Paní na úklid - ostuda

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
25.1.22 14:03

Paní na úklid - ostuda

Holky chci se zeptat, jestli někdo z vás dělá úklid domácnosti a co vše v bytě děláte? Na co nejhoršího jste při práci narazily?
Bohužel se několik měsíců potykam s depresemi a na moji domácnosti se to velmi desive odrazi, nemam někdy vůli si ani vyčistit zuby, natož uklízet, přítel občas umyje nádobí a vypere oblečení (je 300+h měsíčně v práci, víc po něm chtít ani nemůžu), ja nedělám nic, nedokážu.
A tak přítel domluvil s jeho kamarádkou, která nutne potřebuje peníze, ze by k nám přišla zitra poradne uklidit, ale ja se za svou měsíce zanedbavanou domácnost strašně stydím, nádobí ve dřezu 14 dni, podlaha je špinava jak silnice, všude strašný prach a špína, haldy oblečení (čistého) po celém bytě všude možné, na stolek před gaucem nepolozim ani skleničku, jak je plný věci, chlupy od koček úplně všude.. jedine co jakž takz udrzuju v čistotě, je koupelna. Šly byste uklidit do takové domácnosti a co byste si o tom myslely? Mne je ze sebe úplně špatně, od rána se dokopavam aspoň k umyti toho nádobí, je to hruza.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43028
25.1.22 14:05

Jo to by mě taky zajímalo, háčkuji se
co třeba pokaděný záchod, bývá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
25.1.22 14:06
@Anonymní píše:
Holky chci se zeptat, jestli někdo z vás dělá úklid domácnosti a co vše v bytě děláte? Na co nejhoršího jste při práci narazily?
Bohužel se několik měsíců potykam s depresemi a na moji domácnosti se to velmi desive odrazi, nemam někdy vůli si ani vyčistit zuby, natož uklízet, přítel občas umyje nádobí a vypere oblečení (je 300+h měsíčně v práci, víc po něm chtít ani nemůžu), ja nedělám nic, nedokážu.
A tak přítel domluvil s jeho kamarádkou, která nutne potřebuje peníze, ze by k nám přišla zitra poradne uklidit, ale ja se za svou měsíce zanedbavanou domácnost strašně stydím, nádobí ve dřezu 14 dni, podlaha je špinava jak silnice, všude strašný prach a špína, haldy oblečení (čistého) po celém bytě všude možné, na stolek před gaucem nepolozim ani skleničku, jak je plný věci, chlupy od koček úplně všude.. jedine co jakž takz udrzuju v čistotě, je koupelna. Šly byste uklidit do takové domácnosti a co byste si o tom myslely? Mne je ze sebe úplně špatně, od rána se dokopavam aspoň k umyti toho nádobí, je to hruza.

A proč to n úklidis ty? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
25.1.22 14:07

Poohlidni se po sociální službě, která by ti pomohla aby si domácnost zvládla sama, třeba sociální rehabilitace pro lidi s duševním onemocněním… oni ti neuklidi, ale budou tě psychicky podporovat, nastaví s tebou nějaký režim tak aby to pro tebe začalo být zvladnutelne…
Když ti paní pořádně uklidí, bude snazší to udržovat než to celé uklízet sama :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
25.1.22 14:10
@terka-com píše:
A proč to n úklidis ty? :lol:

Viděla si někdy člověka s depresi?… ale opravdovou, ne to že tak někdo nazývá špatnou náladu, ale třeba endogenní depresi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19980

Nemyslela bych si nic. Od toho tam nejsem. Ale takový extrém bude trvat a chtěla bych to mít poradně zaplacené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37119

No jako myslela bych si svoje, ale tak holt jestli jsi nemocná máš jiné starosti nez úklid no. Každopádně bych to nesverovala kamarádce, to je trapas a je celkem zaručeno, že to rozkeca dalším vašim kamarádům. Když už, nechala bych to na profi firmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072

Brala bych to jako praci a nemyslela si nic. Ale jestli z toho mas az takove strachy, nechceš ji ty, nebo pritel, narovinu rict, o co jde? Vsak kdybys byla nemocná fyzicky, taky nikdo neřeší, ze nesurujes byt :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
25.1.22 14:13

@DV_JANA
Tak práce neuškodí, třeba by to paní naopak pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dlouhá punčoška
25.1.22 14:13
@Villanelle píše:
Brala bych to jako praci a nemyslela si nic. Ale jestli z toho mas az takove strachy, nechceš ji ty, nebo pritel, narovinu rict, o co jde? Vsak kdybys byla nemocná fyzicky, taky nikdo neřeší, ze nesurujes byt :nevim:

Souhlas👍

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.1.22 14:15

Vůbec to není ostuda, a zvlášť když je to kamarádka, super nápad. Byla jsem takhle dát do pořádku domácnost kámošce s poporodní depresí, vypadalo to stejně. Její manžel taky nemohl protože je musel uživit, tak byl pořád v práci. Strávila jsem tam dva dny. Vůbec jsem to nebrala jako ostudu, prostě holt kdybys měla polámané ruce, tak taky nebudeš moct a nepořádek je charakterem v každé domácnosti stejný, tak čeho bych se štítila. Nějaký kus plísně už jsem v životě taky viděla. A naopak si myslím, že odstranění bordelu ti udělá psychicky dobře. Můžeš pak zkusit po drobnostech něco udělat až bude potřeba to udržovat, je jasné, že do tohohle rozsahu už se nepustíš.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.1.22 14:16

@Kriss Tina
To by pak ale nebyla zrovna moc kamarádka…

• Citovat
  • Upravit
10680
25.1.22 14:16

Já bych si nechala uklidit od cizího…ale je to na tobě, jaká paní je, jak se znáte…ona si zas říká třeba: Co si asi o mně bude myslet, že si nemůžu najít ani pořádnou práci… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
25.1.22 14:17
@terka-com píše:
@DV_JANA
Tak práce neuškodí, třeba by to paní naopak pomohlo.

Paradoxně pomohlo a velmi, proto sem paní psala to s tou sociální službou, protože sama se k tomu prostě nedohodla… ale ano práci=ergoterapii mívali dřív hodně v léčebnách :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
25.1.22 14:17

Vzala bych na úklid cizího, ne kamarádku. A myslela bych si o tom svoje.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný