Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ja davam to co ty ale jeste pridavamdo testa vanilkovy cukr a spetku soli ![]()
Moje kamarádka ruska je dělá z mouky, plnotučného mléka, spooousty cukru, vejce a horké vody. Všechno sesleha v mixéru a pak pomalu leje horkou vodu, aby se to nezdrclo. Díky té horké vodě jsou takové hodně nadýchané a díky cukru výraznější, jak ty naše. Ale já se stejně držím klasiky. Mám ráda s tvarohem a marmeládou nebo nutellou ![]()
@Yopii jee to by mohlo být ono! Děkuju moc, určitě vyzkouším
. Jinak špetku soli jsem zapomněla napsat ![]()
Mleko, vejce, spaldova mouka, do testa spetka soli, trochu osladim, cajova lzicka oleje (neprilepuji se).
Hotove potiram marmeladou nebo nutelou milujeme nejvic.
V cervnu jsem si poridila palacinkovac. Na nem se krasne tvori.
Budeme si ho brat na chatu. Da se na tom udelat vse (palacinky, bramboraky, maso, zelenina). Vyborny pomocnik.
Zitra jsem slibila detem palacinky na obed.
Příspěvek upraven 03.07.19 v 19:09
Taky dělám takové těsto, jen to teda jíme s domácí marmeládou. Ale tchýně dělá super palačinky, přidává do těsta ovesné vločky a strouhané jablko. Jsou teda trochu hutnější ale vážně luxusní
přesný recept nevím ale kdyžtak bych mohla zjistit
@Paja Papaja píše:
@Yopii jee to by mohlo být ono! Děkuju moc, určitě vyzkouším. Jinak špetku soli jsem zapomněla napsat
Ono to pak voni pres cely barak
jo a taky pouzivam plnotucne mliko ( ale u nas jine nenajdete, tak jsem to ani nepsala)
Příspěvek upraven 03.07.19 v 19:15
A to já do těsta přidám ještě navíc aspoň lžíci rumu a smažím na kokosovém oleji ![]()
Babicka přidává na 400 ml mléka 100 ml perlive vody a jsou mňam ![]()
Já mám typ od ségry, čím více vajec, tím jsou křupavější, na půl litru mléka klidně 2-3 vejce.
Kromě klasických dělávám ještě banánové. Jsou dietnější a lehčí ![]()
Klasické jím jen s marmeládou (nejlíp pořádně kyselou) ![]()
Holky mockrát děkuju všem za tipy, určo vyzkouším. Jen jste mi udělaly chutě
. Bohužel jsem stoupla na váhu a skoro dvě kila nahoře
, takže tyhle úžasné tipy budu muset schovat na dva, tři měsíce ![]()
@Kelsey tuhle jsem ze špaldové mouky zkoušela a samý hrudky a ještě nešly otočit, to mi pověz, jakto že ti to vychází ![]()
Já miluju palačinky plněné vanilkovým pudinkem, na který se hned nastrouhá tmavá čokoláda a až pak se to zabalí. Dělávala nám je takto babička, vždycky, když je jím, vybaví se mi dětství. Jinak ještě dělávám s tvarohem a sezónním ovocem, to je klasika ![]()
@Paja Papaja spetku soli, rozpustene maslo a misto svetleho tmavy cukr (karamelizuje a dela krupave okraje).
Coz mi pripomnelo, ze jsem dlouho nedelal naslano.
Babicka delavala zapecene s orechovou naplni a smetanou, ty byly neprekonatelne…