Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, prosim o radu, jiz druhy den me silene pali bradavky, je to az bolestive, pomerne dost. vcera jsem vecer od bolesti nemohla ani usnout. mazla jsem bepanthenem, dnes zase pali. shodou okolnosti me vcera zkolila ryma, kasel, muze to nejak souviset? co jsem nasla za prispevky byly jiz spojene s mimi a kojenim, moucnivkou, kvasinkami, atd. poradi nekdo?
Mě takhle asi od 15.tt. s přestávkama pálívají prsa celý, bradavky nevyjímaje.. Hlavně když večer sundám podprdu… Neustálým poškrabáváním jsem si i spustila kolem 20.tt. to kolostrum nebo jak se tomu nadává… Za sebe říkám, že to je normální ![]()
@Seizdra to rada slysim, necekala jsem zadnou hruzu, ale boli to teda moc.bych rekla, ze jeste vic jak krvave ragady a prisate mimi, pritom viditelne na tech bradavkach nic neni. kdyby mi ted na ne manzel sahl, urazim mu co bude po ruce ![]()
@žampionka Jáj, tak to ať na tebe radši nesahá, abys neurazila něco, co bude třeba ještě potřeba
Ale vím o čem mluvíš no. Já teda tuhle „bolest“ (to není snad ani bolest v pravým slova smyslu, fakt jen takový svědění hnusný, blbý) k přisátýmu miminu přirovnat jaksi nemůžu, ale nic příjemnýho to není
Ale když máš podprdu, tak je to oukej
@Seizdra pri trose blbeho humoru-cekame ted druhe ditko a treti zatim v planu neni, tak jsem onehda premyslela, jak se potom ucinne chranit, metod mraky, k temer kazde nejaka vyhrada, tak ne treba urazit neco ale jen aby tam ty potvurky bicikaty neplavaly, by se hodilo..
jsem to tak prirovnala, pac u maleho ze zacatku to kojo byl fakt horor, pri prilozeni jsem se nadnasela bolesti, tak ted me to boli snad jeste vic.ono to nesvedi, ale fakt pali, ze na to ani sahnout nemuzu.
@žampionka Hmm, tak to se na to kojení teda těším
No my čekáme první (a na nějakej časi poslední), ale antiko bude potřeba tak jak tak
Bohužel, každá má nějaký nevýhody, no..
Leda nesouložit a pořídit si gumovýho Johna
Ale souhlas - mohla by existovat nějaká oblbovací kůra pro bičíkovce, která je třeeba na půl roku zneplodní
![]()
@Seizdra promin,nechtela jsem te s kojenim strasit. kazdy to ma jinak, nekdo koji v poho, nekdo i pres velky boj a lakt. poradkyne a nevim co nakonec ne.neco si o tom nacti, ale nestresuj se tim, stejne to ted a v nekterych vecech ani pozdeji neovlivnis..vim, o cem mluvim..
uz jsem tady na tebe nekde narazila, jsi doma na rizikovem, ze? vim, ze ndkdo psal, ze mas vsude prvni prispevek a tys to pak vysvetlovala..
taky nevim co pak, ale pilule uz urco brat nechci, po studiu o telisku jsem striktne zamitla, pak ty spousty dalsich..kdyby clovek vedel, ze ta touha po tretim ditku uz nebude(a ze k tomu nahrava spoustu okolnosti),ale clovek nikdy nevi, ze?
@žampionka Nestrašíš, já počítám s tím, že to nebude žádnej med
Jj, bohužel jsem no
Resp. už jen do zítřka a ve čtvrtek už ze mě bude ženská na mateřské
Jj, pamatuju, s kýmsi jsem se si o tom psala, že prej jsem všude (a někteří znalci by dodali, že jsem všude a všude jen rýpu a urážím…
), ale ta dotyčná to nemyslela zle (naorzdíl od jiných zde, které nechápou, co to je ležet 24/7
).. Naštěstí už jsem dostatečně daleko a ten režim už není tak šílenej, ale v tom 24. tt. mi solidně cvakala prdel strachy, že se to pos…a já budu ordit 670g mimino… Naštěstí zažehnán, už má přes 2 kila
A to si ze mě ještě dělaly holky v diskuzi „Zkracující se čípek…“ srandu, že budu ještě beztak přenášet. No, už bych se tomu možná ani nedivila ![]()
No já právě brala pilule, ale teď to vidím taky už asi jinak. Možná, že se k nim vrátím, těžko říct, jestli za katastrofální pleť můžou těho hormony nebo vysazení HA, ale aspoň tu hubu jsem měla dobrou
Uvidíme uvidíme.. Pokud si vezmu poučení ze sexuálního života (mrtvolna?) teď v době těhu, tak nejlepší antikoncepce bez jakýchkoli hormonů u nás může být ta nejjednodušší - NESOULOŽIT
![]()
@Seizdra takze ted jsi 32 nebo uz 34tt? k tem rypalkam tady, uz se nekdy smeju..tech diskusi a temat a denicku tady..i ja mam par nicku, ktere kdyz vidim, atu jen ro pobaveni a nektere fakt nemusim, proste reci typu - mne by se to nikdy nestalo, ja bych nikdy…z toho si urcite hlavu nedelas, ze ne?
prenaset neee, za posl. tyden prenaseni se mi udelalo par strii, jsem byla zla jak pes
taky jsem brala pilule, po porodu jsem chtela zacit, ale prestaly ty me vyrabet,dr.mel dovo a tak jsme to resili udelanim se ven(promin, jak jinak to popsat),i kdyz kapicky lasky nebo jak se to jmenuje jsem se teda bala(ale manza byl predtim 10let s holkou a nikdy nic-antiko nebrala, to me drzelo v klidu, navic jsme druhe chteli, tajt jsme to brali tak, ze kdyby nahodou, nejak to zvladnem).ted tu se mnou lezi dvoulety smrkac a termin mam v srpnu, tak je to dobry. a vite pohlavi?
@žampionka 34+1 dneska
Jj, taky jsem tu na pár dam vysazená, ale nemám potřebu jim to nějakým způsobem sdělovat a plodit výkaly
Prostě na ně nereaguju a polibte mi onu část
Já teda strie (klepu) nemám, ale nad pupkem se mi cosi začíná dělat, taková malá svině jakási… Tak mažu mažu, snad to odmažu
Jj, holku budem mít
(já spoko, on míň, ale zvykl si
)
Jo a s tim sexovanim, taky jsem frigida..uz se mi manza smeje, kdyz neco zkusi na moje reakci. minule jsme se nasmali, ze bych mohla vydat prirucku, stovky vymluv, kdyz nemam chut na sex
ne, ale on je super a plne me respektuje, asi vi, ze pak to bude zase lepsi. nastesti to mame nastejno, radeji kvalitu, nez kvantitu. radeji se pomilujem jednou tydne tak bozsky, jako kdyz jsme spolu zacinali, nez desetkrat tydne.tim nechci rict, ze nase frekvence je jednou tydne, ale meni se to a jsme oba spokojeny. krome tehu teda, to jsem fakt frigida s velkym F