Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj já bych se toho nebála:) my takhle měli letět do Řecka, ale kvůli mímu tlaku a omdlévání jsme to stornovali, ale já měla letět na konci 5. měsíce. klidně si leť užívat sluníčko:)
Ahoj, taky myslím, že když bude vše v pořádku, není se čeho bát, uvidíš, co na to doktor. Jinak blahopřeju k výhře a tiše závidím Maledivy
.
Tý jo, tak to je dilema. Maledivy jsou můj sen, je to drahé, ale doufám, že se někdy taky podívám.
Vzhledem k tomu, že je to vytoužené miminko a asi nešlo otěhotnět úplně lehce, tak o to je asi rozhodování horší. Já těhotním lehce, takže já bych asi jela, i když bych se taky bála a neužila si to až tak jako bez těhotenství. Být tebou, tak to proberu s lékařem, kdy by to bylo nejméně rizikové. V prvním trimestru víc hrozí spontánní potrat a bývají nevolnosti, myslím že nejlepší na cestování je asi spíš ten druhý, ale to ti řekne doktor.
Lékař to nejspíš neřekne jeďte, nic nehrozí, to vedro a vlhko může třeba být určitý rizikový faktor, stejně se budeš muset rozhodnout, jestli to určité, i když malé riziko podstoupit.
Taky záleží na úrovni a dostupnosti lékařské péče tam kde budete a na tom jaké jre tam v tu dobu počasí a vedro.
Já jsem u prvního těhotenství taky řešila doilema, měli jsme zaplacené lyžování v Itálii, bylo to ve 3 měsíci a jeli jsme. Jezdila jsem pomalu, jsem hodně dobrý lyžař, takže nepadám, jediné čeho jsme se bála bylo, aby do mě někdo nevlítnul. Dopadlo to dobře.
Pokud bude vše v pořádku, vůbec bych to neřešila. Budeš ještě hodně na začátku. Hezky si to užívejte
.Jo a kde se dá vyhrát taková dovča?? ![]()
Ahoj, byla jsem na Maledivách těhotná, v 5. měsíci. Jediná nepříjemnost byl dlouhý let-spíš tedy mezipřistání(čekání)na letišti v Dubaji, ale záleží s kým letíte. Jinak to bylo super a ničeho bych se nebála. Perfektní služby, bylo to moc fajn. Vřele doporučuji.
Ja bych taky jela. Kamaradka byla na zacatku tehotenstvi dokonce v Japonsku na dost aktivni dovolene. Ono zalezi, jak se budes citit (ze zacatku tehotenstvi mi tahle rada lezla na nervy, ale je to pravda, clovek ma delat to, co mu vyhovuje a v mire, ktera mu vyhovuje…ted si rikam, ze jsem se v tom prvnim trimestru mela min bat, poslouchat vic svoje telo a min vsechny rady typu „nepij caj, miminko bude mit rozstep patere“.). Jen nezapomen poradny opalovaci krem, v tehotenstvi dela slunicko s kuzi mnohem vetsi paseku, tak at neprijedes s pigmentovyma skvrnama!!!
Kdybych si mohla vybrat, jela bych hned, ale až po 13tt, pak bych si to teprv užila, na začátku se mnou moc sranda nebyla
Já letěla zatím ve 20tt, pohoda, jen trochu únavné, ale letěla jsem jen něco přes 3 hodiny.
Pokud ti to povolí dr, jela bych hned
hlavně sama uvidíš jak ti bude.
Jéé vyhráli jste můj sen, gratuluju taky bych si dala říct
Co se těhotenství a cestování týče, tak máme letos naplánovanou cestu do Chorvatska (autem). Jsem v 13tt a chceme jet v červnu…ptala jsem se doktora a ten říkal, že se uvidí podle aktuálního stavu před odjezdem (Přitom při prvním těhu neviděl v ničem problém)
Asi to bude fakt nejrozumnější probrat s doktorem, protože každá těhotná i těhotenství jsou individuální(viz. můj případ) a je třeba vše zkontrolovat ať se nic nezanedbá…
Přeji ti, ať je hlavně zdravé mimčo a doktor aby dovču povolil…užij si to ![]()
P. S.-V jaké že soutěži?
![]()
Holky, moc děkuju!
určitě se poradím s doktorem, ale dodaly jste mi trochu optimismu, že to ještě nemusí být uplně ztracené. Už jsem v hlavě stornovala letenky
Určitě se ještě připojistím - mimochodem nenapadá Vás kde to bude nejlepší?:) Zatím se cítím dobře, ale jsem těhotná prvně, tak nevím, kdy se dostavují nevolnosti, atd. ![]()
@A-N-I-S děkuju
taky je to právě můj sen
tak jsem se trochu bála, aby to fakt vyšlo.. Vyhráli jsme to od VZP
ale byla to šílená soutěž, trvalo to hrozně moc dlouho a shánět pořád hlasy, když jsem viděla kolik lidí podvádělo.. no.. už bych do toho asi nešla, takového času ztraceného ![]()
Je to dost dlouhý let. Podstupovala jsi někdy vyšetření srážlivosti krve? Mně až v těhotenství zjistili, že mám celkem 3 trombofilní krevní mutace (vrozený zvýšený sklon k tvorbě trombozy). Těhotenské hormony dál přispívají ke tvorbě trombozy a dalším rizikovým faktorem jsou dlouhé lety.
Zeptej se na gyndě, možná tě pro jistotu pošlou na genetiku nebo hematologii. Řeší se to preventivním nasazením injekcí na ředění krve.
Pro jistotu bych se předem nechala vyšetřit než riskovat trombozu.
Ale jinak si dovolenou užij, těhotenství není nemoc, třeba se pak dlouho nikam nepodíváš ![]()
Mi bylo dost blbe, takze ti zavidim, ze je ti fajn a cestovat chces
ja jsem prvni trimestr prolezela na gauci a nad zachodovou misou… ale zbytek tehotenstvi jsem procestovala az do 8-meho mesice
akorat si dej bacha na jednu vec - cetla jsem clanek od renomovaneho lekare, ktery varoval pred prehnanym opalovanim behem prvniho trimestru. takze se porad s doktorem ohledne tohohle a moc to se sluncem neprehanej.
jinak si to uzij ![]()
Kamarádka byla také tam, ve 3m těhotenství a v pohode
Jinak ja byla v 5m 10 dni v Chorvatsku a 12 dni v Itálii. Cesta autobusem a v pohode
Příspěvek upraven 19.03.13 v 10:17
@Anonymní píše:
@A-N-I-S děkujutaky je to právě můj sen
tak jsem se trochu bála, aby to fakt vyšlo.. Vyhráli jsme to od VZP
ale byla to šílená soutěž, trvalo to hrozně moc dlouho a shánět pořád hlasy, když jsem viděla kolik lidí podvádělo.. no.. už bych do toho asi nešla, takového času ztraceného
tak hlavně že to máš v kapse za ty nervy
Tak pak hlavně písni, jak to všechno dopadlo ![]()
Ahoj holky, mám obrovskou prosbu - včera jsem si dělala těhotenský test a mám ohromnou radost, že vyšel konečně pozitivně, je to vytoužené miminko, problém ale je v tom, že jsme tak nějak počítali, že ho počneme v květnu na dovolené. Vyhráli jsme dovolenou na Maledivách, odlet je prvního května na deset dní. Dělá to asi 13 hodin přerušovaného letu a já mám obrovský strach, jestli by to miminko zvládlo? Test mi ukázal, že jsem těhotná 2-3 týdny a k doktorovi jdu v pondělí, určitě se ho poptám, ale jak už teď začínám plašit, tak bych chtěla posbírat rady, jestli už s tím někdo zkušenost má. Na Maledivách by neměla hrozit žádná nemoc, snad jen, že je tam hodně vlhko, bude to spíš taková válecí dovolená, ale nerada bych to nějak ohrozila, zároveň bych ale taky nerada přišla o dovolenou, kterou už si nejspíš nikdy nebudeme moct dovolit. Nelze to ani posunout, vše je už zaplacené a výhru musíme vyčerpat do začátku srpna.. Máte někdo zkušenosti, rady, tipy? PS: omlouvám se za anonym, ale nechci, aby se to zatím někdo dozvěděl, ještě jsme o tom nikomu neřekli a ráda bych, aby se to nejbližší dozvěděli až z našich úst
Předem všem děkuju!