Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj vsem tehulkam.
Jsem tady na strankach uplne nova, ale moc me zaujaly. Chtela jsem se zeptat jestli neni nekdo v podobne situaci jako ja.
Mame rocni dcerku a vcera jsem zjistila, ze jsem opet tehotna.Ne ze by to bylo nechtene, ale je to necekane ![]()
Je tu nekdo kdo ma taky takovy nebo bude mit casove rozmezi mezi detmi? ![]()
A nebo se to nekomu prihodilo a je to " nechtene " tehotenstvi?
Jsem z toho trochu v soku ![]()
Tak já už mám 17ti měsíčního chlapečka, ale i tak to bylo nečekané. Kamarádky říkali, jak to druhé trvá dlouho (když první šlo snadno), tak jsme si říkali, abychom to do konce roku stihli počít, tak jsme na to jednou skočili (den po MS
) a od pátku mám dvě čárky ![]()
Byla jsem přesně ve tvé situaci ![]()
Třetí jsme chtěli, ale časem, na druhé jsme čekali rok, pomohl až clostylbegyt, chlap si dával jen pozor, jinak jsme se nechranili a najednou menstruace nikde a z testu na mě vykoukly // Byl to slušný šok, mám kluky 10 let, 18 měsíců a za 3 měsíce přibude další kluk ![]()
My jsme rok po porodu druhátko chtěli, otěhotněla jsem tedy až ve 15-16 m
Ja jsem samozrejme rada, ale trochu me zaskocilo, ze je to takhle brzo. Teprve jsem se szila s dcerou a uz je to lepsi, ze neni uz takove male miminko a ted je na ceste dalsi ![]()
Samozrejme se moc tesim, ale mam dost obavy jak to zvladnu:)
@monalisaaa obavy budeš mít pořád
I kdyby byli od sebe dál. Taky si říkám, jak to zvládnu já, můj syn, manžel… Ale zvládli to ostatní i s menšími dětmi/dvojčaty,,, takže nakonec to bude v pohodě. Máme ještě dost času se připravit ![]()
Zvládneš
neboooj..hlavně ti to bude tak rychle utíkat, že se nenaděješ a budeš chlácholit jiný mamky ve stejné situaci, že je to brnkačka ![]()
Asi jo.Ja mam jen trochu obavy z toho, ze zijeme v cizi zemi a nemam tady babicky a zadnou jinou pomoc. Pritel pracuje dlouho a nekdy i v sobotu, ale to jsem samozrejme vedela i predtim, tak ze ted uz je opravdu pozde o tom to premyslet.Jen jsem chtela objevit nejake spriznene duse
A aspon tady na emiminu to trochu rozebrat ![]()
Mám trochu větší rozdíl než budeš mít ty, ale byla a jsem bez veškeré pomoci. babička si bere staršího jednou měsíčně na noc domů, to je vše. a já jsem se bála děsně jaqk to bude, jak to budu zvládat, jsem stresmenka, ale kupodivu všechno jde velice dobře..jediný kdy mě to fakt vyšťavuje je, když jsou oba zároveň nemocní
Nejsem v takové situaci, ale zvádám dvojčata (povedla se nám přirozeně, ale nečekaně, dítě jsme chtěli, ale ani jeden nemáme dvojčata v rodině, tak to byl trochu šok
). A mezi mnou a bráchou je rozdíl 18 měsíců a 3 dny a naši rodiče to zvládli (sice před mnoha a mnoha lety, ale zvládli)
@monalisaaa gratuluju
kamarádka má takhle děti po sobě, druhé těhotenství zjistila až v 22tt, je trošku při těle, kojila, dokonce začla cvičit že se dá do formy
první rok prý mazec, potom to bylo čím dál lepší, hlavně si spolu vyhrají.
@monalisaaa Ahoj, já mám skoro 11ti měsíčního chlapečka a zjistila jsem před 3mi týdny to samé. Od porodu jsem ještě žádnou MS neměla, ale jak už vím, tak to nevadí
já mám jen obavy z tohohle těhu, protože malý šel císařem ![]()
@K.Black dekuji za gratulaci
Zjistit ve 22 tt to snad musi byt jeste vetsi sok ![]()
@verunka.jurcikova tak to moc gratuluji
A u Vas to bylo planovane nebo taky necekane?
Tak ja otehotnela, kdyz bylo synovi 5 mesicu.To byl teprve sok. Prvni rok byl hroznej, ted uz je to mnohem lepsi.