Pánevní trombóza

126
23.5.13 16:52

Pánevní trombóza

Ahoj, dneska jsem se vrátila z nemocnice. Minulý pátek mi zjistili hlubokou žilní trombózu v pánvi. od pátku do pondělí jsem musela jen ležet a to na JIP. pak mě píchali klexan, pak nasadili warfarin a v po večer dali na normální pokoj. Dneska mě pustili domů, ale nedělali mi kontrolní ultrazvuk, jen kompletní rozbor krve, na kontrolní UZ mám jít až v srpnu. Tak se chci zeptat, jestli se mi ta sraženina za těch 6 dní už rozpustila a nic mi nehrozí nebo jestli se to rozpouští delší dobu a jak moc bych se teď měla doma šetřit? A jak je to třeba se sexem? Jestli mi to může ublížit, když jsem ten trombus měla(mám?) v pánvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
23.5.13 16:54

Můžu se zeptat jak se to projevovalo?

• Citovat
  • Upravit
126
23.5.13 17:06

Týden předtím mně bolely záda( což jsem samozřejmě neřešila) a v ten pátek mi otekla noha tak, že jsem skoro ani nemohla chodit, jak mě to bolelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
23.5.13 17:13

Tromboza se obvykle rozpouští delší dobu. Šetřit - zařídila bych se podle toho, jak se cítíš. Pohyb končetin je jedině ku prospěchu, ale nepřetěžovat. Sex nevadí. A hrozí, nehrozí - pokud máž dobře nastavenu léčbu warfarinem, tak bych e nebáa. Jsou třeba pravidelné kontroly Quicka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
23.5.13 19:51

@Lama Lama Děkuju:) Trochu si mě uklidnila, ale jestli to chápu správně, tak tam sraženinu ještě mám? Quicka mi dělali 2 krát v nemocnici a doma mám taky chodit 2 krát týdně a beru tu slabší dávku Warfarinu. První den jsem měla ten silnější a pak mi dali ten slabší a naředěná jsem prý pěkně i to bylo vidět při odběrech krve:) A pohyb ten zajistí malej, toho se nebojím :mrgreen: Tak moc děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
23.5.13 20:02

Tak samo nevím, jestli jjí tam máš ty, ale většinou to nějaký ten měsíc trvá, než se úplně rozpustí. A někomu tam zůstane na stěně zbytek pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
23.5.13 21:20

@Lama Lama Tak děkuju, uvidím v srpnu na tom UZ, jak to dopadlo:) Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie