Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
A když ti praskne kůže, myslíš na rakovinu kůže?
Neblbni, prostě prasklinka v konečníku, proto to i pálí. Chce to maximální hygienu, případně máznout nějakou mastí na hemeroidy, mají stahující účinky.
@jessikka no dobře…já už to právě jednou měla, proto ta prohlídka u DR…
A můžu mít stopu krve i když jsem ted třeba 2 hodiny po stolici a jdu se te dutřít „jen tak“ papírem? Když jako by sevřu konečník, tak to pálí…
Ahoj, já si myslím, že nic hrozného to nebude. Chce to jen do stravy přidat více vlákniny, aby se upravila a změkla stolice a potom se vyhneš tomu, že tuhá stolice ti natrhne konečník.
Ne - rozhodně to není projev rakoviny střev. Pravděpodobně to skutečně je nějaká trhlinka.
Pořádně pijte a jezte víc vlákniny. A předejte tím i těm hemeroidům. Navíc právě nedostatek vlákniny bývá podezříván jako důležitá příčina rakoviny střev.
Takže celozrnné výrobky, hodně zeleniny a ovoce a také luštěniny a semínka jako chia, len, včelník, bazalka, psyllium a podobně.
Doporučenná minimální denní dávka je 30g vlákniny pro dospělého člověka a to fakt není málo a jen málokdo to zvládá v běžné stravě sníst, bývá potřeba na to myslet a proměnit jídelníček.
Doporucovala bych specialni stolici na zachode( kdyztak pisnu poradim jakou ) a denne lzicku lneneho seminka a denne si mazat bolave misto kokosovym olejem ![]()
Ahoj, chci se zeptat, chytla me celkem dost velká bolest v podbrisku a pak to vystrelovalo i do konecniku. Šla jsem na WC a tam jsem mela problém s vyprazdnovanim, bolelo to. Chvilku po stolici to začalo pálit. Nevíte co to je?
Ahoj,
omlouvám se za anonym, jistě pochopíte…
Byla jsme na WC a měla tuhou stolici, šla hůře vytlačit. Nakonec šla a mě po tom ačal dost pálit konečník. Byla jsem na WC ještě pak jednou a na papíře objevila světlou krev, takové tupky. Ve stolici snad nic, nevím, nekoukala jsem. Ještě jsem s epak šla jednou utřít a opět jsem měla na papíře světlou krev. žádné potoky, prostě obtisk, více tupek.
Může to být od nějaké praskliny takto? KOnečník mě pálí a svědí ted, občas mě troch pálí a proto mažu infadolanem.
Na konci léta jsem byla u DR a ten mi dělal vyšetření prstem a prý žádný polyp ani hemerodi nenahmatal…
Je mi 32 let. Nemůže to být projev rakoviny střev???