Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@iva-svist nechci být škaredá, ale proč to řešit ted, jestli to zvládnu, co antikoncepce. jasně ted už je na takovou otázku pozdě…já mám taky roční a vím, že ted bych druhé rozhodně nechtěla, tak se chráním. Je nezodpovědné nejprve činit a pak řešit. Omlouvám se není to odpověd na otázku, ale musela jsem to napsat. A odpověď jasně člověk zvládne všechno co musí
V pohodě, já taky od porodu až do konce prosince HA brala, ale vystřídala jsem nějaké a po té poslední mi bylo děsně zle. Už jsem tedy neobjednávala další balení, když jsem měla ted v únoru jít na kontrolu. No a prostě během měsíce a půl stačilo na to aby se stalo tohle. Já jinak brala antikoncepci před první dítětem 14 let už od začátku sexuálního života. Ale jsem po resekci ´vaječníků atd. a tak nám bylo řečeno at vysadím dříve, že to potrvá než otěhotním…no a najednou tu je Martin a tohle těhu je opravdu naše blbost, to já nepopírám, ale tak nezodpovědná jak děláš nejsem. Už ted jsem s dr. domluvená, že pokud budem mít tohle druhé, tak hned po porodu chci tělísko, prášky už ne a chránit se musím.
@iva-svist Mám teď děti necelé dva roky od sebe a je to fajn. Hlavně až trochu to menší povyroste, tak si spolu vyhrají a to je velké plus. Je to míň náročné, než mít dvojčata.
Těhotensví asi bude náročnější, protože se budeš muset starat o malé dítě, ale dá se to zvládnout. ![]()
Mě osobně hodně pomáhá, že mám houpací kolébku od Fisher Price. Tam dám mladší, je tam spokojená, protože je to takový vajíčkový tvar, takže se snadno zahřeje a mezi tím se věnuju staršímu.
Chce si to hlavně, co nejlíp zorganizovat.
Jsem na tom podobně, až na to že nám se „zadařilo“ když bylo dceři 9 měsíců a to že je to už třetí dítě. Ale upřímně, na potrat bych jít nedokázala. Peníze máme, teda sice ne nějaký nadbytek, ale žijeme si myslím dobře. A nakonec si říkám, že to bude fajn, když budou holky takhle blízko od sebe, že to budou parťáci.