Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
píši za sestru. Je cca v 7-9tt- neví se jistě. Kolem 8 týdne měla problém u doktora, že je miminko menší než by mělo být a že srdíčko není ještě vidět což vipadá špatně- poslal jí na odběry hcg, kde zjistili že by to mělo být ok. Za týden šla opět na kontrolu, kde už bylo vidět srdíčko a doktor jí řekl, že těhotesntví nejspíše špatně určil a že je kratší a že je to v pořádku a určil tedy nově podle svého uvážení týdny těhotenství. V sobotu ale začala špinit tak jela do nemocnice, kde jí opět řekli že je mimo podle týdnů které určil doktor trochu menší a že to špinění také není dobré, ale že mimi zatím v pořádku, srdíčko také. Nechali si jí tam a zatím moc nevědí co s ní, dali jí jen nějakou kapačku proti krvácení…řekli jí dokonce že ji vyšetří až přestane úplně krvácet. no moc to nechápu… nemáte někdo podobnou zkušenost…mám strach i samo sebou ona aby to dobře dopadlo…myslíte, že by to mohlo být dobré? ![]()
V začátku je všechno jeden velký otazník…ono špinění může znamenat špatnou věc ale nemusí. Na to tady odpověď nenajdeš. Já ti můžu říct, že jsem na 8tt špinila až krvácela a dopadlo to dobře. Měla jsem hematom v děloze.
Ale pokud jí řekli, že je miminko v pořádku a srdíčko je vidět, tak ji přece vyšetřili ne?
@AnnaP píše:
Ahoj holky,
píši za sestru. Je cca v 7-9tt- neví se jistě. Kolem 8 týdne měla problém u doktora, že je miminko menší než by mělo být a že srdíčko není ještě vidět což vipadá špatně- poslal jí na odběry hcg, kde zjistili že by to mělo být ok. Za týden šla opět na kontrolu, kde už bylo vidět srdíčko a doktor jí řekl, že těhotesntví nejspíše špatně určil a že je kratší a že je to v pořádku a určil tedy nově podle svého uvážení týdny těhotenství. V sobotu ale začala špinit tak jela do nemocnice, kde jí opět řekli že je mimo podle týdnů které určil doktor trochu menší a že to špinění také není dobré, ale že mimi zatím v pořádku, srdíčko také. Nechali si jí tam a zatím moc nevědí co s ní, dali jí jen nějakou kapačku proti krvácení…řekli jí dokonce že ji vyšetří až přestane úplně krvácet. no moc to nechápu… nemáte někdo podobnou zkušenost…mám strach i samo sebou ona aby to dobře dopadlo…myslíte, že by to mohlo být dobré?
Tady v těch případech bohužel nezbývá než čekat, jak asi tušíš, jsou tu 2 možnosti výsledku… Snad to dopadne dobře no
![]()
To fakt může a nemusí nic znamenat. Já měla u prvního těhotenství taky krvácení a dítě bylo menší než mělo být. Nakonec se narodilo větší než má dítě být
Držim palce…
Neboj, moje snacha nešpinila, ale krvácela několikrát, teď prvního se nám narodil chlapeček 3.57kg,50cm. Doposledni chvíle měla ve zprávách, že miminko je menší cca o 14dní. ![]()
Špinění důvěrně znám, u prvního nárazově, u druhého až do začátku druhého trimestru, i červená tekla, je to zkrátka buď a nebo, u mě to naštěstí vždycky skončilo tím buď.
Teď u třetího mě dr vyšetřovala v prvním trimestru pouze vnitřním utz, pohmatem ne, není radno tam šťourat, když je to tam rozdrážděné, ničemu se tím nepomůže a jen je riziko zavlečení infekce.
Jinak prvorozený byl menší skoro o tři týdny, což prakticky nebylo možné, podle toho, kdy už jsem měla pozitivní test, u takhle malého plodu kolikrát záleží na desetinách milimetru a jak se tam zrovna mrskne při měření.
Normálně se objevila srdeční akce, to bych považovala za směrodatné.
Holky tak to vipadá špatně. dnes byla sestra na UZ a srdíčko tam nebylo
je mi jí líto.