Pamycon do očí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2600
20.11.12 17:45

Jojo měla jsem je v ledničce a zvlášť mě na to v lékárně upozorňovali. To je teda divný, že vám to řekli jinak :think: A pak ještě říkali že po týdnu už se nemají používat a musí se v případě potřeby udělat nové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silviezl
2.2.13 19:51

Do vody se to neředí, v lahvičce je takový prášek, do kterého se nalije roztok, který je součástí balení a protřepe se to. Sterilně znamená, že to dělají ve sterilním prostředí, aby se tam nedostaly žádné bacily nebo tak.. ale mě ho donesla babička z nemocnice (pracuje tam) a naředila jsem si to doma sama a kapu do nosu i do očí.. do očí to ale docela trvá, po 3 dnech pořád hnisají. Co jsme mívali dřív antib. kapky na zánět spojivek, ty zabraly hned

• Citovat
  • Upravit
prdelinka-p1
20.4.13 14:26

Ahoj určitě se to tady již zninovalo, ale ptám se ještě jednou dostali jsme pamycon do nosánku zelený hled, ted malému začlo i téct z očíček také zelený hnis má je i trošku oteklé a uslzené. Pamycon mi míchali včéra v lékarně nevím tedy jestli je vhodný i do očíček. Jestli je tam rozdíl v poměru atd…

• Citovat
  • Upravit
43028
20.4.13 15:18
@prdelinka-p1 píše:
Ahoj určitě se to tady již zninovalo, ale ptám se ještě jednou dostali jsme pamycon do nosánku zelený hled, ted malému začlo i téct z očíček také zelený hnis má je i trošku oteklé a uslzené. Pamycon mi míchali včéra v lékarně nevím tedy jestli je vhodný i do očíček. Jestli je tam rozdíl v poměru atd…

prosimte je to tak, ze do oci se kape stejny pamykon, ovsem pripraveny za sterilnich podminek - v jinem roztoku. jednou jsem kvuli tomu volala i na ocni, ale moc se jim to kapani nosniho pamyconu do oci nepozdavalo - protoze s tim vubec nemaji zkusenosti, vzdycky napisou ten ocni. Ale byli jsme na dovolene, ocni daleko, kamosky holcicce jsme ten nosni kapali a v pohode -nestipalo to, nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
20.4.13 21:01

A ještě jsem získala další poznatek - když byly děti malé, dostávaly do očí pamycon, a najednou, že prý je to překonané, do očí nevhodné (nezabírá) a začali jsme dostávat jiné kapky. Tak mi to řekla pediatrička cca před 2 lety. Od té doby nic s očima neměli, tak třeba je to zase vhodné.
S očkama určitě k lékaři a sama bych asi nic nenasazovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
31.7.14 15:45

Ahoj maminky. Taky to teď nějak nechápu. Mudr mi napsal pamycon do očí a v lékárně mi ho nechtěli prodat, že prý už se do očí nepodává, protože to není sterilní a tak mě poslali zpátky za Mudr aby mi napsal nějaké jiné kapky a sestra mi řekla, že Mudr říkal, že si to mám teď teda už vyzvednout v jiné lékárně a neříkat, že to mám do očí, ale třebaže do nosu, jinak mi to neprodají, ale že mu to mám normálně podávat do očí. Tak teď teda nevím. Taky jsem z toho jelen. Mám to nějak naředit či co :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7947
31.7.14 16:07

To je divný. Malá měla pamycon opakovaně a nikdy nebyl problém. Pamycon je původně v prášku a v krabičce je i nějaký roztok a kapky se míchají až v lékárně když to vydávají. Je fakt, že v příbalovým letáku se píše, že není do očí, ale když ho malá měla poprvé tak jsem si všimla, že tam lékárnice na krabičce škrtla nějakou látku a napsala tam něco jiného. Takže podle mě to připravila tak aby se to dalo dát do očí, prostě použila nějaký sterilní roztok na to smíchání.
A neříkat, že je to do očí asi nepůjde, protože na receptu je napsáno jak se to podává a kam, aby to lékárník mohl napsat na krabičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
31.7.14 16:16
@Lucka1111 píše:A neříkat, že je to do očí asi nepůjde, protože na receptu je napsáno jak se to podává a kam, aby to lékárník mohl napsat na krabičku.

On to tam právě nenapsal na ten recept. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
31.7.14 16:17

Pamycon se ředí buď sterilním fyz. roztokem nebo sterilní vodou (aqua pro injektion), které lze podat i do žíly. Takže netuším čím jiným by to v lékárně mohla ředit. Pamycon se dá kapat do nosu, očí i uší. Ničím nestrilním by se to ředit nemělo. :nevim:
V lékárně bych normálně řekla, že to budete kapat do očí. Ať to podle toho připraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
31.7.14 16:25

Jenže v lékárně i v té druhé se mě ptali kam to budu kapat, jestli do uší nebo do nosu. No tak jsem teda řekla, že do nosu. Tak nevím co teď. Bojím se mu to dát do očí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
31.7.14 16:30

Teoreticky by to nemělo nic udělat. Trochu zarudlý oči z toho mají děti skoro vždy, ale jen chvíli. Leda bys to zkusila na sobě a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
31.7.14 16:47

Pamycon se vždy ředí vodou na injekce, nevím o tom, že by se ředil něčím jiným. Jde o to, že dle SPC, je tento přípravek registrovaný pro použití do nosu nebo do uší. Jestli ho lékař chce kapat do očí, je to jen na jeho zodpovědnost, protože není zcela sterilní a není k tomu určený. Těžko říct, proč nezvolil Ophtalmo framykoin mast, nebo spíš jiné antibiotické kapky, přímo určené do očí a vhodné pro děti, kterých je na trhu dost. Dřív se Pamycon do očí používal, ale to k tomu byl určený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
radmar
31.7.14 16:56

Pamycon se ředí fyziolog. rostokem do nosu a ucha, a sterilní vodou(aqua pro injectione) do očí…

• Citovat
  • Upravit
239
31.7.14 16:56

Ještě mi napsal ophthalmo framykoin mazat jednou denně. Tak, že bych ten pamycon nedala a mazala jen tou mastí jednou denně :think: Jestli by to stačilo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
31.7.14 16:57
@Puclik píše:
Těžko říct, proč nezvolil Ophtalmo framykoin mast, nebo spíš jiné antibiotické kapky, přímo určené do očí a vhodné pro děti, kterých je na trhu dost. Dřív se Pamycon do očí používal, ale to k tomu byl určený.

Ten mi taky napsal. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+