Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj všem,
prosím zkušenější z Vás o radu - z jakého rostlinného mléka děláte palačinky? Já dnes dělala z kokosového mléka a žádné terno z hlediska přípravy to nebylo (špatně se mi otáčely), minule jsem je dělala z mléka z quinoy a to bylo lepší. Prosím o Vaše typy, díky ![]()
Jo a ještě dodám, že kvůli alergii také musím používat bezlepkovou mouku.
Jinak kdybyste někdo vedel odkaz na nějakou diskuzi/webové stránky či mi doporučil nějakou dobrou knížku, kde se tohle řeší a recepty mate ověřené, budu ráda ![]()
Ahoj, já dělám palačinky z rýžového mléka, ale teda se špaldovou moukou. 300 ml mléka, 1 vajíčko, 6 vrchovatych lžic mouky. Když se mi trhají, přidám mouku.
Pokud je to na sladko, tak ryzove nebo sojove, pokud na slano, tak jen pohankovou mouku a vodu (originální francouzský recept). ![]()
Z ovesného mléka a osobně já mám tedy nejradší z kokosového…
Soju nepodporuji a vyhýbám se jí, způsobuje hormonální nerovnováhu, nechápu že se jí všichni cpou.. ![]()
@Ghanaian Princess píše:
Soju nepodporuji a vyhýbám se jí, způsobuje hormonální nerovnováhu, nechápu že se jí všichni cpou..
Pokud ji použiješ jednou do měsíce v palacinkach nebo pudinku, problém v ni nevidím.
Potravin, ktere toto způsobují, je cela řada - neni to jen sója.
@Ghanaian Princess píše:
Soju nepodporuji a vyhýbám se jí, způsobuje hormonální nerovnováhu, nechápu že se jí všichni cpou..
Uveď zdroj této informace. S tou démonizací sóji před časem někdo začal a furt a furt se to drží.
@Emya Na sladké palačinky je moc dobré mandlové nebo makové mléko (mandlové je v obchodě drahé, vyrobíš za zlomek ceny doma). Já ani do palačinek nedávám vejce.
@Ghanaian Princess ovesné mléko ne, pokud dělají bezlepkové.
Dávám jen vodu.
Ja delala parkrat ze sojoveho mleka, pritel si udelal i uplne bezmlecne, ze kdyz chtel palacinky a mliko doma nebyli nahradil ho vodou a byli celkem dobry, ikdyz klasicky palacinky uz to chutove moc nepripominalo ![]()
@vokishka - aha, ja měla za to, ze oves nemá lepek, tak to se omlouvam. ![]()
@Ghanaian Princess on má avenin, ale pěstuje se na poli, kde bylo předtím klasické obilí, je hodně kontaminovaný. Prodává se speciální bezlepkový oves, který je patřičně dražší.
Já dávám kokosové mléko a špaldovou mouku a jsou moc dobré
ještě přidám trošku vanilky.