezlepkově, tak špaldu určitě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
13.5.17 09:39

Ja delala parkrat ze sojoveho mleka, pritel si udelal i uplne bezmlecne, ze kdyz chtel palacinky a mliko doma nebyli nahradil ho vodou a byli celkem dobry, ikdyz klasicky palacinky uz to chutove moc nepripominalo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.5.17 09:41

@vokishka - aha, ja měla za to, ze oves nemá lepek, tak to se omlouvam. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65168
13.5.17 09:42

@Ghanaian Princess on má avenin, ale pěstuje se na poli, kde bylo předtím klasické obilí, je hodně kontaminovaný. Prodává se speciální bezlepkový oves, který je patřičně dražší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
13.5.17 10:06

Neřeším a dam místo mléka vodu, vyjde to nastejno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8660
13.5.17 10:36

Já dávám kokosové mléko a špaldovou mouku a jsou moc dobré :palec: ještě přidám trošku vanilky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí