Druhé nečekané těhotenství rok po porodu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1048
19.3.13 17:32

Jééé holky já to tady nechtěla nějak rozvířit :) Teď to vypadá, jako bych měla dítě oblečený jen do značkovýho a plašila tady z toho, že mu nemůžu zaplatit kurz plavání do pátý třídy :D Tak to ale vůbec není. Jen jsem se zamyslela nad tím, že dvě malá miminka znamenají větší výdaje než jedno, to je vše. A to že vidím smysl v kurzech plavání? možná je to tím, že přítel se jako dítě málem utopil, dodnes je neplavec a z vody má respekt…asi chci aby moje dítě mělo od malička dobrý vztah k vodě, nebálo se a naučilo se co nejdřív plavat aby se mu nestalo pak v šesti letech to, co tatínkovi… Ale omlouvám se všem, které jsem tady pobouřila nebo rozčílila svým příspěvkem :) Jak už tu bylo psáno, nakonec chceme každá to nejlepší pro svoje dítě, každá na to máme ale jinej pohled :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
adam755
19.3.13 17:37

@K.Black ano a pokud jsou děti blízko u sebe, je při nástupu do školy staršího už to mladší ve školce a mamka zpět v práci. Tudíž finanční situace rodiny je lepší, než kdyby byla s mladším ještě na mateřské… Nebo ne?

• Citovat
  • Upravit
17
19.3.13 17:44

Omlouvam se za reakci.Asi na me jdou tehotensky hysterie :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
19.3.13 17:44

@slunicko83 mě si nepobouřila, chápu jak to myslíš ;) a k tvému příteli a vodě, já snesu vodu jen po prsa, plavu jen tam kde stačím, asi tak 20 metrů, víc ne protože to neudýchám, dýchám hrozně rychle abych to už měla za sebou :lol: :mrgreen:, nesnáším stříkání do obličeje, a všechny tři děti jsou blázni do vody, nebojí se, a dva už plavou, posledník je malý ;)

@adam755 píše:
@K.Black ano a pokud jsou děti blízko u sebe, je při nástupu do školy staršího už to mladší ve školce a mamka zpět v práci. Tudíž finanční situace rodiny je lepší, než kdyby byla s mladším ještě na mateřské… Nebo ne?

to ano, ale zase ty výdaje jsou dvojnásobné, 2× v září sešity atd, 2× ŠVP většinou stejná škola, tzn. stejný termín atd. ale dvě děti se zvládnout dají celkem v pohodě, neříkám že ne ;)

• Citovat
  • Upravit
1048
19.3.13 17:46

@monalisaaa v pohodě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1048
19.3.13 17:50

@K.Black to jsem ráda :) ta voda to je jedno velký téma… Už je to můj druhej partner, kterej je neplavec a neumí plavat a topil se jako dítě..Je to děs a všechno jen proto, že učitelky na základní škole se asi domnívají, že dítě automaticky v šesti letech už umí plavat, takže první hodina plavání proběhla u obou stejně, byli strčeni do vody a plav…a ejhle ty se topíš? no tak dobře, tak tě vytáhneme..no a pak už je na plavání v životě nikdo neviděl, takže dneska jsou oba dospělí chlapi přes 30 a do vody jdou jen tam kam stačí a tam stojí a koukají, páč ani jeden neumí vůbec plavat :,( Já plavala od malička a dokonce i závodně, takže já jsem pravej opak. tak si říkám právě, že chci s našim malym plavat co nejvíc dokud je ještě malinkatej aby se prostě vody nebál :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
19.3.13 18:00

@slunicko83 no tak školní kurzy plavání :roll: opravdu neznám ani jedno dítě které by se ve škole naučilo plavat. Já chodím ráda do vody s malýma dětma, cachtám se na břehu a nikdo mě nenutí do hloubky :lol:

• Citovat
  • Upravit
25688
19.3.13 21:02

@slunicko83 Já si dala první rodičák na dva roky, pač jsem chtěla cca po dvou letech druhé dítě, nakonec to bylo po roce a půl a tak jsem „přišla“ o nemalou částku. Teď zas beru mateřskou a RP si dám na tři. Ale jelikož je druhé mimi na začátku února, nevezmou mi ho do školky dřív jak ve 3,5 letech, takže to budu zřejmě řešit (ten půlrok) soukromou školkou nebo studentkou. :nevim: Hlídací babičky nějak nejsou (a v té době nebudou) nějak k dispozici. A vlastně vůbec nevím, jestli mi ho vezmou aspoň v těch 3,5 letech. Máme hypotéku a z platu a RP nebudeme vycházet - budeme muset používat cca 5 tis. měsíčně z úspor. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1048
19.3.13 21:52

@Vája no to je taky pěkný… To je právě to, co řeším no..abych se nedostala do podobné situace jako ty. Na jednu stranu je hezké mít děti dva roky od sebe, ale zase za cenu, že na to nebudu mít…to možná radši počkám a vrátím se na dva roky do práce a něco našetřím..Nevím obě varianty mají svoje pro a proti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25688
20.3.13 10:49

@slunicko83 My kdybychom neměli našetřeno, tak bych to musela taky řešit jinak, ale byli jsme na to tak nějak připravení, i když po roce a půl děti plánované nebyly - spíše po dvou, ale to není až takový rozdíl. ;)
Já dětí blízko sebe chtěla, aby si v budoucnu vyhráli a měli k sobě blízko (to samozřejmě nemusí vyjít:-). A taky se mi právě nechtělo třeba na rok do práce a pak zase na 3 roky doma… :nevim: Ale každej to má jinak, i když je to občas fuška, su ráda, že je to tak, jak to je a finančně to snad zvládnem. Hypo by se mohla snížit (úroky - přefinancování?), úleva na dani na děti… snad to nějak půjde. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.3.13 11:35

Nečekané :-) v pondělí začínáme 13tt :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
6.2.14 14:15

Ahoj všem,

obnovuji tuto diskuzi, jelikož jsem včera zakládala jinou a snažila se dopátrat, zda jsem podruhé těhu. Dnes už mám těhotenství potvrzené lékařem, ale je to pro nás s manželem trochu šok. Jsem přesně rok po císaři a nevím, jestli zvládnu dvě takhle malé děti. Mám strach, že jim nedokážu dát to, co potřebují. K Martinovi, který bude akorát krátce chodit, objevovat svět přibude další miminko, které bude potřebovat máminu náruč. Vždy jsme chtěli děti 2, ale takhle po sobě ne. Já nevím, jestli bych přerušení těhotenství dokázala ustát, nechci si pak něco celý život vyčítat. Máte některá z maminek také děti takhle po sobě, jak se to dá zvládnout?? 8o Nemám hlídací babičky, obě pracují od rána do večera a dlouho budou, budu na to sama s manželem, který je do večera v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
6.2.14 14:19

Neboj, vše zvládneš. Na malé miminko si pořiď šátek, tak se budeš moci věnovat i většímu a mít je ooba u sebe. Hlavu vzhůru a trochu více sebevědomí. Miminko k vám prostě chtělo, ber to tak :) manžel určitě pomůže, až přijde z práce domů. A rok po císaři je dlé mé Dr. v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
6.2.14 14:20

@iva-svist
Hele, teď je malému rok, než se narodí druhé, budou mu skoro 2 roky:-) Podle mě je to v pohodě.. Šok asi proto, že jste to neplánovali tak rychle:-) Ale děti rok a něco od sebe není tak hrozné, řekla bych normální :-)
Neboj, to zvládneš :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
6.2.14 14:21

@iva-svist
Já myslím, že to není zase až taková tragédie, malému bude cca rok a řekněme 8 měsíců, to je v pohodě, to se dá zvládnout. O přerušení bych vůbec nepřemýšlela, miminko chceš a našlo si k tobě cestu, buď šťastná a nepřemýšlej negativně. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí