Kde nechat zjistit dvojí výjimečnost?

Anonymní
3.10.24 06:59

Kde nechat zjistit dvojí výjimečnost?

Hledám konkrétní pracoviště, kde by zvládli u dítěte odhalit dvojí výjimečnost. Dojedeme kamkoliv, počítáme s tím, že budeme platit. Na tuto možnost nás upozornila psycholožka před 5 lety s tím, že to máme začít řešit, až se objeví víc problémů. Psycholožka mezitím odešla na mateřskou, proto hledám něco jiného.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3847
3.10.24 07:13
@Anonymní píše: Více

Co to zase je? Necham se poucit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
3.10.24 07:23
@Sadman píše: Více

To je vyjmecne nadání + nějaká diagnóza (třeba Aspergeruv syndrom).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.10.24 07:43

A kolik je dítěti let?
My byli v Brně v dětské nemocnici. Pane Rejsek. Byli jsme tam několikrát, vstupní pohovor, pak syn myslím 2× na samotné testování a pak když jsme šli pro zprávu…
Byl tam v osmi letech.
Ale dvojí výjimečnost byla vlastně výsledkem, který jsme nečekali. Dítě ve druhé třídě necetlo, přesto že má IQ kolem 130 :oops:
Otázka, k čemu ti ta diagnostika konkrétně bude…
Prosím o anonym

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.10.24 07:47

Kvůli škole.

• Citovat
  • Upravit
8891
3.10.24 08:20

Synovi to zjistili v PPP. Tedy zjistili… z testu vyšlo nadání v nějakých věcech, zbytek nikdo neresil, protože do poradny byl poslán právě kvůli nadání, tak asi řešili jen nadání. Na zbytek jsem je upozornila já a říkali, že na to mají nějaké další testy, ze můžeme přijít. Ale my jsme stejně žádné papíry nechtěli, nevzali jsme si je. Takže jsme na ty další testy nesli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.24 09:25

PPP

já mám na jednu stranu hodně vysoké IQ na druhou stranu jsem dysgrafik, kde patří jaké i, y a čárky jde naprosto mimo mě. Musím se to učit buď nazpaměť nebo si k tomu vymyslet nějaké své pomůcky k zapamatování.

• Citovat
  • Upravit
2451
3.10.24 09:46

Dysgrafie neznamená, že se neumíš naučit pravopis a interpunkci, to by měla být naopak při vysokém IQ hračka. Dysgrafici mají problémy s úhledným písmem, zaměňují písmenka, musí se více soustředit na psaní apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.24 15:35

Tam jsme samozřejmě byli a podle jejich názoru nemá nic.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.10.24 15:37
@Roxy ivka píše: Více

Dysortografie je porucha, kdy má dítě problém s pravopisem. Naučí se veškeré poučky, ale ve výsledku je neumí aplikovat. S inteligencí a neschopnosti se to naučit to nemá nic společného.

• Citovat
  • Upravit
16990
3.10.24 17:03

Ahoj,

klasické vyšetření v PPP a pokud je vada řeči, tak SPC. Průvodní formulář (dotazník) ti vypíše třídní tvého dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.24 17:13
@chs.jasmin píše: Více

PPP máme za sebou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.10.24 17:19

@chs.jasmin hledám konkrétní pracoviště. Místo, kde umí pracovat s takovým dítětem.
V PPP mi paní řekla, že nadání tam nebude, protože se zajímá jen o to, co se mu líbí a třeba čeština mu nejde. Ano, toto řekla pracovnice v PPP.
Výchovná poradkyně potvrdila, že v PPP odhalí nadání jen u malého procenta dětí a hlavně u těch, co mají jen to nadání.

• Citovat
  • Upravit
Eva2610
3.10.24 18:08

Muzete zkusit jinou PPP nebo se s dotazem obrátit na Menší - mají na stránkách spoustu informací o dvojí vyjmecnosti a budou vás umět nasměrovat. Vy sami nějaké vyjmecne nadání pozorujete?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.10.24 22:31

Checht, o moji prvnacce prohlásila paní psycholožka v poradně, že žádné nadání nemá, protože matematické příklady řeší jinak, než se to učí ve škole, a navíc se neumí chovat. Obojí je teda pravda, nicméně moje důvěra v PPP je po tomto odborném posouzení na bodu mrazu.

Co poradit nevím, možná Mensu?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí