Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobry den. Prosim o radu, nase doktorka ma dovolenou. Mam osmitydenni miminko, na zelenou rymu dostal od pediatra Pamycon. Posledni dva dny hodne place po kojeni a kaka, drive kakal tak jednou za dva az tri dny. A ja jsem zjistila, ze kapatko kape vice nez jednu kapku po zmacknuti
Vubec jsem si toho nevsimla
V noci spinkal, neplakal a po kojeni vse ok. Co ted? Mohla jsem mu ublizit? A mam pamycon vysadit, anebo jen vytirat nos? diky za rady. Omlouvam se za chyby a preklepy, pisu z mobilu…
Ahoj, může to být z těch kapek, ale taky nemusí. Moje mladší dcera odmalinka, jak je jen trochu nachlazená, má hned srajdu. Myslím, žes mu rozhodně neublížila. ![]()
@Jenisa taky aktuálně dáváme pamycon, mám teda starší dítko, ale taky řeším průjem. Jestli to je k tomu nevím
To kapátko je ale opravdu nešikovné.
Z kapek to není, ty působí lokálně. Sice trochu vtecou i do zažívacího traktu, ale není to tolik, aby to udělalo průjem. To kakani je z hlenu, které mu tečou do žaludku. Je to běžné u rýmy, že dítě více Kaká a stolice může být hlenovita. Pokud má zelenou rýmu je důležité pamycon dávat, aby se zánět přeléčil a nezhorsilo se to.
@Ha-ni presne, vubec me nenapadlo, ze pri zmacknuti vytece vice kapek ![]()
@Maja1984 budu radeji vytirat, kapatko je nanic. Podle vyteru z nosu ma synek bakterii, na kterou pamycon zabira.
Syn taky uzival Pamycon, ale doktorka i lekarnice radila nekapat, ale vytirat vatovym tamponem nebo tema vatovyma tycinkama do ucha.
@Barinec skoda, ze me to nenapadlo drive. u nas mi lekarka ani lekarnice nic nerekly.