Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravim, chci se zeptat jestli nema někdo zkusenost.moje mamca dobrovolně nastoupila na léčení. Psychické problemy. Akorad potrebuji, aby ji treba na 2 hodiny pustily, se mnou neco vyřídit. Je tam druhy den a je to docela dulezite.Nema nekdo zkusenost?
@Dojcanis záleží jaké oddělení a jaký režim. Kamarád mohl ven az po třech týdnech
Bohuzel to nevim..ma maniodepresivni psychozu, ale když je tam dobrovolne, tak by to snad mohlo jit ne?
O tom rozhoduje její ošetřující lékař v nemocnici. Pokud je to opravdu důležité - úřední věci. Tak ji dá propustku. Ale i otevřené oddělení mají na začátku určitá pravidla a nesmí se hned ven na x hodin.
Ale to se vyřeší jedním telefonátem jejímu lékaři v těch Bohnicích.
@Aletheia píše:
O tom rozhoduje její ošetřující lékař v nemocnici. Pokud je to opravdu důležité - úřední věci. Tak ji dá propustku. Ale i otevřené oddělení mají na začátku určitá pravidla a nesmí se hned ven na x hodin.Ale to se vyřeší jedním telefonátem jejímu lékaři v těch Bohnicích.
Ano jsou to úřední veci, Ako rad nevim kam mam volat presne, ona nema telefon a nevim vubec kam, je tam hrozne pavilonu
@Dojcanis I když je tam dobrovolně, tak musi „poslouchat“ pokud tam chce být.
@j.a.n.i1 píše:
@Dojcanis I když je tam dobrovolně, tak musi „poslouchat“ pokud tam chce být.
Prisla sem si pro zkusenosti, ja tam nikdy nebyla tak nevím jak to tam chodi ![]()
@Dojcanis píše:
Ano jsou to úřední veci, Ako rad nevim kam mam volat presne, ona nema telefon a nevim vubec kam, je tam hrozne pavilonu
A ty nevíš kde přesně je? Tak to je blbý protože oni ti informace sdělit nemůžou po telefonu.
Tak leda návštěva ale opět, pokud nevíš kde je je to těžký. Zkusit zavolat na nějakou tu všeobecnou linku co tam mají a zeptat se jestli ti nepomůžou.
Pokud s sebou nemá telefon tak ti ani nemá jak dát vědět kde přesně je. Proč si ho nevzala? Telefony jsou normálně dovolené.
@Dojcanis domluvte se s jejím ošetřujícím lékařem, ostatně na oddělení bude působit sociální pracovnice, která s případným vyřizováním může pomoci.
Pokud ovšem netušíte na kterém pavilonu je a maminka nemá telefon, tak to bude výrazně složitější, protože na vrátnici vám fakt nemůžou říct, kde je - je to kvůli ochraně osobních údajů.
@Aletheia Zalezi kde je, na mnoha pavilonech telefony povolene nejsou.
@Aletheia @Ou nejde o to ze mobil nechtěla, pry ho nepotrebuje, ale to je zas o te psychice..takze když zavolám na hlavni linku, tak mi teda nepomohou? Co by ste dělali vy? Nebo tam jit? Ja uz nevim..
@Dojcanis píše:
@Aletheia @Ou nejde o to ze mobil nechtěla, pry ho nepotrebuje, ale to je zas o te psychice..takze když zavolám na hlavni linku, tak mi teda nepomohou? Co by ste dělali vy? Nebo tam jit? Ja uz nevim..
Já bych zkusila zavolat a zeptat se jak to vyřešit. Co jiného.. Nic jiného mě nenapadá.
@j.a.n.i1 píše:
@Aletheia Zalezi kde je, na mnoha pavilonech telefony povolene nejsou.
Jestliže bereme nedrogové a nealkoholové otevřené oddělení tak v 90 % telefon být smí. Pokud tam jde dobrovolně. Neexistuje právní nárok na zabavení telefonu - jenom formulka o tom kdyby chtěl dotyčný ublížit sobě nebo jinému a to při dobrovolném nástupu do léčebny není. Takže by ji ho nechali.