Panenka motanka

Anonymní
4.1.25 22:57

Panenka motanka

Ahoj.lidi..prosimvas, je tu někdo kdo se zabývá duchovními věcmi?
Moje dcera 3 roky dostala k narozeninám panenku motanku ( od mého bratra co jí sám i vyrobil). S tím že to bude jeji talisman a bude ji chránit. Jenže my nejsme moc příznivci těchto věcí. Malá se panenky boji, jelikož nemá obličej a misto něho kříž.. nedivím se jí ani mě se to nelíbí.
Bude s tou panenkou teď nějak spojená? Jak říkám nejsme příznivci těchto věcí, a nemáme z toho moc dobrý pocit. Přítel ji chtěl vyhodit ale prý to dělat nemáme že by se malé. mohlo něco stát. Mohl by mi o tom někdo říct víc? Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9148
4.1.25 23:11

Jestli jsi poverciva, proste tu vec nekam jen schovej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Trosečnice Ježíška
4.1.25 23:22

Nemáte v rodině nebo mezi známými nějakého racionálního člověka, co toho hodně ví o vesmíru, fyzice, přírodních vědách, co by jí vysvětlil, jak se věci mají, aby neměla strach? Pokud ne, zkusila bych na to jít přes Komiksovou Bibli, aby si uvědomila, že Bůh nad ní drží ochranou ruku. Ani v Boha nemusí ti rodiče věřit.

• Citovat
  • Upravit
leopanda
5.1.25 00:06

Z duchovního hlediska asi záleží na tom, jaký význam panence přisuzujete vy s manželem, případně rodina. Původní záměr byl asi pozitivní, takže minimálně ten, kdo ji vyrobil za účelem ochranného talismanu pro štěstí do ní vkládal pouze pozitivní energii.

Duchovní síla nebo energie těchto předmětů vychází často z víry lidí, kteří s nimi pracují. Pokud se vy sami těchto věcí obáváte a věříte na ně, tak první rada „uschovat ji někam mimo dohled“ je pak z hlediska duchovna bezpečná varianta.

Pokud na duchovní věci nevěříte, je naprosto v pořádku se řídit svým zdravým rozumem a pohodlím. Nepříjemný pocit z předmětu nebo strach dcery nejsou ničím, co by se mělo podceňovat. Důležitější je, jak se v dané situaci cítíte vy a vaše dítě.

• Citovat
  • Upravit
10143
5.1.25 05:10

Já musela gůglit…nikdy jsem to slovo neslyšela a to mám 20 let kámošku…
z Ukrajiny…co tu žije cca 30 let 8o :roll:.
Nějak nechápu, že to s vámi nekonzultoval :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22881
5.1.25 09:27

Našla jsem info , je to zajímavé, taky jsem o tom nikdy neslyšela. Od bratra asi hezké gesto, myslel to dobře, ale asi se měl nejdříve zminit..
Já jsem na tyhle věci pověrčivá, takže bych neměla „koule“ ji vyhodit :? když se jí dcera boji někam bych ji uložila hezky do krabičky a schovala, z domu bych ji nevyhazovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40410
5.1.25 09:55
@Anonymní píše: Více

Mám doma taky jednu urajinskou panenku motanku, dostala jsem ji od jedné ukrajinky už před lety a panenka normálně sedí na poličce a nic nevyvádí :)

Bych se toho nebála.
Co jsem tenkrát gůglila, u nich je pro štěstí, dává se i dětem k narození, daruje se ke svatbě nebo někomu oblíbenému jentak pro štěstí.
Má zajistit zdraví, štěstí, pohodu v baráku a ochranovat.

Vychází ze starých slovanských zvyků.
To mi je na ní nejvíc sympatické, já třeba nemusím anděly, ti na mě nepůsobí mile, nechci ani budhu atd., to je jiná kultura, když už, tak tu motanku.
Není to woodoo, jestli si to trochu nepleteš s tímto :nevim:

Zajímavé je, co jsem četla, spíš je vyrábějí ženy, tady to sám udělal Tvůj bratr, myslel to dobře.
Já mám bez obličeje, viděla jsem i s očima nebo s křížem, když jsem po tom pátrala, asi dle místních zvyků, nevím.

Dala bych ji na poličku a nevyhazovala. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
14.1.25 13:56
@lucynka25 píše: Více

Z toho, co jsem se v tom článku dočetla, jde na mne mráz. A fakt nevím, jestli bych něco takového chtěla mít doma.
V každém případě, jestli se dcerka zakladatelky bojí, panenku bych schovala a pokud by doma bylo nějak divně, sehnala bych si info, co s ní dělat. Nebo nedala by se poslat dál? Darovat ji někomu, kdo o ni bude mít zájem? Popřípadě bratrovi vrátit a vysvětlit mu situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat