Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Určitě bych v takovém případě nevolila kamarádku přítele, ale buďto svoji kamarádku, ale opravdovou kamarádku, nebo nejlépe firmu.
Pokud se toho nebojíš, klidně byste ji mohli říct, co Tě trápí.
Jinak já bych to neřešila, co vidím a co uklízím. Je to práce. Já třeba doma uklízím, ale věřím, že taková paní by mi určitě našla nějaký větší nepořádek. Pusť to z hlavy ![]()
Mít paní na úklid není ostuda.
Ona potřebuje vydělat peníze, Ty potřebuješ mít uklizeno.
Když máš pocit, že nepořádek je před prvním úklidem opravdu velký - nabídni jí jednorázovou prémii za ztížené pracovní podmínky.
Už několik let mám paní na úklid a je to boží.
Když si to večer přihasím z práce a doma čisto - bez toho, abych musela přiložit ruku k dílu.
Je to služba, jako každá jiná - Kadeřnice, pedikůra, oprava bot atd.
Příspěvek upraven 25.01.22 v 14:20
Jako jo, za příplatek bych do toho šla.. lidi žijou různě a někdy je to fakt šílený.. osobně bych to nebodnotila, pokud je to job, tak udělám a jak zavřu dveře, přestává mě to zajímat
co bych nedala, tak exkrementy všeobecně
od koček atd.. to mám problém uklidit i po našem kočičákovi, natož někde jinde ![]()
@mackA159
No já tedy nevím, mě by se to, že jsem prostě v háji, cítím se špatně a nezvládám, lépe přiznávalo kamarádce, ke které mám vztah a důvěru, než aby si cizí paní myslela, že jsem prostě prase.
Sverila bych to spis nejaky cizi pani, nez kamaradce. Ale jinak od toho ti tam nekdo bude uklizet za penize, abys nemusela uklizet, tak se na uklid vybodni a cas venuj nejak sobe. A myslim, ze profesionalni pani na uklid videly uz zcela vse (manzel kdysi takhle vylezl ze sprchy u kamarada a tam pani na uklid), ja mam v okoli spis chlapy, co tohle vyuzivaji, takze nemam iluze, ze by honem lestili zachod, at si pani o nich nahodou neco nemysli.
@Anonymní píše:
@Kriss Tina
To by pak ale nebyla zrovna moc kamarádka…
Tak záleží jak dobrá je to kamarádka a jestli teda zná diagnózu zakladatelky. Jestli ne, tak prostě přijde a uvidí binec a fyzicky zdravou ženskou mezi tím, tak každému nedojde psychická nemoc a může pak roznášet po dalších kamarádech co tam viděla za pohromu.
Holky mě nejde spíš do hlavy něco jiného. Přes týden dělám takový ten běžný provozní úklid (nádobí, oblečení…). V pátek spěchám dříve z práce a jedu pořádně, aby bylo na víkend čisto. ALE mě strašně trvá ten dům vlastně na ten úklid vůbec připravit (uklidit hračky z obýváku do pokojů a obecně vyklidit všechno ze země na své místo, papíry na stole protřídit a nepotřebné vyhodit, pokecané prostírání…) a až pak můžu začít s úklidem. To té paní nějak asi musíte předchystat, ne?
Jinak zakladatelko, je mi moc líto, že k tvé psychické nemoci tě tíží i to, že někdo nebude brát psychickou nemoc, jako opravdovou překážku v normální činnosti. I v dnešní době se psychické potíže zlehčují, přitom jsou mnohdy těžší, než fyzické, jen nejdou vidět. Být tebou, s paní na úklid bych neváhala, ale najala bych si firmu. Pak by tě netrápilo, co si kdo myslí.
@Tarinka
Ja paní neznám vůbec, je to kamarádka přítele, dostala se do těžké finanční situace, uz jsme ji pujcovali peníze a nabídli práci v podobě úklidu, jinak ja původně nechtěla na úklid nikoho. Věřila jsem, ze to zvládnu sama, až me opustí moje spatne psychické stavy, ted je mi hrozne trapně, ze toto někdo známy uvidí
Já bych třeba u cizích uklízela s větším elánem než doma svoje, to je taková trapná rutina, kterou dělám zadara ![]()
@Anonymní píše:
@Tarinka
Ja paní neznám vůbec, je to kamarádka přítele, dostala se do těžké finanční situace, uz jsme ji pujcovali peníze a nabídli práci v podobě úklidu, jinak ja původně nechtěla na úklid nikoho. Věřila jsem, ze to zvládnu sama, až me opustí moje spatne psychické stavy, ted je mi hrozne trapně, ze toto někdo známy uvidí
Tak najmi někoho cizího, tam je fuk co si o tobě řekne, už se pak nemusíte nikdy vidět. Jinak co si pořídit aspoň spotřebiče, co ti to usnadní? Myčku na nádobí, robovysavac co ti aspoň stáhne tu podlahu od největšího bordelu, chlupů apod?
@Anonymní píše:
@Tarinka
Neber to tak. Prostě jsi teď v psychické nepohodě a nedáš to. Za to se nemusíš stydět, to může potkat každého. Přeji ti, ať se brzy uzdravíš. Přítelovi poděkuj, kamarádce to vysvětli a těš se, že budeš mít doma čisto. Kdyby ses na to cítila, můžeš se v rámci „terapie“ do úklidu připojit. ![]()
Co tak vzít na ten první úklid nějakou firmu a pak pravidelně tu kamarádku na udržování než se dáš dokupy?
@Anonymní píše:
@Tarinka
No tak jste obě v těžké situaci, ona finanční, ty s depresí. Pomůžete si vzájemně. Normálně bych jí to takhle řekla, vážně mi to nepřijde jako nic ostudného. Ostudné bylo, když jeden známý, mladý, zdravý chlap, si objednal uklízečku (potud v pořádku, je to normální služba), a za ten týden tam vždycky dokázal nadělat tak, že i ta uklízečka z toho byla v šoku, jakože jeden den uklidila a on od té chvíle nechával talířky se zbytky jídla pod postelí, občas se něco vykydlo do koberce, nepoužil štětku na záchod, posmrkané kapesníky všude i po zemi, shnilé jídlo v lednici, plesnivějící přervaný koš, ucpaný dřez čímsi, prostě ve stylu mám uklízečku, tak mi všechno bude padat od ruky. Tak ano, to pro bylo natolik moc, že to rozkecala.
@JancaS84
To je moc dobrý nápad, ach jo, když ona má přijít uz zitra.. asi mi nezbývá než se proste kousnout, umýt aspoň to nádobí..