Památka zesnulých.
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Památka zesnulých.
1)Dnes je Památka zesnulých. Máte z minulosti na tento den zážitek s duchy zemřelých? 2)Myslíte si, že se tento den plní přání? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Zemřelé osoby se občas objeví ve snech, ale v těch se prakticky může objevit kdokoliv. Ne, přání se v tento den nenaplňují.
- Citovat
- Upravit
Nevěřím, ale mnohem víc se mi líbí pojetí jiných zámořských statu, kde to berou mnohem víc pozitivneji narozdil od nas, kteří jen deme zapálit svíčky na hroby. Tím myslím halloween, či snad v Mexiku dělají hostiny se zemřelýma atd… Proste to patří k životu a tak se k tomu ma i přistupovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se tedy řídím svými vnitřními pocity, a ne tím, co mi určuje kalendář.
@Lorre píše:
Nevěřím, ale mnohem víc se mi líbí pojetí jiných zámořských statu, kde to berou mnohem víc pozitivneji narozdil od nas, kteří jen deme zapálit svíčky na hroby. Tím myslím halloween, či snad v Mexiku dělají hostiny se zemřelýma atd… Proste to patří k životu a tak se k tomu ma i přistupovat.
- Citovat
- Upravit
@Prostě Vodnář píše:
to samozřejmě, jen ten den mohou být lepší energie na vnímání. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne a ne.
Na nějaké, že v určitý den v kalendáři může být člověk vnímavější taky nevěřím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lorre píše:
Já to třeba až takhle neberu.
Ani u nás nejdeme všichni „jen“ zapálit svíčky na hroby.
A naopak - (pro mě až přihlouplé) křepčení neberu příliš pozitivně.
Halloween v americkém pojetí, kdy se davy vyženou do ulic a pod rouškou koledy žebrají sladkosti a dělají brajgl mi taky nepřijde nic obdivuhodného ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Prostě Vodnář píše:
Takhle si děláš i např. Vánoce, že si určis jiné dny v roce? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mar__tanka1983 píše:
Já to třeba až takhle neberu.
Ani u nás nejdeme všichni „jen“ zapálit svíčky na hroby.
A naopak - (pro mě až přihlouplé) křepčení neberu příliš pozitivně.
Halloween v americkém pojetí, kdy se davy vyženou do ulic a pod rouškou koledy žebrají sladkosti a dělají brajgl mi taky nepřijde nic obdivuhodného
Co by ne. Mně se to líbí pro děti jak se udělají halloween party, kazdy si udělá strasidelnou masku a vyrazí. Já bych se na to samozřejmě vybodl
. Byt na me, tak člověk bude rád, že s ním možná oslavím jeho narozeniny. Moje taktéž odmítám slavit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mar__tanka1983 píše:
Ne a ne.
Na nějaké, že v určitý den v kalendáři může být člověk vnímavější taky nevěřím
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Památka zesnulých je pro mne prostě a jednoduše památka na ty milované kteří tu s námi již nejsou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se zeptám jinak. A proč bych vůbec měl dělat nějaké Vánoce? Pokud se podíváme na jejich skutečný význam, pak je jasné, že společnost je posunula úplně někam jinam. A konzumovat se dá cokoliv a kdykoliv jindy. Ale, abych odpověděl, tak Vánoce nemívám.
@Lorre píše:
Takhle si děláš i např. Vánoce, že si určis jiné dny v roce?
- Citovat
- Upravit