Je možné otěhotnět při menstruaci?

2
18.3.13 15:13

Je mozne otehotnet pri menstruaci?

Ahoj holky,

jsem tu nova a uz si trochu procitam, ale chtela bych od vas radu…dnes jsem byla na ultrazvuku a bylo mi namereno 6tt+2 a bylo uz i videt srdicko, pred tydnem to pritom jeste ani zmerit neslo. Byla jsem trochu v soku, protoze PM byla 4.2., takze by vychazelo otehotneni v obdobi menstruace, stalo se to nekomu? Nebo spatne chapu pojem 6tt+2, ze jsem tehotna 6 tydnu a kousek? Jsem z toho trochu zmatena a doktor mi moc informaci nedal.

Díky

Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6263
18.3.13 15:16

Tehotenstvi se pocita od posledni MS, nikoliv od data skutecneho poceti. Pokud jsi ted 6plus dva, tak k oplodneni doslo pred 4mi tydny a dvema dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
18.3.13 15:16

K oplodnění došlo před čtyřmi týdny a dvěma dny ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5037
18.3.13 15:18

Už jsem četla, že se dá otěhotnět během menstruace. Že ženy nemůžou spoléhat, že je menstruace jako antikoncepce, jelikož to riziko tu je. Menší, ale přece. Ne, 6 týdnů chápeš dobře, ale zkopíruju ti sem, jak se to opravdu počítá:
„Těhotenské týdny se počítají od prvního dne poslední menstruace (PM) před početím (tedy nikoliv ode dne pohlavního styku nebo oplodnění). Délka těhotenství v tt tedy není rovna stáří plodu - dítě je zhruba o dva týdny "mladší“, než je délka těhotenství vyjádřená v těhotenských týdnech." ;)
Gratuluju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
18.3.13 15:21

Těhotenství se počítá od prvního dne poslední MS. Takže ke skutečnému stáří plodu se přidají dva týdny. Jsi 6+2, ale plod je ve skutečnosti starý 4+2. Zkrátka se těhotenství počítá od doby, kdy žena ještě těhotná vůbec není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3825
18.3.13 15:25

@Mischa123
Gratuluji :kytka: kolegyně je zplozena při MS. Byl to jediný sexík její maminky kdysi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
18.3.13 15:27

Dekuju moc, ste moc hodny, jsem poprve tehotna a uplne mimo a co nevyctu mi nikdo nerekne ani kdyz se ptam :think:
Jelikoz jsme na tom nelezeli kazdy den, tak zhruba vim, kdy k poceti doslo, i vzhledem k docela silnym brzkym priznakum, ale styk byl 5 dni pred ovulaci a potom nic (byla jsem nemocna), ze by se jim tam tak dlouho chtelo vydrzet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3825
18.3.13 15:34

@Mischa123
Ovulace holt byla dřív, nebo jsi měla dvě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
18.3.13 15:39

Ahoj, ano mě se to stalo, aspon v to věřím…nemohla jsem přijít do jiného stavu a pak mi manželova babička řekla, at to zkusíme čtvrtý den menses..aa hned na poprvé to vyšlo :potlesk: někdo tomu nevěří, někdo se tomu posmívá a někdo říká že je to nechutné..ale jak se říká..tonoucí se stébla chytá… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.13 16:03

Ano, já jsem ze styku při ms :mavam:

• Citovat
  • Upravit
21848
18.3.13 16:16
@Mischa123 píše:
Dekuju moc, ste moc hodny, jsem poprve tehotna a uplne mimo a co nevyctu mi nikdo nerekne ani kdyz se ptam :think:
Jelikoz jsme na tom nelezeli kazdy den, tak zhruba vim, kdy k poceti doslo, i vzhledem k docela silnym brzkym priznakum, ale styk byl 5 dni pred ovulaci a potom nic (byla jsem nemocna), ze by se jim tam tak dlouho chtelo vydrzet?

Jéé, to je krásný :D :hug: Taky pamatuju, jak jsem myslela, že při pozitivním testu jsem teprv tak 2 tejdny v tom (počítala jsem to logicky od styku) a že jestli se na KO jde až v 6., tak do té doby asi umřu :) Pak mi bylo zde vysvětleno, že ty dva týdny jsou vlastně „navíc“ jako bonus :D Ať prtě prospívá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
26.10.13 21:13
@janina80 píše:
Ahoj, ano mě se to stalo, aspon v to věřím…nemohla jsem přijít do jiného stavu a pak mi manželova babička řekla, at to zkusíme čtvrtý den menses..aa hned na poprvé to vyšlo :potlesk: někdo tomu nevěří, někdo se tomu posmívá a někdo říká že je to nechutné..ale jak se říká..tonoucí se stébla chytá… :srdce:
:palec: Zkusím radu tvé babičky. :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.1.14 19:00

Zdravím, mám takový menší problém..Beru antikoncepci Yoseffine ve které se berou v době menstruace 4 prázdné tabletky, většinou menstruaci dostanu až 3 prázdný prášek. Pak začínám brát prášky z nového plata.
V době menstruace jsem měla pohlavní styk s přítelem, měli jsme ho v době kdy jsem už začla brát nové plato (cca. 4 den braní aktivních tablet), ale jelikož menstruace trvá i při načnutí nového plata, chci se zeptat jaká je pravděpodobnost otěhotnění. Mám z toho strašný strach. Přítel se do mě ani neudělal.
Děkuji prosím za vaše rady!"!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
7.1.14 19:06

Brala si jak se má? Tak je pravděpodobnost 00nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
7.1.14 19:07

A máš příbalový leták? Pokud bereš správně, jsi chráněná i v ty čtyři dny. Jako u každé antikoncepce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky