Paní na pravidelný úklid

26.1.12 14:26

Paní na pravidelný úk

Chtěla bych vědět jestli máte paní na pravidelný úklid a jak jste se k ní dopracovaly.
Dlouho o ní přemýšlím, nic nestíhám a když, tak jen napůl.
Poraďte. Díky. Jsem z Prahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5601
26.1.12 14:32

Mám, dopracovala sem se k ní jednoduše-když jsem otěhotněla podruhé a spočítala si, že rozdíl mezi dětmi bude 18 měsíců :mrgreen: Začala k nám chodit už při tom druhém těhotenství, rychle jsem si na to zvykla a teď už si neumím představit, že bych měla uklízet sama :oops: (Navíc jsme se mezitím přestěhovali do většího)
Chodí 1× týdně na cca 4 hodiny, uklidí byt, utře prach, umyje linku, vysaje, vytře podlahu, komplet uklidí koupelny a WC+vždycky něco navíc (uklidí komoru, vyčistí lednici…)
A jako bonus mi ještě občas hlídá děti :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
26.1.12 14:32

Ne, nemám a ani o tom neuvažuju. Úklid sice dělám tak aby se neřeklo, ale stejně by to nikdo neudělal líp než já :jazyk: . Hlavně by mi bylo líto těch peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
26.1.12 14:39

www.jobs.cz tam si muzes dat inzerat do brigad.Hodne stesti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
26.1.12 14:47

Mám to jako nettie. Začali jsme když jsem šla do práce, u nás slečna i žehlí. Je to studující dcera mé kamarádky.
Považuji to za skvělou investici, nemám výčitky, že jsem nestihla to a tamto, nevymlouvám se na potřebu úklidu o víkendech a trávím čas s rodinou a přáteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
26.1.12 14:57
nettie píše:
Mám, dopracovala sem se k ní jednoduše-když jsem otěhotněla podruhé a spočítala si, že rozdíl mezi dětmi bude 18 měsíců :mrgreen: Začala k nám chodit už při tom druhém těhotenství, rychle jsem si na to zvykla a teď už si neumím představit, že bych měla uklízet sama :oops: (Navíc jsme se mezitím přestěhovali do většího)
Chodí 1× týdně na cca 4 hodiny, uklidí byt, utře prach, umyje linku, vysaje, vytře podlahu, komplet uklidí koupelny a WC+vždycky něco navíc (uklidí komoru, vyčistí lednici…)
A jako bonus mi ještě občas hlídá děti :lol:

Ja se s dovolenim vetru…

Netti, prosim Te, kolik platis na hodinu?

• Citovat
  • Upravit
1156
26.1.12 14:58

Mám, jsem spokojená a jak už jsem psala na podobné diskuzi, dokud budou na paní na úklid peníze, bude chodit :-) chodí mi 1× týdně ca na 4 hodiny. Nechtěla jsem nikoho cizího, respektivě nikoho, na koho bych neměla od známýh reference, takže nakonec je to sestřenice známých mých rodičů. Platí jí paušálně 400,– Kč za úklid a je to kousíček za Prahou (3km) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9821
26.1.12 15:03

400 kč za 4 hodiny je fajn, u nás chce 200 kč na hodinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5601
26.1.12 15:04
Ema N. píše:
nettie píše:
A jako bonus mi ještě občas hlídá děti :lol:

Ja se s dovolenim vetru…

Netti, prosim Te, kolik platis na hodinu?

Dávám taky paušálně, já teda 500 na ty cca 4 hodiny. Okraj Prahy. Ale za tu pohodu mi to stojí, já se dřív už 2 dny po úklidu nervovala, že za dalších 5 dní budu muset znova uklízet :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
26.1.12 15:17

Tak pro mě je to nepředstavitelné, že by mi v domě uklízel kdokoliv jiný než já.. Za prvé kvůli věcem, nerada bych, aby se v nich přehraboval někdo cizí, tedy soukromí a za druhé bych se snad i styděla.. Stejně bych musela něco poklidit, než by přišla, aby tam prostě nebyl „nepořádek“ a tím by to asi ztrácelo smysl..

Navíc si myslím, že ženská si v takovým případě hodně rychle odvykne a co potom, až to jednou takhle nepůjde.. Navíc pokud dělá paní jen běžný úklid, kdo a kdy teda dělá ty „velké“? Občas odsunout úplně všechno, vytřít každý koutek, a podobné úklidy, co se nedělají každý týden..

Možná to je tím, že žiju na vesnici, ale stejně… Co jinak už ta ženská doma dělá? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
26.1.12 15:21
tyynka píše:
Tak pro mě je to nepředstavitelné, že by mi v domě uklízel kdokoliv jiný než já.. Za prvé kvůli věcem, nerada bych, aby se v nich přehraboval někdo cizí, tedy soukromí a za druhé bych se snad i styděla.. Stejně bych musela něco poklidit, než by přišla, aby tam prostě nebyl „nepořádek“ a tím by to asi ztrácelo smysl..

Navíc si myslím, že ženská si v takovým případě hodně rychle odvykne a co potom, až to jednou takhle nepůjde.. Navíc pokud dělá paní jen běžný úklid, kdo a kdy teda dělá ty „velké“? Občas odsunout úplně všechno, vytřít každý koutek, a podobné úklidy, co se nedělají každý týden..

Možná to je tím, že žiju na vesnici, ale stejně… Co jinak už ta ženská doma dělá? :roll:

ja bych si treba vic hrala se synem, chodila na delsi prochazky a vseobecne bych si s nim vic hrala nez kdyz musim pracovat, starat se o cely byt (ktery je za den cely zabordeleny, natoz za tyden), varit apod.

Vim, ze nase mamky to stihaly lepe, taky maloktera z nich musela pri rodicaku pracovat… aby bylo na hypo apod.

Takze me, kdyby nekdo prisel uklidit na 4hod. tydne, tak budu jenom rada a budu vdecna…

Ale musim to prokonzultovat s pritelem, on je proti jakemukoliv takovemu utraceni, tak uvidime… Ale ja o tom uvazuji uz delsi dobu. Bohuzel pani, co jsem si nasla, tak dela hospodyni v Praze a sem by nedojizdela (za Prahu), ale o ni vim, ze je VELMI pecliva…

A tady bohuzel na nikoho reference nemam… :( Ale brala bych to… :nevim: :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
15290
26.1.12 15:54

holky, kdybyste měly někoho, komu by se chtělo kousek za Prahu (říčany), tak sem s ní … mám strach vzít někoho bez referencí a zatím zvládám (dostavujeme a zatím máme jen 100m2 obyvatelných, ale bude to 220 a to už fakt nedám!!!!) díky az info, třeba i do zprávy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
26.1.12 16:05
tyynka píše:

Možná to je tím, že žiju na vesnici, ale stejně… Co jinak už ta ženská doma dělá? :roll:

paní na úklid už mám nějakých 5 let. uklízí (a žehlí) každý týden 2× to samé + vždycky něco málo navíc, co nespadá do každodenního úklidu, ale to tzv. velkého úklidu. takže ty „velké“ úklidy neděláme, prostě se všechno uklízí průběžně.
navíc máme docela velký dům, takže bych opravdu celé dny nedělala nic jiného, než jen uklízela, žehlila, vařila…

čas, který mi ušetří, věnuji mnohem zábavnějším a smysluplnějším věcem. Např. synovi, svému muži (který je rád, že na něho mám čas a nemusím zrovna šúrovat podlahu), vaření, nakupování…navíc se částečně starám o chod jedné naší firmy, takže to taky zabere trošku času.

já prostě smysl života (svého) v uklízení nevidím. jsou na to lidi, kteří to zvládnou lépe a rychleji (a levněji) než já (nebo by alespoň měli).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1156
26.1.12 17:59

Přesně tak, jak píšou holky, přijde mi smysluplnější se věnovat o víkendu něčemu jinému, než úklidu. Přes týden klasika, ráno malého do školky, pak do práce, nakoupit, vyzvednout ze školky, uvařit, večer se věnovat manželovi a synovi, šup spát a to od pondělí do pátku… ;) Navíc pokud má někdo pocit, že se Vám hrabe cizí člověk v soukromí - jako v čem??? Ve spodním prádle??? :?: Věc názoru a myslím, že věkem to přehodnotí i ty hodně mladé přispivatelky…
A i když jdu za necelé 2 měsíce na mateřskou s druhým, tak si rozhodně paní nechám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
26.1.12 18:45

jo jo, taky mě čeká hledání paní na úklid, případně i občasné vyzvedávání syna z jeslí, stěhujeme se do většího bytu a navíc už nastupuju na plný úvazek do práce, takže kdyby jste měli doporučení, sem s ním (Praha 7) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný