Paničky a páníčci border kolií

Flenka
13.6.15 10:26

Paničky a páníčci border kolií

Ahoj. Pořizujeme se manželem pejska a mimo jiné jsme koukali po border koliích. Už jsme si o nich načetli všude možně, ale zajímalo by mě ještě si něco poslechnout přímo od majítelů. S jakými problémy se například setkáváte, v čem vám přijde toto plemeno náročné, nebo proč si právě jeho pořídit, případně za jaké situace.
Předem děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
361
13.6.15 10:38

Ahoj, rodiče mají pětiletého pejska. Je to velice chytrý pes, ale i citlivý. Nemá rád když se na něj křičí, ale zase naopak když něco provede, musí se důrazně pokárat, stačí dvakrát třikrát a většinou si to pamatuje. Je hodně hravý, musí být pořád zaměstnaný, pokud ně, tak je schopný za jedno odpoledne převrátit zahradu vzhůru nohama. Nevím jak jiní, ale ten náš se klidně celý den bude honit za míčkem, talířem, ale třeba aby se mnou šel běhat na to není, je to spíš pracovní pes. Jinak je úžasně věrný a má obrovskou pamět. Ten náš se moc rád fotí :mrgreen:. Jinak třeba dětem by nikdy neublížil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
13.6.15 10:41

Mám čtyřletého psa. Je hodný, poslušný. Na cizí je velmi ostrý. V přítomnosti dětí si na něj dávám velký pozor. Nevěřím, že by jim neublížil. Ale já bych žádnému psovi nevěřila. Do bytu bych si ho nikdy nepořídila. Mám ještě jednoho staršího psa, tak nevím, jaký by byl, kdyby byl sám. Je velice akční. Vychovat se dá snadno. Srst se udržuje taky dobře - na rozdíl od té dlouhosrsté. Já ho mám strašně ráda, je s ním legrace. Pořád je veselý. Příště bych si ale vybrala spíš fenu. Jsem na ně víc zvyklá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Flenka
13.6.15 10:53

@Jitulinaja @Baby86 Zatím to zní moc dobře, děkuju za reakce :palec:.

• Citovat
  • Upravit
17565
13.6.15 11:00

Náročné jsou na zaměstnání. Potřebují hodně pohybu a různá cvičení. Obě naše fenky mají místo mozku tenisák, s jinými psy si nehrajou, veškerou zábavu očekávají ode mě. Kdyby se ztratily, tak by je asi nenapadlo jít k popelnicím hledat jídlo - spíš by někde předvedly pár triků, posbíraly peníze, co by jim lidi házeli, a šly by do masny něco si koupit :-D

Nemají skoro lovecký pud, ale mají pastevecký pud - takže můžou třeba nahánět cyklisty a bruslaře, je to potřeba hlídat a od malička usměrňovat. Mají výbornou paměť, takže pokud jim něco jednou povolíš, budou pořád znovu a znovu zkoušet, jestli by to neprošlo znovu (např. spaní v posteli, vstup do kuchyně, vybalování nákupu…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1298
13.6.15 13:02

My mame momentalne asi deset dni stene. ZdesZa dva dny se perfektne naucila ke mne, prijde spolehlive a vsem clenum rodiny. Pak jsem sla do porodnice, takze jen co vypraveji, tak je hodne akcni. Porad by neco zkoumala a delala. Taky se umi zasit na neuveritelna mista. Zaleze pod gauc, takze ji musel manzel natocit na bok a pomalu vysoukat, schovala se do prihradky konferencniho stolku a tak… Jsem zvedava jak to bude fungovat - dve mimina, lidske a psi. Nastesti je nas doma 5 dospelych nebo skoro dospelych, tak to snad zvladneme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
13.6.15 18:32

Máme 4, pracovní, k dobytklu, takže asi trochu jiná linie.. ale k srsti, jsou dlouhosrsté i krátkosrsté :mrgreen: každopádně, třeba k dětem super, dám ruku do ohně za to, že i kdyby jim vrtaly šroubovákem do oka, nic neudělají. nedokážu si ale představit mít jí v bytě, nebo prostě kdkoliv, kde nemá takové vyžití, jao tady, to musí bejt šílený…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
22.5.16 10:42

luca

Dobry den. Vahame s pritelem nad pejskovy a libi se nam bc. Ale mam obavu. My nemame velkej pozemek takze by se na nasem dvorku moc neprobehla. A to me desi, protoze mame zamestnani ja dvousmeny a pritel nepretrzity. A obavam se ze na psa nebude kazdej den cas snim chodit na prochzky velky a pozadovana jeho aktivita.kdyz bych byla kazdej den doma tak je to jine. Ale prace musi bohuzel byt. Docetla jsem se ze pak jsou agresivni.. ale chci snichodit na cvicak a o vikendu nebo behem volne se mu budu venovat jak jen to pujde. Miluju psy uz od mala je mam. Ale jak se docitam borderka je asi velice aktivni… dekuji za odpovedet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
22.5.16 11:27

@LucaCuca2 ono velikost pozemku není směrodatná, jelikož i když budete mít zahradu jako krávu, sama od sebe se tam nezabaví, potřebuje k aktivitám člověka. pokud bude nevybitá, bude ničit. Jámám trochu krajní pohled, ale nikdy bych si nepracovní borderku nikdy nepořídila :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
22.5.16 12:19

:lol:.. dekuji. Asi to moc resim a obavam se-jsem pritele konecne premluvila k pejsku a nechci zkocit do nakyho maleru… tim ze bude nicit se i tak nejak pocita kazdej pes kdyz se nudi tak nici.. ale nekdo min nekdo vic.kdyz budu moct pujdu sni ale kazdej pracujici clovek nemuze rict ze ma kazdej den cas na psa… a toho se bojim.aby chuderka netrpela. Pokud bude hezke pocasi je to jine. Veme.se kolo kousek od nas je i hriste pro psy al :think: e v osklivem pocasi… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
22.5.16 13:50

@LucaCuca2 jenže boredrky jsou krapet jinej levl, jak nemaj práci, tak je to blbý..každej den musí mít co dělat, jako být váma, opravdu bych to ještě zvážila a kdyžtak vybrala jiné plemeno :mrgreen: :mrgreen: nějakýhoi mí%n terminátora :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
22.5.16 21:27

:lol: ale jsou rozkosny… brala bych ji hnedka. :,(. Jen se bojim.. ale i tak vam dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný