Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Tak holky, nádobí jsem nakonec umyla asi polovinu, posbirala pohazene věci, prádlo dala na jednu hromadu a vyhodila 4 pytle odpadků, mam ze sebe vážně dobrý pocit, tolik jsem toho neudělala za poslední půlrok a zvládla jsem to za jeden den! Paní uz je tady a je s ostatním bordelem v pohode, dekuju moc všem za podporu!
To je super kolik si toho nakonec zvládla. A evidentně když máš dostatečnou motivaci, tak něco zvládneš. Co si takhle malými krůčky stanovit nějaký každodenní cíl? Třeba jen uklidit a utřít stůl. Další den umýt nádobí.
Podle mě díky tomu budeš mít dobrý pocit ze sebe. Z prostředí, kde žiješ (protože být v bordelu to nepřidá nikomu)
Paní ti to vyglajcne a ty se to pokus jen udržovat a pozvat ji příště pak už jen na velký úklid typu vysávání, vytírání atd.
@baracudas píše:
Holky mě nejde spíš do hlavy něco jiného. Přes týden dělám takový ten běžný provozní úklid (nádobí, oblečení…). V pátek spěchám dříve z práce a jedu pořádně, aby bylo na víkend čisto. ALE mě strašně trvá ten dům vlastně na ten úklid vůbec připravit (uklidit hračky z obýváku do pokojů a obecně vyklidit všechno ze země na své místo, papíry na stole protřídit a nepotřebné vyhodit, pokecané prostírání…) a až pak můžu začít s úklidem. To té paní nějak asi musíte předchystat, ne?
Jinak zakladatelko, je mi moc líto, že k tvé psychické nemoci tě tíží i to, že někdo nebude brát psychickou nemoc, jako opravdovou překážku v normální činnosti. I v dnešní době se psychické potíže zlehčují, přitom jsou mnohdy těžší, než fyzické, jen nejdou vidět. Být tebou, s paní na úklid bych neváhala, ale najala bych si firmu. Pak by tě netrápilo, co si kdo myslí.
myslím, že můžeš mít paní i na to - že bude vědět, kam co patří a uklidí ti to, ale bude tam třeba o 2 hodiny dýl. Já to teda uklízala před úklidem (jako krámy před vytíráním uklízečkou), alespoň mě to nutilo.
@Anonymní píše:
Tak holky, nádobí jsem nakonec umyla asi polovinu, posbirala pohazene věci, prádlo dala na jednu hromadu a vyhodila 4 pytle odpadků, mam ze sebe vážně dobrý pocit, tolik jsem toho neudělala za poslední půlrok a zvládla jsem to za jeden den! Paní uz je tady a je s ostatním bordelem v pohode, dekuju moc všem za podporu!
Super!! Bude chodit pravidelně?
@Anonymní píše:
Holky chci se zeptat, jestli někdo z vás dělá úklid domácnosti a co vše v bytě děláte? Na co nejhoršího jste při práci narazily?
Bohužel se několik měsíců potykam s depresemi a na moji domácnosti se to velmi desive odrazi, nemam někdy vůli si ani vyčistit zuby, natož uklízet, přítel občas umyje nádobí a vypere oblečení (je 300+h měsíčně v práci, víc po něm chtít ani nemůžu), ja nedělám nic, nedokážu.
A tak přítel domluvil s jeho kamarádkou, která nutne potřebuje peníze, ze by k nám přišla zitra poradne uklidit, ale ja se za svou měsíce zanedbavanou domácnost strašně stydím, nádobí ve dřezu 14 dni, podlaha je špinava jak silnice, všude strašný prach a špína, haldy oblečení (čistého) po celém bytě všude možné, na stolek před gaucem nepolozim ani skleničku, jak je plný věci, chlupy od koček úplně všude.. jedine co jakž takz udrzuju v čistotě, je koupelna. Šly byste uklidit do takové domácnosti a co byste si o tom myslely? Mne je ze sebe úplně špatně, od rána se dokopavam aspoň k umyti toho nádobí, je to hruza.
Ne nemyslela bych si o Tobě nic hroznýho. Já bych takovou brigádu brala všema deseti. Uklízení mě baví a od toho paní na úklidy jsou ne? Je to služba jako každá jiná.
Dobry den,
nemate se za co stydet. I ja kdysi mivala velke deprese, kdy jsem si sotva byla schopna dojit na zachod, jinak cele dny prolezela. Kdo nezazil, nepochopi.
Nikdo vas zivot nezije, tudiz nema pravo vas jakkoliv soudit. To neprislusi nikomu. Sto lidi by se ve stejne situaci zachovalo jinak, tak to proste je. Nic neni spatne ani dobre.
A jestli bych do takove domacnosti sla uklidit? Rozhodne! Miluji uklid, je to pro me relax. Jedna pani tady vam v komentarich zminila slecnu Aurikatarina, kterou najdete na YouTube. Uklizi prave lidem s depresemi. Me to naprosto fascinuje a rada bych takto pomahala i ja. Odkud jste? Kdybychom bydleli pobliz, rada bych vam i cele rodine pomohla. Neberu to vubec jako nejake vase selhani nebo hanbu. Proste v zivote se clovek ocitne v situaci, kdy potrebuje pomoci a neni na tom nic spatneho a nic, za co byste se mela stydet, verte mi. Jsme jen lide, ne stroje, ktere dokazi jet neustale na 100 %. Uvedu vam zde na svuj email a klidne se mi ozvete, budu rada.
Moc vas zdravim.****
edit adminom - e-mail
@mischa13 píše:
Dobry den,
nemate se za co stydet. I ja kdysi mivala velke deprese, kdy jsem si sotva byla schopna dojit na zachod, jinak cele dny prolezela. Kdo nezazil, nepochopi.
Nikdo vas zivot nezije, tudiz nema pravo vas jakkoliv soudit. To neprislusi nikomu. Sto lidi by se ve stejne situaci zachovalo jinak, tak to proste je. Nic neni spatne ani dobre.A jestli bych do takove domacnosti sla uklidit? Rozhodne! Miluji uklid, je to pro me relax. Jedna pani tady vam v komentarich zminila slecnu Aurikatarina, kterou najdete na YouTube. Uklizi prave lidem s depresemi. Me to naprosto fascinuje a rada bych takto pomahala i ja. Odkud jste? Kdybychom bydleli pobliz, rada bych vam i cele rodine pomohla. Neberu to vubec jako nejake vase selhani nebo hanbu. Proste v zivote se clovek ocitne v situaci, kdy potrebuje pomoci a neni na tom nic spatneho a nic, za co byste se mela stydet, verte mi. Jsme jen lide, ne stroje, ktere dokazi jet neustale na 100 %. Uvedu vam zde na svuj email a klidne se mi ozvete, budu rada.
edit adminom - e-mailMoc vas zdravim.****
Vy jste teda opravdu zlata! Po přečtení komentářů jsem si aurikatarinu našla a taky ted koukam na její videa, je to moc sympatická slečna. Bude ke mne docházet ta známá 1× týdne, takze vaši pomoc nepotřebuji a stejně bych ji nemohla přijmout ![]()
Mate srdce na právem místě ![]()