Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak teda ten pamycon nedám pro jistotu a budu mimču dávat jen tu mast ![]()
@marikita pokud budeš dávat jen mast, tak jí dávej několikrát denně (v příbalovém letáku najdeš kolikrát, myslím že 4×, ale jistě to nevím)). Jedenkrát denně je málo, to bys mimču akorát vytvořila v oku rezistentní bakterie a stejně by to nepomohlo.
@marikita píše:
Ještě mi napsal ophthalmo framykoin mazat jednou denně. Tak, že bych ten pamycon nedala a mazala jen tou mastí jednou denněJestli by to stačilo
V tomhle případě bych se řídila radou doktora a ten pamycon bych kapala. Při zánětu je framykoin jednou denně málo. Je vesměs jedno, jestli to v lékárně naředili vodou nebo fyziologickým roztokem - obojí může přijít bez problémů do očí.
No já nevím. Mě se to prostě nějak nezdá ten pamycon
. Budu teda několikrát denně mazat tou mastí a budu klidnější.
Souhlasím, mastičku používat alespoň 3× denně, vzhledem ke konzistenci v oku zůstává účinná látka mnohem déle než kapky. Asi by se při kapání Pamykonu do oka nic nestalo, ale ty kapky se opravdu obvykle neředí ve sterilním prostředí (tzn. v laminárním boxu - ne jen že si umyjete ruce)a proto není zaručena sterilita. To vím jistě, ředila jsem jich nepočítaně.
Pamycon jsem na doporučení dětské kapala dceři do očí několikrát a bez problému, je fakt, že mi v některé lékárně říkali, že by se do očí dávat neměl, ale podle lékařky se dřív takto používal normálně a nevidí v tom problém.