Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím, v kterém týdnu jste zjistily, že jste těhotné? Je tu některá, která si dělala test v 5tt a nebyla tam čárka, ale později např. v 8tt už jste našly dvě?
Nedostala jsem ms mám ji pravidelnou jen asi 3× jsem měla výkyvy, že se mi objevila později nebo dříve. 25.7.2017 byla moje poslední ms. 22.8.2017 jsem měla dostat další a nic jen čtvrtek se mi objevila skvrnka zašpinění, ale teď mám normální výtok. Antikoncepci jsem nikdy nebrala.
Takže dneska to je 6tý den zpoždění? Cyklus mi to vychází, že máš 28 dní. Tak jako já. Já dělala test 8 dní po vynechání a byl okamžitě jasně pozitivní a byla jsem v 5tém týdnu. Nevím jak máš plodné dny, to máme každá jinak, ale počkala bych ještě 2-3 dny a pak pokud do té doby nic bych zkusila test.
První dvě dítka v 5tt., třetí těhotenství dokonce na konci 4tt., to ale nedopadlo a poslední čtvrté těhotenství též v 5tt. Pokud to bylo prosperující těhotenství, měla jsem dvě jasné dálnice u všech dětí hned na prvních testech. Slabou druhou jsem měla jen u toho, kde to skončilo samovolným potratem v 6tt.
V den očekávané menstruace jsem si udělala test, protože jsem „měla tušení“. Byla tam jasná dálnice, dnes jsou z toho čtyřletá dvojčata ![]()