Druhé nečekané těhotenství rok po porodu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11117
19.3.13 13:48

@monalisaaa
taky zijem v zahranici, bez babicek a prave dost uvazuju nad tim, kdy budu mit odvahu do druheho.
takze to ber tak, ze jsi byla oprostena uvah a mas to vyresene :mrgreen:
jinak urcite to zvladnes a hodne veci budes mit 2v1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4289
19.3.13 14:10

Jasně, že to zvládneš :mrgreen: nic jinýho ti stejně nezbyde a máš teď 9 měsíců na to abys naučiola dcerku být co nejvíce samostatná. Mám kamarádku, ta má (bude mít) 3 děti. Mezi prvními je 26 měsíců a mězi 2. a 3. bude 17 měsíců :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25688
19.3.13 14:14

My na první mimi čekali 20 měsíců, nakonec pomohla až inseminace - 3. pokus. Druhé jsme „plánovali“ cca ve dvou letech dcery. V jejich 9ti měsících jsem zjistila, že jsem těhotná. 8o Takže mám teď děti bez pár dnů o rok a půl. Je to občas záhul. :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
19.3.13 14:17

A já si myslím, že je dobře mít děti blízko sebe, víc si vyhrajou, já mám velké rozdíly a nic moc ;)

• Citovat
  • Upravit
1048
19.3.13 14:25

Holky že se mísím do hovoru :) Jak to pak zvládáte finančně, když máte dvě mimi takhle „rychle“ po sobě? U nás doteď docela v pohodě, mateřská byla jen o trochu nižší než normální plat, ale pak ten rodičák…síla, teď bude malýmu rok a fakt je to od výplaty k výplatě a to přítel nosí domu fakt docela dost peněz a já si ještě přivydělávám z domova. Koketuju s myšlenkou, jestli se začít snažit o druhé až budou malýmu 2-3 roky, nebo ho ve dvou letech dát třeba na 1-2 dny v týdnu do soukr. školky a chodit vypomáhat do práce, pak se v jeho 3 letech vrátit do práce na plný úvazek třeba na rok na dva, a pak mít druhé. Nevím vůbec co je lepší a vůbec se nedokážu rozhodnout. Vím, že bysme druhé zvládli, ale zase když si dám pauzu, půjdu do práce a našetřím, na druhé mimi bude víc peněz a nebudu muset řešit každou korunu jako bych řešila, kdybych do práce nešla…Ale zase pak by od sebe byli třeba 4 a více let, tak nevím. Poradíte některá? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4289
19.3.13 14:36

Myslím, že to je na každým… a těžko radit. Já jsem třeba se sestrou o 26 měsíců a řekla bychg, že to bylo ideální :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
19.3.13 15:07

@slunicko83 tak o finance bych rekla moc nejde. Zalezi na tom co ches diteti doprat a jake mate naroky. Nekdo vyjde s 12 tisici na mesic nekdo treba nevyjde s 25 tisici na mesic.
Pritel ma prijem kolem 60 tisic mesicne, ale ja k rikam bydlime v zahranici, tak ze tady je to trochu jine.Neco je drazsi neco levnejsi.
Nicneme tohle me vubec nenapadlo :))

Ja jsem taky nectela mezi detmi moc velky rozdil.Mam starsiho brachu o 5 let a moc si nerozumime.
JInak koukam, ze je to celkem bezne mit miminko takhle brzo i drive at u z planovane nebo ne, tak ze to me uklidnu je a jeste vic, ze jste to vsechny zvladly na jednicku :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1048
19.3.13 15:38

@monalisaaa no to je právě to, někdo vyjde s 12ti tisíci, někdo nevyjde ani s dvaceti, pětadvaceti. Je jasný, že když budu mít 12 tisíc, těžko dítěti dopřeju všechno, co bych mu třeba dopřát chtěla… Třeba jsme chodili na plavání v půl roce a na další pokračovací kurz už prostě nebyly peníze, tak jsme aspoň zaplatili levnější kurz cvičení. Zatím máme na to, kupovat malému nové a ne obnošené oblečení.. Řeším právě to, jak to pak bude u druhého mimča, aby na úkor toho nestrádalo.. Myslím tím, že bych třeba neměla na kurzy plavání, na nové věci, na pěkné dražší hračky atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
adam755
19.3.13 15:47

@slunicko83 třeba nové oblečení a nové hračky je podle mě spíš plezír pro rodiče, než pro děti. Malým dětem je úplně jedno, co mají na sobě a jestli je to nové. S hračkami si vyhrajou i se staršími, hlavně pokud je to bude bavit. Většina dětí, co znám, se nejvíc vyřádí s potřebami do domácnosti - koště, nádobí :-)
Nemyslím si, že by se šťastné dětství formovalo podle toho, kolik mají děti nového oblečení a hraček. O kurzech plavání v 6 měsících věku ani nemluvím.

• Citovat
  • Upravit
1048
19.3.13 15:54
@adam755 píše:
@slunicko83 třeba nové oblečení a nové hračky je podle mě spíš plezír pro rodiče, než pro děti. Malým dětem je úplně jedno, co mají na sobě a jestli je to nové. S hračkami si vyhrajou i se staršími, hlavně pokud je to bude bavit. Většina dětí, co znám, se nejvíc vyřádí s potřebami do domácnosti - koště, nádobí :-)
Nemyslím si, že by se šťastné dětství formovalo podle toho, kolik mají děti nového oblečení a hraček. O kurzech plavání v 6 měsících věku ani nemluvím.

to je věc názoru. Samozřejmě že si náš prcek taky vyhraje s vařečkama a hrncema, taky neříkám, že má samé drahé hračky, má spíš normální obyčejné, ale že bych mu musela dávat obnošené oblečení, které už jiné dítě poblinkalo nebo pokadilo, to opravdu ne. Ano, možná je to můj vrtoch, protože jemu je to vlastně v důsledku jedno…A plavání a další zájmové činnosti od dětství jsou myslím dost důležité. Nejde jen o to, že se mimi něco naučí (například se potápět že..), ale hlavně se druží v kolektivu a nemá pak problém s cizími lidmi ani ostatními miminky. Ale je to jen můj názor, chápu, že někdo zastává jiný. O tom tahle diskuze není :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
19.3.13 17:04

@slunicko83 myslím že finančně se druhé dítě ztratí, pokud to první není třeba nemocné, na dietě atd.
Nemyslím si že malé dítě potřebuje kurzy plavání a cvičení, dle mého dítě do tří let potřebuje hlavně mámu :nevim: ani si nemyslím, že dítě které není v kolektivu od miminka je nějak handikepovaná a nedokáže se zařadit :think:

Co se týče oblečení nové/použité, to už je na každé mamince, někomu použité vadí jinému ne. Když budeš mít druhé a není mezi dětmi rozdíl 5 let, aby nebylo oblečení uplně mimo :roll: tak můžeš dávat i po prvním dítěti, já v tom problém nevidím.

• Citovat
  • Upravit
9126
19.3.13 17:07

@slunicko83, tohle téma jsi do téhle diskuze přeci vnesla ty. Ano je to každého věc, myslím, že holky se jen snažili ukázat, že to jde i s málo penězi. Pokud chceš kupovat malému nové věci, hračky atd. a nemáte dost peněz, tak je jasné, že si druhé asi pořizovat nebudete nebo aspoň ne hned, ale třeba až bude situace lepší. Já třeba radši malému dám obnošené oblečení (dá se sehnat za pár korun takové, že vypadá jako nové a po pravdě, takhle toho mám aspoň spoustu a nevadí mi, když se malej venku válí v blátě, což by mi u nového drahého oblečení asi vadilo) a zaplatím mu to plavání i cvičení. I když myslím, že družit se dá i zadarmo na hřišti, je to opravdu jenom o přístupu a o tom, kdo co chce. A je pravda, že ze začátku ty finance nejsou tak vysoké, jako budou až děti začnou chodit do školy a budou větší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
adam755
19.3.13 17:19

@slunicko83 družení v kolektivu snad neprobíhá od 6 měsíců :-)) a potápět se snad může naučit i později.
My třeba na plavání chodíme, ale je to jen proto, abychom se nějak zabavili přes zimu. Pokud bych měla problém s penězi, tak bychom nechodili a dítě by tím zcela jistě nestrádalo.
Ale to je jedno. Zaujalo mě jen, jak píšeš, že by dítě mohlo strádat nedostakem, kdyby nemělo do či ono. Asi jsi nikdy neviděla opravdu strádající dítě. Ale dobrý, nakonec jsi přiznala, ze je to spíš tvůj vrtoch a o blaho dítěte až tak nejde. Protože věci, které popisuješ, na blaho dítěte vliv nemají.

• Citovat
  • Upravit
17
19.3.13 17:20

Muj pritel je opravdu z chude rodiny.Ma 5 sourozencu a kdyz byl maly nemel skoro zadne hracky.Co doma bylo s tim si hral. Zanechalo to na nem nasledky, ze je velice skromny a veci si vazi a vi, ze vsechno ma svoji cenu.Taky si myslim, ze dite potrebuje spis maminku a lasku nez spoustu drahych hracek se kterymi si kolikrat ani nehraje. Pokud jde o kuzry plavani atd. prijde mi to jako vyhazovani penez.To same muzu delat s miminkem v bazenu doma na zahrade.
S tim druzenim my chodime kazdou strdu na story time do knihovny kde se ctou a zpivaji rikanky a mala si zvyka na lidi tam. Kazde pondeli chodime navstevovat kamaradku ktera ma 3-leteho kluka a obcas nejake navstevy, tak ze mimco se otrka :)
Spis mi to prijde v CR takovy trend. Kurzy plavani, nejnovejsi obleceni, kocarky atd..Aby lidi dali vsem kolem vedet kolik maji penez :)
Taky si myslim, ze druhe dite se ztrati jak pise @K.Black a nejaky velky extra finance nejsou potreba.
Ale o tomhle se uz bavit nechci. Zbytecne se zacinam rozcilovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
19.3.13 17:24

@monalisaaa nerozčiluj se ;) každý to vnímá jinak, a v důsledku chcem všechny to samé, spokojené mimino/dítě.
Já peněz nedostatek nemám, a přesto spoustu věcí nedělám/nekupuji protože mi to přijde zbytečné, ale tak to mám já, někdo jiný si zas nedovede představit dítě bez značkového oblečení. Každá jsme jiná. Pravda je, že s nástupem do školy už to je celkem fičák ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky