Pamycon do očí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
970
19.11.12 18:52

Pamycon do očí

Ahoj maminky, chtěla jsem zeptat zda někomu předepsala dr. tyto kapky do očí? (zánět/3-měsíční miminko)
Našla jsem toto: http://m.olecich.cz/…ho-pripravku
a říkám si proč to dr. předepisuje, když je to do nosu? Nebo v čem se to liší od toho roztoku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
554
19.11.12 18:55

Nevím, ale taky jsem malýmu kapala, když měl zánět v očičku a k tomu měl ještě zelenou rýmu, takže jsem dávala i do nosu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2600
19.11.12 18:59

Kapali jsme teď 2 týdny za sebou, když to sterilně naředí v lékárně, tak je to prý do očí. Jinak si to člověk ředí doma sám, když to má do nosu. Také jsem se nad tím pozastavovala a volala radši do lékárny jestli se nespletli a vysvětlili mi to právě takto. Ničeho se nebojte :hug: a ať je zánět brzo pryč. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
19.11.12 19:04

My to meli teda do nosu, ale take nam to redili v lekarne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2600
19.11.12 19:09
@elchirk píše:

Tak to už jsem z toho jelen :think:, každopádně mě to jejich vysvětlení tenkrát uklidnilo a díky tomu kapala v pohodě :mrgreen: a opravdu to hned první den pomohlo. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
19.11.12 19:14
@elchirk píše:

před lety jsme to měli do nosu a taky naředěné v lékárně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
19.11.12 21:32

Akorát ho malé kapu do očí. je to do nosu, očí, uší. prostě lokální atb. vždy teda ředili v lékárně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
19.11.12 21:42

@Enoulik Stačí si přečíst příbalový leták, Pamycon je atb působící místně, kromě do nosu se používá do uší, očí, dokonce i na léčbu trhlin bradavek a zánětů při kojení. Dá se připravovat jak sterilně, tak nesterilně, u nás ho v lékárně automaticky ředí sterilně, ať je předepsaný na cokoliv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
19.11.12 23:24

@Z.jev v příbalovém letáku je napsáno toto
léčba zánětu zevního ucha, chronického hnisajícího zánětu středního ucha, zánětu vedlejších nosních dutin, infekcí sliznic horních a dolních dýchacích cest a u rozšíření průdušek;PAMYCON na přípravu kapek není určen pro aplikace, které vyžadují sterilní prostředí. Pro tyto případy, např. pro podání do očí, se doporučuje použít PAMYCON na přípravu sterilního roztoku

a ta nesterilní příprava, to je jakože si to naředím doma? Když je to v lékárně tak to znamená sterilně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
20.11.12 00:08

@Enoulik Tak to nevím, já co jsem měla pamycon, tak tam psali, že je to i do očí. Je teda pravda, že už jsme ho doma dlouho neměli. Ale v lékárně to určitě ředí sterilně, aspoň mi to vždycky tvrdili. Oni na to mají speciálně upravenou vodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
20.11.12 07:28

@Enoulik já ho kapala i do uší, všechno je to tam propojený, oči uši nos, tak ono to neva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
20.11.12 10:39

@koale A jak často do oka jste to měli? Nám řekla každé 2 hodiny po dobu 5-ti dnů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3761
20.11.12 11:29

Kdysi hrozně dávno - tuším na jaře 2006 měl Pamycon starší syn (tehdy šestiletý) taky na kapání do očí - měl zánět spojivek. Kapala jsem mu to myslím těch 5 dnů…takže ten Pamycon asi je i na kapání do očí. Jinak to znám taky jen jako nosní kapky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2600
20.11.12 13:29

@Enoulik taky jsme kapali po 2 hodinách 5 dnů, jenže po 2 dnech nekapání to měl Matýsek zpátky, takže jsme museli pro nový kapky a nasadit k tomu atb. A kapali jsme další týden zase + - po 2 hodinách. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
20.11.12 15:25

@koale tak snad jí to zabere. A ještě by mě zajímalo, měla jste ty kapky v ledničce? Na krabičce je to napsané, ale v lékarně říkala, že to mám mít při pokojové teplotě což se mi nezdá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí