Špatná paměť u 12 letého dítěte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
16.8.26 15:09

Setkala jste se některá se situací, že dítě zapomíná slova? Často mluví opisem, plete si treba bobule - má maliny a černé maliny, ty černé kuličky a černé lesní kuličky, mandarinky a nektarinky jsou vlastně totéž.
Nepamatuje si ani jména.
Pomohlo u vás něco?
Může to patřit k dysgrafii? Pedagožka v PPP, tvrdila, že spíš ne.

• Citovat
  • Upravit
5510
16.8.26 17:05
@Anonymní píše: Více

Mám takového manžela. Neurologicky zcela v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1634
16.8.26 19:27
@Anonymní píše: Více

Nevlastni syn to tak ma, zapomina bezna slova i jmena. Rodice to neresi. Za absenci beznych slov, dle meho, muze to, ze od utleho detstvi ho ucil mluvit youtube a ne lidi, proste ty veci nema zautomatizovane, zaroven bude dost uzkostny (jednak dedictvi po matce, druhak vychova, kdy je mnohe delano za nej a tak mu chybi sebevedomi), a take tomu nepomaha to, ze kdyz nevi, nekdo mu vzdy 100× zopakuje.
Zapominani jmen ma po otci, ten si take jmena nepamatuje.
Nekde jsem cetla, ze toto zapominani slov patri k projevum disfazie. Na nevlastniho syna by disfazie odpovidala do urcite miry, ale jak jsem zminovala, rodice neresi, on je velmi inteligentni, takze nejspis nejak kompenzuje, jak moc, ukaze asi cas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.8.26 20:39

@starfish_at_night u něj to není absence, on je zná a slyšel vše nesčetněkrat. Zapomene i slova, co používá denně. Měl to vždy, všichni mě uklidňovali, že se to zlepší.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi