Spát v místnosti, kde zemřela maminka?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Spát v místnosti, kde zemřela maminka?
Bydlíme v chalupě která je řešená 3+1. Bydlíme tu sami s manželem a jeden pokoj necháváme pro hosty, nebo když přijedou děti. Z obýváku máme i ložnici a jeden pokoj zůstává prázdný z toho důvodu, že tu s námi kdysi bydlela moje maminka, která právě v tom pokoji náhle před 10ti lety zemřela a právě proto jsme si tam ložnici nikdy nezařídili. No a poslední dobou přemýšlíme právě nad tím nám tam tu ložnici zařidit abysme nemuseli spát v obýváku. Pokoj je to krásný, slunný a tichý. Manžel by chtěl, jenže já z toho mám divný pocit, váhám. Neumím si představit spát v místnosti kde někdo zemřel i když to byla maminka. Možná ještě nenadešel ten správný čas? Co myslíte?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mě by to nevadilo, ale nejsem asi na to dostatečně spirituální…navíc pracuju se starými nemocnými a umírajícími lidmi takže smrt je pro mě součást života a nic tajemného a desiveho… ![]()
ale co tak udělat z té místnosti pokoj pro hosty a vy si udělejte ložnici místo současného pokoje pro hosty…
![]()
Příspěvek upraven 21.10.22 v 22:44
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslíš, že by maminka chtěla, abyste ten pokoj nepoužívali? Co by asi odpověděla, kdybys jí to mohla vylíčit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vladusxx píše:
Mě by to nevadilo, ale nejsem asi na to dostatečně spirituální…navíc pracuju se starými nemocnými a umírajícími lidmi takže smrt je pro mě součást života a nic tajemného a desiveho…![]()
ale co tak udělat z té místnosti pokoj pro hosty a vy si udělejte ložnici místo současného pokoje pro hosty…
Příspěvek upraven 21.10.22 v 22:44![]()
Je to pokoj na konci chodby, na klidném místě akorát na spaní. To nás nenapadlo udělat z něj pokoj pro hosty, ale nevím jesli by tam chtěly spát děti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stín katedrál píše:
Myslíš, že by maminka chtěla, abyste ten pokoj nepoužívali? Co by asi odpověděla, kdybys jí to mohla vylíčit?
Určitě by jí to nevadilo, možná by byla ráda. Já ale mám pocit že bych se tam necítila dobře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem byla donucena spát přímo na postele mámy a na úplně stejném místě, na kterém v té době před týdnem zemřela a můžu ti říct, že je to jen v hlavě. Nic víc. Celý týden jsem se toho místa bála a bylo mi tam děsně divně. Ale v mém pokoji mi praskl termofor a měla jsem všechno mokré, takže spát na mámy místě bylo nevyhnutelné. První noc jsem si zvykala a ostatní noci to už byla brnkačka. Takže fakt, je to jenom v hlavě. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@-Blanch- píše:
Určitě by jí to nevadilo, možná by byla ráda. Já ale mám pocit že bych se tam necítila dobře.
Tak tam zkus párkrát přespat, jak se tam budeš cítit. Můžeš zapálit svíčku a požádat maminku o „dovolení“, jestli ti to psychicky pomůže.
Pokud je to nejlepší pokoj v domě, je škoda, aby se vůbec nepoužíval nebo jenom nárazově jako hostinský. Maminka by předpokládám nechtěla, abyste jí tam udržovali na její počest muzeum.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky bych to prohodila s pokojem pro hosty. Manzelovi se nedivim, ze chce zmenu, to se jako dva dospeli lidi mackate cele dny i noci v obyvaku a dalsi 2 pokoje mate vlastne nevyuzite. Pokud ti neni prijemna predstava spat tam, kde maminka umrela (ani kdybyste tam vymalovali a komplet predelali pokoj?) tak to prohodte s pokojem pro hosty, nebo v te mistnosti udelejte obyvak?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@-Blanch- píše:
nedělejte to, nebudeš se tam cítit dobře a nedokážeš tam spát, nemá smysl se pouštět do nějakých změn, pak by ti to bylo bl. bé chtít to zase nastěhovat nazpět,
já bych do toho nešla,
já třeba mám ložnici, kde měli ložnici dědeček a babička, mně to nijak nevadí, spí se mi tam dobře, moje matka tam spát nedokáže, protože tam spali oni - a to tam neumřeli, zemřel každý z nich v nemocnici,
jsou věci, které rozumem a vůlí neovlivníš, nelámej to přes koleno, nemá to význam ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jsou to jenom pocity, nebo se u vás doma skutečně dějí divné věci?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@-Blanch- píše:
Ja kdybych mela stejny pocity tak proste se na dva dny sbalim a jela bych sama.. vzala bych si svicku/svicky, zapalila klidne sebou i flasku vina a proste si sedla do toho pokoje na zem a snazila se na maminku napojit a tak nejak ji vnitrne dat fakt sbohem, popovidat si… proste cokoliv co by Ti pomohlo se vyrovnat s tim, ze tam tak nahle zemrela. Pak se v tom pokoji klidne i vyspala, vecer tam jeste rozsypala po zemi nejaky bylinky co by Te napadlo a rano je pak zametla jakoze zacatek novyho uzivani pokoje… priste bych pak s manzelem ten pokoj treba i uplne nove zaridila, vymalovala, dala novy zavesy a nastehovala se.
Ale ja jsem pohanka takze pro me takovyhle ocistny ritualy jsou ok a asi by mi to fakt pomohlo, jen nevim jak ty a podobny veci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stín katedrál píše:
A jsou to jenom pocity, nebo se u vás doma skutečně dějí divné věci?
Ne, nedějí se tu žádné divné věci. Ani naši kocouři nic nezaznamenali
Bývám tu sama když je manžel na noční a neumím si představit tam spát sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@-Blanch- píše:
Možná ještě nenadešel ten správný čas? Co myslíte?
koukám do své křištálové koule
leštim
moment ![]()
/ nemyslím to nijak ironicky /
ještě koukám ![]()
Je to v pořádku, můžete tam přespávat, všechno je v pořádku a bude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak bych začala tím, že budeš ten pokoj víc používat přes den, aby se minimalizoval pocit, že vstupuješ do nějaké 13. komnaty. Udělej z toho normální místo v domě, které se normálně používá, nemusí to být hned ložnice se vším všudy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Leenvecka píše:
Ja kdybych mela stejny pocity tak proste se na dva dny sbalim a jela bych sama.. vzala bych si svicku/svicky, zapalila klidne sebou i flasku vina a proste si sedla do toho pokoje na zem a snazila se na maminku napojit a tak nejak ji vnitrne dat fakt sbohem, popovidat si… proste cokoliv co by Ti pomohlo se vyrovnat s tim, ze tam tak nahle zemrela. Pak se v tom pokoji klidne i vyspala, vecer tam jeste rozsypala po zemi nejaky bylinky co by Te napadlo a rano je pak zametla jakoze zacatek novyho uzivani pokoje… priste bych pak s manzelem ten pokoj treba i uplne nove zaridila, vymalovala, dala novy zavesy a nastehovala se.
Ale ja jsem pohanka takze pro me takovyhle ocistny ritualy jsou ok a asi by mi to fakt pomohlo, jen nevim jak ty a podobny veci
ale to nepomůže, prostě vždy, když tam @-Blanch- půjde spát, začne myslet na maminku, místo toho, aby se oprostila od běžných starostí před spaním a usnula - prostě nebude to fungovat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit