Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Uvažujeme o palandě pro pětiletého syna. mate někdo?
Máme, pro děti 5 a 3 roky. Spí na ní od věku 4,5 a 2,5 roku. Starší dítě nahoře, mladší dítě dole. Vrchní postel je ve výšce cca 130 cm. Nechtěli jsme úplnou klasiku, takže máme posuvnou, vyrobené z masivu firmou, co se specializuje právě na palandy.
Známá má něco v tomto stylu, akorát bez skluzavky, vypadá to moc dobře, výhodou je velký úložný prostor pod postelí a malá si tam i dost hraje, na druhou stranu, hůře se postel převléká.
@Kotatko03 píše:
Známá má něco v tomto stylu, akorát bez skluzavky, vypadá to moc dobře, výhodou je velký úložný prostor pod postelí a malá si tam i dost hraje, na druhou stranu, hůře se postel převléká.
Jo, to je negativum. Při převlékání postelí nadávám jak špaček. ![]()
Ale jinak si nestěžuji, jsem s ní ve všech ohledech moc spokojená. ![]()
@Fima píše:
Jo, to je negativum. Při převlékání postelí nadávám jak špaček.
Ale jinak si nestěžuji, jsem s ní ve všech ohledech moc spokojená.
prosím tě poraď, jak dáváš prostěradlo, já u známých jednou hlídala, malá zvracela, takže jsem musela převléknout, ale matrace konec…musela sjem jí sundat na zem a na zemi dát prostěradlo
![]()
@Kotatko03 píše:
prosím tě poraď, jak dáváš prostěradlo, já u známých jednou hlídala, malá zvracela, takže jsem musela převléknout, ale matrace konec…musela sjem jí sundat na zem a na zemi dát prostěradlo![]()
Blbě. ![]()
Rvu to tam všemi možnými způsoby a pak se cítím, jak kdybych zrovna zdolala Mount Everest.
@Fima píše:
Blbě.
Rvu to tam všemi možnými způsoby a pak se cítím, jak kdybych zrovna zdolala Mount Everest.
Ja normalne vylezu nahoru a povliknu to smerem od hlavy k noham, kde pak slezu na zebrik a ze zebriku dorovnam posledni roh ![]()
Máme obdobnou postel - bez té skluzavky a při převlékání prostěradla prostě vylezu nahoru, natáhnu v nedostupné části a zbytek dodělám už ze schůdků ![]()
@Amys píše:
Ja normalne vylezu nahoru a povliknu to smerem od hlavy k noham, kde pak slezu na zebrik a ze zebriku dorovnam posledni roh
Jéé, než jsem to dopsala s founem u ucha, tak jsi mě předběhla se stejným stylem ![]()
@Xiraxinek píše:
Jéé, než jsem to dopsala s founem u ucha, tak jsi mě předběhla se stejným stylem
Aspon je videt, ze tenhle system funguje
![]()
My máme, ale děti na ní nespí. jen jsem se chtěla přimluvit za variantu s klouzačkou, když už…nám na tý naší kluci jen koukají na pohádky, a nedávno se tam při slejzání 6 letej nějak zasekl, a zůstal viset na žebříku hlavou dolů, zaháknutý za nohy, měl obrovský štěstí, že si buď nepolámal nohy, měl jen modřinu nahoře na stejně, jak za tu nohu visel, než jsem ho přišla osvobodit, nebo že nesletěl po hlavě dolů. a to ani nebyl rozespalej. o dítě, co by šlo v noci na záchod, bych se fakt bála. máme palandu pro 3 děti, dole dvoulůžko, takže žebřík není kolmý, ale šikmo.
Máme, dcera na ní začala spát chvíli po 5 roku. Jen místo klasického žebříku máme tyto schůdky a dcerka tam chodí čelem, ne bokem.
http://www.domestav.cz/…olicemi.html#menu
@Amys píše:
Ja normalne vylezu nahoru a povliknu to smerem od hlavy k noham, kde pak slezu na zebrik a ze zebriku dorovnam posledni roh
jj, buď takto, nebo stojím na stoličce a povlékám ode zdi směrem ke mě.
Já na palandě (nahoře) spala od 4 do 17 let
Nesnášela jsem, když jsem musela vyměnit povlečení.
Ale nějak jsem to zvládala. Pád byl za tu dobu jeden, bylo mi asi 8. Ani nevím jak se mi to povedlo.
Odnesla to jen spálenina pod okem o koberec.