Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky čekám 3 dítě jsem na konci 17tt. Před 2lety jsem měla zamlkly potrat v začátku tehu. Zadarilo se přesně po 2 letech a mimi se k nám vrátilo ale hrozně se o něj bojím. Když me trochu píchne v břiše nebo dlouho necítím pohyby tak jsem na nervy a na všechny protivna nic me nebaví a třeba jen ležím a čekám na pohyby. Magorim nebo je to normální?
Kvůli tomu jsem si koupila Angel Sound. Vždy si ho poslechnu a jsem klidná. Podle mě to normální je.. Ale vaše nervování miminku nepomůže. Je to osud. Pokud se má narodit, narodí se
Bude to v pořádku, určitě ![]()
@Lady Vju Nemagoříš. Normální. To jsou i ty hormony.
Navíc ztráta miminka bolí, takže je pochopitelné, že máš strach teď. ![]()
Zkus na to tolik nemyslet, i když je to těžký. Věřím, že tentokrát to bude vše v pořádku. Přeji pohodové těhotenství a zdravé miminko. ![]()
Je to normální, měla jsem to u obou těhotenství a mám to tak i teď u třetího. Nejdřív strach ať to těhotenství je tam, kde má být. Pak ať se objeví srdíčko. Ať dobře dopadne screening. Pak když byly pohyby tak to bylo lepší, ale jak jsem je necítila delší dobu tak nervy. Taky strach ať se nezamotá do šňůry. Ať přežije porod. Vždy se mi ulevilo po porodu, že už mám mimčo pod kontrolou.
Děkuji holky už jsem si myslela ze jsem "blázen "
Ja ty pohyby cítím ještě slabě tak kolikrát nevím jestli to je pohyb nebo střevo
@Destiny4974 Mam to podobne…treti tehotenstvi a jsem na nervy…ze zacatku jsem si ani nepripoustela, ze se nam zadarilo…do prvni genetiky jsem se ani neradovala pak prisla radost, ale ted posledni dva tydny jsem na nervy..necitim jeste pohyby coz me znervoznuje
a celkove mam strach co bude…kontrolu mam za dva dny a cim vic se blizi tim vetsi mam strach, ze nedopadne podle me predstavy…vubec nechapu co se to se mnou deje jen doufam, ze to neni nejaka intuice
takze te uplne chapu
Ale ráno když jsem ležela na levým boku tak pěkně kopalo do toho levého boku to vím
@niky.surmanova neboj bude to dobré JÁ se taky vždy bojím a jak sedím v čekárně mám tep tak 200 ![]()
@luloinka Přesně takto jsem uvažovala sama.
Takže rozumím a řekla bych, že je to úplně normální, že máme strach už od prvopočátku. ![]()
@Lady Vju Já děti mít neměla, jsem po několika operacích. A když se zadařilo, tak to byly nervy a nervy… Chápu tě. Je to normální. My už to miminko chceme chránit od prvopočátku. ![]()
@niky.surmanova Rozumím ti. Bude to vše dobrý.
Budu držet palce!
Taky rozumim tomu strachu. Jsem taky 17.tyden. mam za sebou 1 normalni tehotenstvi, 1 rizikove s pobytem v nemocnici a porodem ve 32.tydnu a jeden potrat. Ted v 17.tydnu je cipek 24mm a zacina se otvirat, tak musim lezet a doufam, ze minimalne ty 3 mesice jeste mimco vydrzi.
@Lady Vju donosila jsi 2 děti a jedno zamlklé nic neznamená. Prestan se tím stresovat, pořit si odposlech miminka at máš klid. Potratila jsem 4× a z pátého těhotenství mám miminko, znám tu paniku a strach, ale fakt máš výhodu v tom, že víš, že miminko zvládneš donosit. Držím palce at je vše v pohodě ![]()
@Lady Vju píše:
Ahoj holky čekám 3 dítě jsem na konci 17tt. Před 2lety jsem měla zamlkly potrat v začátku tehu. Zadarilo se přesně po 2 letech a mimi se k nám vrátilo ale hrozně se o něj bojím. Když me trochu píchne v břiše nebo dlouho necítím pohyby tak jsem na nervy a na všechny protivna nic me nebaví a třeba jen ležím a čekám na pohyby. Magorim nebo je to normální?