Druhé nečekané těhotenství rok po porodu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
rebeccca
6.2.14 14:22

@iva-svist já čekám miminko 10m po císaři a taky doufám, že to zvládnu… co se dá dělat :))

• Citovat
  • Upravit
2249

@iva-svist Neboj, ono je to naopak pro děti lepší, že nebudeš moct dát každému plnou pozornost a v jednom kuse se jim věnovat. Mám děto po sobě rok a půl. Někdy je to záhul a taky jsem měla a mám situace, kdy si říkám, že to nedám. Ale stejně si vždycky uvědomím, jak se mi po psychické stránce ulevilo a že je to vlastně větší pohoda, než s tím jedním. Protože už všechno tak hrozně neřeším a nestresuju a blbostma, jako je špinavé nádobí a nepořádek už nemám čas se stresovat vůbec :-)
Ale doporučuju sourozeneckžý kočár a zkusit to vymyslet tak, abys aspoň jednou týdně měla nějakou aktivitu nebo chvilku jenom s jedním dítkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078

Určitě to zvládneš, neboj :palec:
já sice zkušenost nemám, zatím mám jen jedno mimčo, ale třeba kamrádka má holčičky od sebe 18 měsíců a nestěžuje si, zvládá v pohodě a hlídací babičky taky nemá :)
a moje mamka měla tři děti od sebe rok a půl a taky to šlo :)

myslím, že pokud jsi rok po porodu, tak to ještě jde, jsou maminky co otěhotní třeba i v šestinedělí nebo těsně po, to pak musí být něco… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4838
6.2.14 14:24
@iva-svist píše:
Ahoj všem,obnovuji tuto diskuzi, jelikož jsem včera zakládala jinou a snažila se dopátrat, zda jsem podruhé těhu. Dnes už mám těhotenství potvrzené lékařem, ale je to pro nás s manželem trochu šok. Jsem přesně rok po císaři a nevím, jestli zvládnu dvě takhle malé děti. Mám strach, že jim nedokážu dát to, co potřebují. K Martinovi, který bude akorát krátce chodit, objevovat svět přibude další miminko, které bude potřebovat máminu náruč. Vždy jsme chtěli děti 2, ale takhle po sobě ne. Já nevím, jestli bych přerušení těhotenství dokázala ustát, nechci si pak něco celý život vyčítat. Máte některá z maminek také děti takhle po sobě, jak se to dá zvládnout?? 8o Nemám hlídací babičky, obě pracují od rána do večera a dlouho budou, budu na to sama s manželem, který je do večera v práci.

kamoska tak ma… manzel je tak s brachou… ano je to pro maminu narocne. Pro deti uplne supr / lehce si na sourozence zvykne, nebude tam takove to dlouho obdobi rozmazlenych provorozenych, ze maji dva roky nebo i vic maminku jenom pro sebe… a hlavne se ti to vrati, kdyz budou vetsi, budes mit klid, budou se spolu hrat.. atd.. nebat se, zvladnete to… :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2812
6.2.14 14:25

Narazila jsem v těhu poradně na paní co tam měla půlroční holčičku a už zase byla těhotná. Měla už i průkazku a to jí u nás dávají až po 3 měsíci. Takže otěhotněla min. ve 3 měsících té holčičky.
Ber to jako dar, lepší než pak chtít a nemít :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
6.2.14 14:25

Ja som druhý krát otehotnela, keď mala prvá asi 7 mesiacov. dá sa to zvládnuť. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
6.2.14 14:26

@iva-svist 20-21 měsíců už je ten lepší z krátkých rozestupů.. :) Manžel se sestrou jsou 14 měsíců od sebe a dvě z kamarádek mají děcka od sebe 14-16 měsíců. Těch 14 měsíců je hukot, ale zvládly to všechny. Ale šok to byl pro všechny pořádný, když to zjistily ;). A ty máš víc jak půlrok navíc oproti nim. A v tomhle věku každý měsíc dělá hodně. Budou na sebe hodně žárlit, ale zároveň budou mít jeden druhého a co míň budeš mít času ty na ně, že jsou dva, to si budou vynahrazovat vzájemnou interakcí.. Držím palce.

Příspěvek upraven 06.02.14 v 14:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4029
6.2.14 14:27

@monalisaaa Sestra měla dva kluky 15 měsíců po sobě a s odstupem času si to chválila. Jako mazec, co se týká obsluhy, ten starší jezdil ještě na kočáře a k tomu už měla pupík, ale mělo to i výhody. Např. ten starší vůbec nežárlil, protože prostě k tomu ještě rozumově nedošel. Mimino bylo doma a hotovo. Takový tříleťák ve svém období vzdoru umí příchod miminka osladit daleko více. (nemusí být pravidlem, ať mě maminky hodných a spolupracujících dětí nekamenují). :lol:
Ještě mě napadá, že taky může hrát roli věk matky - resp. jak moc rychle se dáš po druhém porodu do kupy.
A nakonec je spousta maminek, co ti teď jen tiše závidí, že se vám to povedlo, protože ony by si při dvouletém rodičáku na první přály totéž. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25243
6.2.14 14:27

@iva-svist Máme děti 20 měsíců od sebe - cíleně. Druhá byla extrémě náročné miminko, ale neměnila bych. Pořiď šáte, s tím se dá dělat věcí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
6.2.14 14:30

@avm3 Souhlasím šátek nebo Manduca (na starší) k nezaplacení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
6.2.14 14:30

Mám kluky 18 měsíců od sebe a bylo to fajn, pže byli a jsou parťáci :srdce:, samozřejmě to platilo i pro situace, kdy jeden vymyslel nějakou čertovinu a druhej nezůstal pozadu :cert: :mrgreen: Ale pozitiva mnohem převážily :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
6.2.14 14:32

Máme od sebe děti 18m (cíleně), první porod byl taky císař. Neměnila bych, začátek byl náročnější, ale to bude vždy. Teď má mladší 3m, starší 21m a brášku miluje. Je fakt krásné vidět, jak mu podává dudlík, dává sám od sebe pusinky nebo ho hladí. Jak se snaží si s ním hrát, ukazuje mu hračky atd. atd. Naši rodiče jsou taky pracující, je fakt, že teda naši si staršího berou 1× měsíčně na víkend, ale to si ho berou od 6m, sami chtěli, kluk je zbožňuje a upřímně, když tu není, tak mám pocit, že to miminko cítí a o to víc mě zaměstnává, takže o odpočinku nemůže být řeč :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
6.2.14 14:38

Díky za podporu. Asi mám jen rozhozené hormony a je to prostě šok. Ono si to snad za chvíli sedne. Při prvním jsme to taky neplánovali a taky jsem prořvala první dny, protože jsem akorát nastoupila do práce a bum, těhotná a ted je to zase pořádná pecka. Taky doufám, že začátek bude těžký, ale že časem se to srovná a bude to mít i výhody. Děkuji za radu, šátek pořídím a dvougenerační kočár bych ráda, ale nevím, kde ho sehnat :/ Nevím jestli budem mít na nový :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
6.2.14 14:38

Určitě to zvládneš. Miminko ze začátku tolik péče nepotřebuje a první prcek bude už šikovný. Na mimčo se těš, protože třeba už by to dál nemuselo vyjít :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
6.2.14 14:46

@iva-svist my kupovali sourozenecký kočárek už použitý a bohatě to stačí, na těch pár měsíců :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí